Programes Èxits

ÈXIT ANGLÈS DEL CONSORCI D’EDUCACIÓ

El Programa Èxit Anglès del Consorci d’Educació de Barcelona vol impulsar un pla de treball sistemàtic per millorar la competència en expressió, interacció i comprensió oral en llengua anglesa de l’alumnat del darrer curs d’educació primària i l’educació secundària obligatòria.

El Programa Èxit Anglès vincula alumnat, professorat i dinamitzadors per treballar l’oralitat en llengua anglesa seguint una mateixa línia metodològica, amb objectius grupals i individuals i ítems d’avaluació del progrés de cada alumne. Aquest programa s’implementa de forma pilot aquest curs 2017-2018 a 28 centres de secundària de la ciutat de Barcelona.

Per implementar aquest programa es compta amb la col·laboració i l’assessorament de professorat format en l’ensenyament de l’anglès com a eina de comunicació efectiva, especialment de la llengua oral, seleccionat i coordinat per l’Escola Oficial d’Idiomes Barcelona-Drassanes.

 

ÈXIT ACOMPANYAMENT EDUCATIU DURANT EL CURS ESCOLAR

El Programa Èxit, acompanyament educatiu durant el curs escolar, és un projecte de l’Àrea d’Innovació, Programes i Formació del Consorci d’Educació de Barcelona que es desenvolupa en coresponsabilitat amb els centres educatius d’educació secundària obligatòria (ESO). Pretén facilitar l’escolaritat en el pas de la primària a la secundària i per això s’adreça a l’alumnat de 5è i 6è de primària i de 1r, 2n, 3r i 4t d’ESO. Compta amb la implicació dels tutors i tutores de l’alumnat participant i amb l’acció de suport educatiu per part de joves estudiants, que sovint són exalumnes de l’institut, i que atesa la vinculació i el rol de referents que adquireixen per a l’alumnat s’anomenen amics i amigues grans (amics@grans).

El Programa Èxit s’ofereix en horari extraescolar a l’alumnat que amb el recolzament adient pot aconseguir millors resultats acadèmics, consolidar els seus aprenentatges, els seus hàbits de treball, en definitiva, augmentar les seves expectatives de futur. S’adreça a nois i noies de famílies que per circumstàncies ben diverses no poden proporcionar el suport i seguiment que necessiten els seus fills/es pel que fa a les tasques escolars.

El programa s’organitza al voltant d’un institut i de les seves escoles adscrites, a demanda dels equips directius que han presentat una sol·licitud conjunta per a participar-hi. Les sessions de suport tenen lloc en els espais de l’institut de secundària dues tardes a la setmana, en dies alterns, en sessions d’una hora i mitja. Les i els amics@grans es responsabilitzen de recollir l’alumnat de primària a la sortida de l’escola i acompanyar-lo fins l’institut en els casos en què sigui requerit.

Àlbum fotos

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *