Obre l’espai “Konsulta’m”, un servei de suport psicològic per a joves i adolescents

El servei Konsulta’m té com a objectiu detectar i atendre de forma preventiva el patiment psicològic, així com els problemes de salut mental en adolescents i joves.

L’ Ajuntament de Barcelona posa en funcionament l’ espai Konsulta’m, un servei de suport psicològic per a adolescents i joves d’entre 12 i 22 anys i d’assessorament a professionals en matèria de salut mental.

El servei és obert una tarda a la setmana en un casal o centre cívic amb activitats juvenils dels districtes i atén els adolescents i joves que necessiten una resposta especialitzada, àgil i immediata al seu malestar o patiment així com els familiars que requereixen una orientació i recolzament especialitzats.
Aquest espai també s’adreça a professionals que treballen amb grups d’adolescents i/o joves (monitors/es de menjador, monitors/es d’esplais, professorat, personal d’equipaments municipals, etc.) i que necessiten un assessorament sobre casos o situacions concretes que es poden trobar durant l’exercici de la seva tasca professional diària. De moment, ja està en funcionament als districtes de Ciutat Vella, Sant Andreu, Nou Barris i Sants-Montjuïc.

L’Ajuntament de Barcelona ha prioritzat l’abordatge de la salut mental de la ciutadania, és per aquest motiu que es va elaborar el Pla de salut mental de Barcelona 2016-2022, que té com a missió promoure, prevenir i millorar la salut mental de la població.

El Pla de Salut Mental de Barcelona té com a principi prioritzar la “població infantil, adolescent i adulta jove”, ja que, segons l’informe “La salut mental a Barcelona 2016” de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, s’observa un increment de la prevalença de patiment psicològic en els adolescents i joves l’any 2016 en comparació amb el 2012. També es detecta la necessitat dels professionals que treballen amb aquest col·lectiu, de rebre suport en temes de salut mental. És en aquesta línia que neix Konsulta’m. Amb aquest dispositiu es vol accedir als i les adolescents i joves abans de què el malestar psicològic s’agreugi o es converteixi en un problema de salut mental. Per una altra, es vol potenciar una tipologia de servei que s’adeqüi més als hàbits, dinàmiques i pràctiques que tenen els i les adolescents i joves per facilitar la vinculació i l’atenció.

L’espai Konsulta’m esdevé un servei de fàcil accés per les i els adolescents i joves, el qual es situa en un casal de joves o espai de proximitat amb activitat juvenil i al que es pot accedir sense derivació ni cita prèvia.

Durant els mesos de juny i juliol s’han posat en marxa quatre dispositius a la ciutat, als districtes de Ciutat Vella (al casal de joves Palau Alòs), Sant Andreu (a l’espai Via Barcino), Nou Barris (al centre cívic Zona Nord) i Sants-Montjuïc (a La Marina). La previsió és que d’aquí a l’any que ve, s’aniran obrint altres espais de manera que s’acabi cobrint tota la ciutat.

Els horaris d’atenció directe i els contactes són els següents:

 • Ciutat Vella (casal de joves Palau Alòs): c/ Sant Pere Més Baix, 55
  Horari: dijous de 16:30 a 20:30 hores.
  Correu electrònic: konsultam_CV@parcdesalutmar.cat
 • Sant Andreu (espai Via Barcino-Centre Cívic Trinitat Vella): Via Barcino, 75
  Horari: dimecres de 16 a 20 hores.
  Telèfons: 652588686 (joves) i 652588678 (professionals)
  Correu electrònic: consultajovesantandreu@fetb.org
 • Nou Barris (centre cívic Zona Nord): c/ Vallcivera, 14
  Horari: dimecres de 16 a 20 hores.
  Telèfon: 686791271
  Correu electrònic: konsultam@csm9b.com
 • Sants-Montjuïc (La Marina): c/ Mare de Déu del Port, 344
  Horari: dimecres de 14 a 17:30 hores
  Telèfons: 661708941 – 934317162
  Correu electrònic: consultajove@fhspereclaver.org

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Leave a Reply