Dimarts passat l’alumnat de 1r de Batxillerat Internacional va fer una visita al Celler de Can Roda a Santa Maria de Martorelles.
La sortida forma part del Projecte del Grup 4, un projecte interdisciplinari de les matèries de ciències amb un enfocament global, i que està inclòs al currículum de l’IB.
La visita va ser molt completa i profitosa. Per una banda van conèixer la història de la masia, el celler, l’entorn, la gestió ecològica de la finca i l’empresa familiar. Per altra banda van aprofundir en el procés d’elaboració del vi, així com en la pràctica de diferents proves químiques que fa l’enòleg al llarg del procés.
Una prova consistia en mesurar la quantitat de sucre que té el raïm en cada moment, i per tant el grau d’alcohol probable d’aquell most, per a poder decidir el moment òptim per a fer la verema.
Una altra prova, ja del vi, servia per conèixer-ne l’acidesa (pH), doncs l’equilibri entre dolçor i acidesa definiran cada vi. I per últim, un seguit de proves relacionades amb el sulfurós, necessari per aturar la fermentació dels llevats.
A la visita no hi va faltar un bon tast de most!
Us deixem algunes fotografies de la sortida en aquest àlbum.
Deixa una resposta
Vols unir-te a la conversa?No dubtis a contribuir!