Campanya de recollida de residus electrònics

Els residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE) són un problema climàtic important i vigent a la nostra societat. Els aparells elèctrics i electrònics inclouen qualsevol aparell que utilitzi corrent elèctrica, piles i bateries, com per exemple monitors, ordinadors, bombetes, panells solars, electrodomèstics, aparells informàtics, etc. La seva gestió incorrecta ens afecta tant a nosaltres com al medi ambient; i encara que bona part de la responsabilitat recaigui en les institucions i estigui causat per irregularitats legals, fraus, o falta de regulacions —entre d’altres—, volem posar un granet de sorra per a contribuir a posar-hi remei.

En el context del projecte de Joves per l’Emergència Climàtica, que hem emprès a 1r de Batxillerat des de l’assignatura de CMC, una de les accions que s’ha decidit portar a terme ha sigut organitzar la recollida de qualsevol tipus de residu elèctric o electrònic a l’institut. En vista que una proporció considerable de l’alumnat que ha contestat la nostra enquesta (44,7%) ha respost que posposa la gestió dels RAEE i els emmagatzema a casa, creiem que aquesta és una mesura efectiva per ajudar a que aquests residus siguin tractats de manera sostenible. La recollida es realitzarà al vestíbul de l’institut, i l’única cosa que s’haurà de fer és introduir el residu a la caixa preparada i registrar el tipus d’aparell i la data. La recollida ja ha començat i la data límit serà el 18 de juny. Una vegada finalitzi, ens encarregarem de portar tots els residus a un Punt Verd, on es gestionaran de manera sostenible.

Creiem que amb aquesta recollida podem proporcionar una via fàcil i sense esforç no només per a desfer-se dels residus que ocupen espai a casa, sinó també per a contribuir contra el rellevant problema ambiental que patim actualment. A més, potser serveix per animar-vos a seguir reciclant de manera correcta.

Us animem encaridament a participar!

1r de Batxillerat A i B

CARTELL 1

CARTELL 2

CARTELL 3

CARTELL 4

1 resposta

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *