Benvolguda família,

A la pàgina web del centre Famílies/Informacions curs 20-21 teniu accés a diversos canals d’informació per estar al dia de la gestió de la COVID-19. És molt important que consulteu el canal Salut/Escola de Telegram. Tanmateix en aquest correu us fem arribar la informació actualitzada que hem considerat més rellevant.

Què he de fer si hi ha un cas positiu a la classe del meu fill o filla?


Un cop la persona que ha estat positiva per COVID-19 ja s’ha aïllat de la resta del grup:
🏫 L’alumnat pot continuar al centre fins que s’acabi la jornada lectiva. (tot i que des del centre sempre hem procurat o bé informar al vespre les famílies si el cas s’ha detectat a la tarda o bé enviar-les cap a casa durant el matí a partir de la recomanació del gestor COVID)
👥 S’extremaran les mesures perquè el grup estable no tingui contacte amb altres grups.
🧪 Des del centre educatiu s’informarà a les famílies del lloc i l’hora en què es faran les proves PCR de control. Sempre que sigui possible, es desplaçarà una unitat mòbil al centre.
🏡 Un cop acabin la jornada a l’escola o a l’institut, els alumnes han d’anar directament a casa per iniciar la quarantena (no poden realitzar les activitats extraescolars).
👉 Els pares, mares, germans o germanes no han de fer quarantena: “els contactes dels contactes no són contacte”. Només hauran de confinar-se si la prova de control del fill o filla surt positiva.

Què he de fer si el meu fill o filla té símptomes fora de l’escola?


1️⃣ Si els símptomes apareixen fora de l’horari escolar contacteu amb el vostre CAP de referència. Una via per fer-ho és l’eConsulta de La Meva Salut.
2️⃣ Si són símptomes greus, truqueu al 061 o aneu al Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP).
3️⃣ Recordeu que, en cap cas, el vostre fill o filla pot anar a l’escola amb símptomes de COVID-19.

Què he de fer si hi ha un “cas sospitós” i/o positiu a la família?


🤔 Cas sospitós és quan una persona té símptomes de COVID-19 i està pendent d’obtenir els resultats d’una prova PCR.
👥 Els familiars convivents que pertanyin a l’àmbit escolar (germans i pares i mares que siguin professors) han de fer quarantena a l’espera dels resultats de la PCR del cas. Si el resultat és negatiu: els convivents poden tornar a l’escola.
🏡 Si la prova és positiva: tots els germans i convivents hauran de fer la quarantena establerta.

Consells per a una quarentena segura d’infants i adolescents


🏫➡️🏠 El dia que inicia la quarantena, en sortir de l’escola, ha d’anar directament al domicili. No pot assistir a activitats extraescolars, ni anar a casa d’altres familiars.

⛔🏃🏼🏠 No pot sortir del domicili, ni rebre visites de persones que no siguin convivents.

❗️😷 Ha de posar-se la mascareta, especialment si té 6 anys o més: quan surti de l’habitació i en cas de contacte físic proper, tant l’infant com les persones convivents.

ℹ️ Més informació al Canal Salut

 

Preguntes freqüents sobre la COVID-19 en l’entorn escolar


🤔 Quins són els símptomes? Què hem de fer si apareix un positiu al grup de convivència? I si el positiu és de la meva mateixa classe i jo soc negatiu?
👩El personal sanitari del CAP Sant Vicenç dels Horts respon els dubtes d’alumnes, mestres, pares i mares en el vídeo següent.