Preinscripció alumnes 1r ESO curs 2020-2021

(Pla parcial de desconfinament i obertura dels centres educatius per a la realització del procediment de preinscripció i matrícula escolar)

La preinscripció escolar per l’educació infantil, primària i ESO serà entre el 13 i el 22 de maig

 • Es podrà fer de manera telemàtica des del dia 13 fins al 22 de maig
 • Ateses les actuals circumstàncies extraordinàries per la covid-19, es podrà fer de forma presencial només amb cita prèvia, entre el 19 i el 22

Nota de premsa del Govern

Benvolgudes famílies,

S’ha publicat un decret on es preveu un desconfinament parcial per a poder realitzar  alguns tràmits del procés de preinscripció i matrícula als centres docents.

La manera de preinscriure’s al centres educatius serà telemàtica de forma prioritària. També es podrà fer presencialment els següents tràmits:

 1. Presentació de la sol·licitud amb la documentació;
 2. Consulta dels llistats de resultats als taulers d’anuncis del centre;
 3. Presentació de reclamacions;
 4. Matrícula.

L’opció presencial es reserva per a les famílies que no puguin per alguna raó fer el tràmit telemàtic. Garantirem que en els tràmits presencials es respectin les mesures de seguretat demanades pel Departament de Salut.

Com es farà la preinscripció?

 1. Telemàtica: Caldrà emplenar i enviar la sol·licitud.  S’elimina la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre, i queda substituïda per l’enviament del resguard de la sol·licitud i la documentació necessària, escanejada o fotografiada, mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció. En aquest cas, la sol·licitud de preinscripció es considera formalitzada amb l’enviament del correu electrònic, amb el resguard i la documentació acreditativa adjunta. El centre ha de contestar aquest correu justificant la recepció de la sol·licitud per a què el sol·licitant en tingui constància. Cal recordar que el període per presentar el resguard i la documentació finalitza un dia més tard que el període de presentació de sol·licituds.
 2. Presencial:  De manera excepcional, per als casos en què els sol·licitants no puguin fer la presentació telemàtica, els centres hauran d’organitzar la presentació de sol·licituds assignant una cita prèvia per a l’accés al centre. Aquesta assignació es gestionarà amb una eina corporativa que es posarà a disposició dels centres i els usuaris, o per telèfon. La finalitat de la cita prèvia es gestionar els períodes d’atenció al públic i evitar cues i aglomeracions. Els properes dies s’informarà al Portal de centres de les instruccions per a la utilització de la nova eina telemàtica de gestió de les cites prèvies. Els centres han de preveure la gestió telefònica de les cites prèvies, des de primer dia del termini de presentació telemàtica de les sol·licituds, per aquelles persones que no puguin fer ús de l’eina telemàtica. Cada centre determinarà el seu horari d’atenció al públic, segons les necessitats.

Al centre ha de venir el menor nombre possible de persones a fer les gestions (preferiblement, una sola persona);

 • cal recordar que han de portar la documentació per a poder-la escanejar o fotocopiar i, si pot ser, la sol·licitud emplenada des de casa. En el cas que el centre prevegi que farà emplenar la sol·licitud en paper, convé recomanar que portin el seu propi bolígraf;
 • recordar la recomanació de portar mascareta i guants;
 • no han d’acudir al centre les persones de grups d’especial vulnerabilitat o en període de confinament, o que presentin símptomes; en aquest cas, poden autoritzar per escrit a una altra persona a portar la sol·licitud i la documentació.

Quines són les dates de preinscripció?

Per al segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria, s’estableixen els calendaris següents:

 • Període de presentació de sol·licitud de preinscripció: 13 a 22 de maig
 • Matrícula: 13 a 17 de juliol

Quin serà l’horari de l’institut?

Matins: de 9:00 a 13:30h

Tardes de dimarts i de dijous: de 15:00 a 18:00h

Tant aviat com disposem dels detalls concrets del procés us ho farem saber. Estigueu atents a la web.

On podeu exposar els vostres dubtes?

Per correu electrònic a8039057@xtec.cat

Per telèfon mòbil 637358836

Per a més informació visiteu la web

Estudiar a Catalunya

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *