El dia 18 de març es va fer pública la classificació dels 20 alumnes seleccionats a Catalunya per participar a la fase nacional de l’Olimpíada Espanyola de Física. Els dos alumnes participants del nostre institut, Bruno Vescovi  i Júlia Hosta,  han estat classificats en el llocs segon i catorzè respectivament.

Les Olimpíades de Física són competicions anuals de física per a alumnes de batxillerat. Tenen tres fases:

1) La Fase Local, a càrrec de cada districte universitari. Es celebra durant els mesos de gener i febrer a les facultats de física de tota Espanya.

És aquí on s’han classificat el Bruno i la Júlia.

2) La Fase Nacional, on se seleccionen 9 guanyadors. Els 5 primers passen a formar part de l’equip que representarà a Espanya a l’Olimpíada Internacional de Física. Els 4 següents participen a l’Olimpíada Iberoamericana de Física. Aquesta fase tindrà lloc a Múrcia, del 7 al 10 d’abril de 2011.

3) La Fase Internacional, que tindrà lloc a Bangkok (Tailàndia), del 10 al 18 de juliol de 2011.

Les competicions de caràcter intel·lectual entre l’alumnat d’ensenyament secundari i superior tenen una forta tradició a països con Anglaterra, França, els Estats Units, etc., on l’entrada a universitats de prestigi va precedida d’una selecció de l’alumnat. Aquestes competicions tenen per objectiu incentivar l’alumnat amb talent a obtenir els millors resultats acadèmics.

Més enllà de la classificació obtinguda pels nostres brillants estudiants de 2n de batxillerat, volem destacar la importància de la seva participació amb tot el que implica d’esforç i superació personal.

ENHORABONA, Bruno i Júlia!