Dia Internacional de les Víctimes de l’Holocaust

El passat dijous 27 de gener el nostre alumnat participà en la commemoració del Dia Internacional de les Víctimes de l’Holocaust.

Des de la Comissió de la Biblioteca i amb l’ajut de l’alumnat de tercer i quart d’ESO, vam fer un mural de recomanacions de llibres relacionats amb aquesta temàtica: El Diari d’Anne Frank, Maus, Auschwitz explicat a la meva filla, entre d’altres. També vam llegir fragments de l’obra Si això és un home, de Primo Levi, un testimoni colpidor de la vida i la supervivència a l’infern dels lager polonesos durant els últims anys de l’ocupació nazi. Altres obres que va escollir l’alumnat van ser El violí d’Auschwitz, de la Maria Àngels Anglada, i Maus, d’Art Spiegelman, un còmic on el fill d’un jueu polonès narra l’infern pel qual va haver de passar el seu pare.

Per la seva banda, l’alumnat de batxillerat va preparar un mural amb dibuixos de l’Anne Frank i frases que van marcar aquella època.

Per últim, tot l’alumnat que va participar en aquesta iniciativa va voler formar part també de la campanya duta a terme pel World Jewish Congress, que consistia a pujar a fotografies a les xarxes socials amb el hashtag #weremember.

1 resposta

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *