Agenda 2030: Que hem treballat?

Els alumnes de primer de batxillerat A (científic i tecnològic) hem estat formant-nos fent diferents recerques sobre els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) plantejats a l’Assemblea General de la ONU. En parelles, hem escollit un d’aquests 17 plans plantejats i adaptats per l’Ajuntament de Barcelona i hem fet i presentat diferents pòsters amb informació de cada ODS, amb solucions que cada parella ha plantejat per a cada situació que abarca el pla, i amb diferents imatges que suporten la informació donada (gràfics, fotografies…).

A classe, hem fet petites reflexions per veure que ens havia aportat el coneixement adquirit, i hem arribat a la conclusió de que, a partir de conèixer aquests plans de suport davant les situacions socio-polítiques que ens afecten, hem estat capaços de crear consciència col·lectiva a classe.

Hi ha hagut un canvi d’actitud que ha fet que la inclusió d’opinions i de tots els alumnes de l’aula floreixi, adonant-nos de que cada persona pot fer una petita aportació per millorar la societat i ciutat en la que vivim (reciclatge, consum responsable d’aigua, no malbaratar aliments…).

Finalment hem imprès els nostres pòsters i els hem exposat a l’institut per a que tothom pugui informar-se i prendre consciencia:

 

 

Xavi Arias Palomo

Divendres 26 de febrer de 2021

 

AGENDA 2030

Els alumnes realitzen pòsters, investiguen i exposen les mesures de millora internacionals proposades per la ONU

El 2015, els membres de les Nacions Unides es van reunir i van decidir disset objectius de desenvolupament sostenible, que els països haurien de complementar amb mesures socials, econòmiques i polítiques per a assolir-los l’any 2030. Espanya va acceptar aquestes propostes, és un dels territoris que està involucrat en aquestes mesures de millora del planeta, i per tant ens toca de ben a prop. Aquests són els 17 punts de desenvolupament sostenible:

1- Fi de la Pobresa

2- Fam Zero

3- Salut i Benestar

4- Educació de Qualitat

5- Igualtat de Gènere

6- Aigua Neta i Sanejament

7- Energia Neta i Assequible

8- Treball Digne i Creixement Econòmic

9- Indústria i Innovació Infraestructures

10- Reducció de les Desigualtats

11- Ciutats i Comunitats Sostenibles

12- Consum i Producció Responsables

13- Acció Climàtica

14- Vida Submarina

15- Vida Terrestre

16- Pau, Justícia i Institucions Sòlides

17- Aliança pels Objectius

Els alumnes de primer de batxillerat B de l’Institut l’Alzina, van realitzar una recerca prèvia per conèixer amb més profunditat els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Van ser unes jornades intenses de cercar informació, però passat aquest punt, ja tot va anar més “rodat”. Un cop vam tenir tota la informació lligada i al sac, vam passar al següent punt; la realització del pòster. Cada grup va tenir una excessiva cura en l’estètica i la sintetització de la informació, per tal de que seguessin treballs molt visuals. Les exposicions van anar bé, va ajudar a complementar i afegir informació, i així es va tancar el procés.

 

1 resposta

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *