Patis actius

Aquest curs, com a tot arreu del món, ha estat diferent. No només per l’ús de mascaretes, gel hidroalcohòlic, distància de seguretat, grups bombolla, reforç de docents, de neteja, etc. Aquest curs, el nostre alumnat ha viscut unes condicions diferents i úniques a les escoles i instituts i, com tots i totes, s’han hagut d’adaptar a aquesta nova situació.

El curs avançava amb unes línies de colors pintades a les pistes de l’institut. Aquestes delimitaven l’espai rotatiu que podia utilitzar cada grup. Dins d’aquest rectangle podien córrer i jugar però només podien interactuar amb els companys/es dels seu grup bombolla, és a dir, amb aquells amb qui compartien aula i sense utilitzar cap tipus de material.

Els dies, setmanes i mesos van anar avançant i, a les hores del pati, faltava vida, il·lusió, reptes, joc… què podíem fer? Després d’estudiar diverses propostes i veient com l’evolució i les restriccions anaven canviant, vam aconseguir portar al pati material perquè el nostre alumnat pogués gaudir-ne i tornar una mica de “vida” a aquells rectangles apagats.

Així doncs, fa més de dues setmanes l’alumnat de 1r i 2n d’ESO gaudeix d’uns patis actius amb material divers i rotatiu. Disposen de 5 materials diferents (pilota de futbol, pilotes de bàsquet, cordes, pilotes toves i jocs de cartes) i, segons un calendari estipulat, cada grup pot fer-ne ús sense coincidir amb altres grups, on tots poden gaudir de TOT al llarg de la setmana.

 

 

 

Amb aquest material hem aconseguit uns patis més dinàmics, actius, participatius, de cooperació i cohesió entre grups. Veiem al nostre alumnat més feliç i content i vetllem perquè, de cara a un futur,  aquests patis puguin ser més interactius entre tots i totes, perquè puguin jugar, compartir i participar sense limitacions espacials els uns amb els altres. Tornar a una normalitat que sembla allunyada però que ben aviat tots i totes en podrem tornar a gaudir.

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *