Transformació educativa: formació i espais de reflexió

Aquest primer trimestre hem tornat a comptar amb l’expert Manel Sayrach per al curs de formació Creació i publicació de continguts amb Ipad que suposa un pas més cap a l’aprenentatge de les possibilitats pedagògiques que aquesta eina ofereix. L’any passat vam començar amb la implementació de l’Ipad a les aules de primer d’ESO, cosa que ens ha permès l’abandonament progressiu dels llibres de text i la creació i publicació de continguts propis, ja sigui a través de Moodle o de les diferents apps que ofereix l’Ipad com ara keynote, Pages, iMovie, Bookcreator, Creative Book Builder, etc.

A més, durant aquest trimestre també s’han dut a terme les reunions d’Innovació. En la primera vam comptar amb l’expertesa de professionals d’altres centres que ja fa temps que treballen per projectes: Natàlia Mayor i Magda González de l’Institut Montserrat Colomer de Sant Esteve Sesrovires i Ivan Clot de l’INS Calamot de Gavà. Vam poder posar en comú com des del centre plantegem i desenvolupem el projecte de primer: Sant Andreu, passat, present i futur, i de segon d’ESO: El llenguatge cinematogràfic. A més la nostra companya Mercè Ferré també ens va explicar l’experiència d’un projecte desenvolupat a l’Institut Quatre Cantons. Altres temes que s’han debatut i treballat a la Comissió d’Innovació són: els 30 minuts de lectura, la coordinació amb primària, les activitats TAC, el manteniment del Drive d’Innovació, les necessitats de formació, l’avaluació competencial, etc.

Esther Sobré.  Coordinació d’Innovació

4 respostes
 1. Silvia marchiano
  Silvia marchiano says:

  Genial el curso de mediación. Pero que pena y que injusto ha sido con los alumnos que por no Seguir en el instituto el bachiller ya que artistico vosotros no teneis… Se les ha excluido. Creo que ha sido un fallo. Otros años no ha pasado. Y además ellos tenían ilusión y estan muy preparados por su historia personal en el tema.
  Tendrían que plantearlo de entrada y no una vez comenzado el curso.
  Por lo demas creo es magnifico que los adolescentes medien y sirvan a sus coetaños. Saludos.

  Respon
  • Mireia Cebrian
   Mireia Cebrian says:

   Agraïm la seva valoració respecte el curs de mediació. Nosaltres també pensem que pot ser un bon instrument d’ajuda i aprenentatge pels alumnes.
   Aquest curs molts alumnes han mostrat interès a fer el curs de mediació i malauradament les places han estat limitades. Ens ha sapigut molt de greu que no poguessin fer-lo tots els alumnes que havien mostrat interès. En el cas dels alumnes de 4t d’ESO vam valorar que la continuïtat al centre el curs vinent era un element important a tenir present per tal de poder aprofitar la formació atès que aquesta acabarà a finals de febrer i per tant les possibilitats d’exercicir com a mediador/a aquest curs queden reduïdes.
   Ens agradaria en un futur poder tornar a oferir aquesta formació i que més alumnes es puguin beneficiar directa o indirectament.

   Víctor

   Respon
 2. Néstor
  Néstor says:

  Com antic alumne de IES alzina em
  sembla molt bona noticia que s’hagin donat una Major importancia a la mediació i una major implicació i formació de tot el
  professorat espero que la formació
  sigui continua i sense perder les ganes de formar-se.

  Respon

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *