IB: conferències problemàtiques socials

Des del nucli del Programa de Diploma del Batxillerat Internacional, es porta a terme un cicle de conferències per exposar diverses problemàtiques socials que es viuen en un entorn molt proper a nosaltres i que tenen un efecte global.

En totes elles, les persones ponents (professionals, col·laboradors, voluntaris, etc.) ens expliquen en primera persona experiències amb les quals estan en contacte directe i diari. Ens sensibilitzen a partir de situacions de realitats molt vulnerables, identificant que les persones no haurien de ser “invisibles”.
A la primera xerrada (7 de novembre) vam convidar a Open Arms, L’Ángeles Schjaer, com a Coordinadora Pedagògica de l’ONG, va il·lustrar-nos el mapa actual dels moviments migratoris de persones que fugen de situacions desesperades per trobar una vida millor. Persones que es veuen obligades a marxar de les seves llars i travessen el mar Mediterrani en unes condicions molt precàries i perilloses. Sense oblidar les grans sumes de diners que arriben a pagar amb l’esperança de trobar una oportunitat en un altre lloc, i que aquest lloc no és garantia de la felicitat ni de seguretat.
Mediterrani.jpg

A la segona sessió del cicle de conferències, ens ha visitat el Marc Camprodon (6 de febrer), treballador dels Serveis Socials de Sant Joan de Déu, i la temàtica s’ha centrat en les persones en situació de sense llar. Inicialment, la proposta pedagògica consistia a visitar les instal·lacions del CRI Hort de la Vila, però no ha estat possible perquè hi estan fent obres de millora. L’estructura de la sessió ha estat molt semblant a la d’Open Arms: posar-nos en context, conèixer casos reals, definir possibles causes de les persones vulnerades, història i iniciatives actuals de l’entitat solidària i acabant amb la pregunta “Què pots fer tu?”
Sensellarisme.jpg

Ja hi ha prevista una tercera ponència: el 4 d’abril coneixerem a l’entitat CTAC. Podem abordar diverses problemàtiques, com l’abandonament i el maltractament d’animals, els quals ja se’n fa molta publicitat a la ciutat de Barcelona, però aquí voldrem visualitzar una pràctica de com interactuen els animals amb els humans permeten crear vincles molt beneficiosos, com les teràpies assistides amb gossos.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *