El Programa SI!

Un programa d’intervenció escolar dirigit a nens i nenes de 3 a 16 anys amb un clar objectiu: demostrar que l’adquisició d’hàbits saludables des de la infància redueix els riscs de patir malalties cardiovasculars i millora la qualitat de vida en l’edat adulta.

El principal factor de risc cardiovascular, tant en adults com en edat infantil, és l’obesitat juntament amb els factors associats com la diabetis i la hipertensió, fruit d’una alimentació inadequada d’uns nivells baixos d’activitat física. A més, altres factors de risc de les malalties cardiovasculars, típicament estudiats en poblacions adultes, també comencen a estar presents en la població infantil espanyola.

El Programa SI! neix de la voluntat del Dr. Valentí Fuster de promoure la salut cardiovascular amb l’objectiu d’ensenyar a mantenir hàbits de vida adequats i durant tota la vida.

La investigació en salut pública ha assenyalat que les iniciatives de promoció de la salut han de començar en la infància per aconseguir un canvi de comportament durador i eficaç i que les intervencions escolars són les més efectives.

Per ajudar-vos a entendre el sentit i la filosofia del programa, teniu aquesta senzilla Guia SI!

http://www.programasi.org/ca/

Resultats Programa SI!

/
Des de l'equip del Programa SI! de Secundària volem agrair el…

Presentació Programa SI! Secundària

/
Volem compartir amb vosaltres la presentació de la reunió de…

Salut i estrès

/
Els mesos centrals i finals de curs es poden viure amb especial…

Benestar i eleccions saludables

/
Sabies que un de cada cinc adolescents (un 17 %) serà fumador…

Tingues cura del cor amb l’alimentació

/
Actualment, els mitjans de comunicació ens bombardegen amb…