Sortida TV3

TV3 i Catalunya Ràdio

«M’ho imaginava més gran!», aquest és un dels comentaris més comuns després de visitar la televisió pública catalana TV3. Els espais que a la pantalla s’imaginen enormes esdevenen petits quan topem amb la realitat.28

I és que com cada any els alumnes de primer d’ESO han visitat les instal·lacions de TV3 i Catalunya Ràdio. Han trepitjat els platós de diversos programes, com ara, el Telenotícies, La Marató, Preguntes freqüents o Està passant. Han descobert que els decorats es munten i es desmunten i es modifiquen per poder-los aprofitar per diversos programes i que, tot sovint, la tele ens enganya amb decorats falsos.

Han conegut les diverses tasques dels professionals de la televisió (realitzador, mesclador, productor, càmera, presentador…) i alguns mecanismes com el teleprompter que conté el text que els 262628presentadors del TN llegeixen per no perdre el fil o el teclat Kairon que serveix per introduir text a la pantalla.  A més, han observat de ben a prop les unitats mòbils que es desplacen fora de les instal·lacions per informar-nos permanentment.

El tram els ha conduït fins a Catalunya Ràdio, on han pogut assistir en directe a l’emissió  d’APM i POPAP de Mariola Dinarès, a més d’entrar en diversos estudis de gravació per conèixer de primera mà els secrets de la ràdio: si un convidat tus, què ha de fer? com ens comuniquem amb el realitzador? com s’indica que s’està emetent?

Ha estat una visita que com cada any triomfa perquè viure en directe aquestes experiència no té preu.

Departament de llengua catalana

Rosa Simó i Esther Sobré

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *