Educar en un bon ús de la tecnologia

Establiu clarament la categoria de VALORS FAMILIARS rellevants: què és imprescindible de fer amb l’Ipad (en tant que eina educativa a l’Institut), i quins “extres” hi podem tenir, tenint en compte què és correcte de fer en la vida digital i què no (accions lesives).

Pacteu HORARIS per l’ús de l’Ipad (o altres dispositius): coordinant deures, extra-escolars, activitats a l’aire lliure, oci tecnològic…

Eviteu fer servir aparells tecnològics durant els àpats per mantenir aquest espai com un moment de relació i comunicació familiar.

Incorporeu l’hàbit familiar de no fer servir tecnologies una hora abans d’anar a dormir, ja que estimulen l’activitat mental i dificulten el son.

Procureu estones de “desconnexió” digital i connexió social i familiar: passejades en família, practicar esport amb amics… sense aparells electrònics!

Ubiqueu ESPAIS: És convenient que l’Ipad es faci servir en espais comuns de la casa i mai en habitacions a porta tancada; d’aquesta manera podreu veure quin ús en fan, alhora que potencieu espais de relació.

Mireu amb els nois i noies els seus programes favorits, pel·lícules, videojocs… per poder comentar i valorar, i ajudar-los a ANALITZAR els continguts.

Parleu obertament amb els fills i les filles sobre com ACTUAR davant dels continguts inapropiats que es poden trobar a Internet o davant actuacions inadequades a les xarxes socials (parlar de la privacitat, de l’assetjament, etc)

Reforceu els HÀBITS SALUDABLES en l’ús de les tecnologies: adopteu una bona postura, mantenir una distància adequada respecte les pantalles,  ajusteu el volum i la brillantor del monitor.

Convertiu tots aquest pactes raonats en NORMES clares i concises. Especifiqueu  les CONSEQÜÈNCIES  (proporcionades) del no compliment. Valoreu i premieu l’autoregulació  en l´ús digital.

Convindrà anar revisant els acords i  establir-ne de nous quan les normes ens hagin quedat petites (perquè els fills es van fent grans).

Ensenyar-los a valorar els DINERS que costen els aparells tecnològics i les despeses que comporten (consum, jocs, aplicacions).

And last but not least: Recordeu que per educar en el bon ús de les tecnologies digitals és imprescindible… PREDICAR AMB L’EXEMPLE!