Tancament d’una setmana excepcional

Com ja sabeu durant la Setmana de la Poesia a L’Alzina diferents poetes han participat de les “Interrupcions poètiques” a les aules. Enguany els alumnes han pogut gaudir dels poetes Max Codinach, Maria Sevilla, Carles Rebassa i Glòria Coll, que ens han endinsat en els seus móns particulars i han intercanviat opinions amb el públic.

Max Codinach, estudiant de filosofia i llibreter a la vila de Gràcia, ha enlluernat els alumnes amb els seus poemes. També ha carregat contra la poesia còmoda i burgesa dels suposats “humanistes”. Tant això com la seva joventut ha fet que els alumnes de 3r i 4t d’ESO el sentin molt proper i li hàgin formulat nombroses preguntes.

Maria Sevilla, jove poeta badalonenca, tampoc ha deixat indiferents els alumnes de l’Aula Oberta i altres aules d’ESO de l’institut. La seva poesia, atrevida i visceral, centrada en el cos i en el desig femení, ha despertat moltes qüestions i emocions a flor de pell. Sevilla també ha après coses dels nostres alumnes, que li han recomanat algun anime prou interessant, que de ben segur li servirà d’inspiració per a futures obres.

Carles Rebassa, premiat amb el Carles Riba (el premi més prestigiós de la poesia en llengua catalana) ha visitat les aules de 4t d’ESO i batxillerat. A banda de poemes propis, s’ha llençat a recitar (amb tota la destresa que el caracteritza en el camp de la poesia oral) poemes d’altres autors, com Vicent Andrés Estellés o Albert Pla.

La cloenda de la setmana ha anat a càrrec de la poeta i violoncel·lista Glòria Coll, que ha vingut expressament de Riudoms per recitar en aules de 1r i 2n d’ESO, així com de batxillerat. Una poesia compromesa amb el feminisme, sens dubte, alhora que fidel a la forma i al sentit últim dels mots, en l’estela de poetes com Maria Mercè Marçal. Un final fabulós per una setmana plena d’interrupcions que ens recorden que la vida, sense poesia, perd bona part de sentit.

En acabar, la comissió poètica de l’institut ha fet obsequi als poetes d’unes llibretes amb el logotip creat especialment per a la Setmana de la Poesia de L’Alzina: llibres en blanc perquè els poetes els segueixin omplint de versos. Agraïm la bona disposició de tot el professorat, així com la col·laboració dels alumnes de 3r d’ESO C i de l’alumnat d’Aprenentatge i Servei. Sense ells, res d’això no hauria estat possible.

L’any que ve esperem poder tornar a penjar la poesia de tots els cables i fils de l’institut, a sentir-la a les aules i, tant de bo, fer un gran recital per celebrar que podem aplegar-nos tots un altre cop, fora de les bombolles. I que les bombolles, com s’ha dit en algun lloc, tornin a ser de sabó.

Gràcies als poetes, als alumnes i a tot l’equip de l’Alzina. Salut i poesia!

Comissió poètica

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *