Campanya antiracista

Des de la darrera setmana de maig i fins a finals de juny, podem veure al vestíbul de l’institut el treball del Servei Comunitari de Ciències Socials, Anglès, Castellà i Català. Es tracta d’una campanya antiracista i tota la comunitat educativa pot gaudir del treball de comunicació fet per l’alumnat que ha escollit aquest ApS (Servei Comunitari) com a opció de treball i investigació. 

L’exposició de cartells i pòsters, realitzats per alumnes dels tres grups de 4t de l’ESO de l’institut, conté informació sobre l’esclavitud al continent africà; l’imperialisme com a base ideològica del racisme; el paper del llenguatge en la construcció d’un discurs discriminatori i d’odi, així com exemples d’actes racistes que han tingut lloc en els últims anys a l’estat espanyol, a més d’endinsar-vos en alguns dels moviments antiracistes més destacats al llarg de la història i conèixer associacions que actualment treballen a Catalunya per eradicar aquesta xacra. La campanya té una altra part que consisteix en una enquesta sobre racisme i xenofòbia que s’ha demanat a la comunitat educativa de l’Alzina de respondre, per a completar el treball presentat.

Per altra banda, i fins al 7 de juny, l’exposició realitzada pel nostre alumnat es veu acompanyada d’una proposta de sensibilització sobre el racisme laboral i institucional presentada per les associacions Ruido Photo i SOS Racisme, amb les quals s’ha treballat al llarg d’aquest Servei comunitari.

Us convidem a apropar-vos a l’exposició, a llegir amb atenció la informació recopilada per l’alumnat i a valorar el treball realitzat pels nois i per les noies com a part del seu Servei Comunitari. Esperem que la feina feta ens serveixi a tots i totes per a reflexionar sobre el racisme existent a la nostra societat i per a imaginar un món en el qual qualsevol tipus de discriminació sigui impensable.

1 resposta
  1. Jesús
    Jesús says:

    Molt bona feina. Crec que prendre consciència de la nostra història ens pot ajudar a millorar el nostre futur.
    Felicitats per la feina.

    Respon

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *