LITERAPOLIS BCN
PART I. L’origen.
La ciutat de BARCELONA va ser designada Ciutat de la Literatura per la UNESCO el desembre de 2015. El programa de Ciutats de la Literatura UNESCO treballa amb l’objectiu que la literatura sigui un motor de desenvolupament i de progrés a les ciutats.
Un dels objectius dels programa és fomentar la lectura entre les persones joves i amb aquesta intenció des de l’Institut de Cultura de Barcelona neix el mes de setembre de 2017 l’aplicació per a mòbils Literapolisbcn.
Es tracta d’una gimcana literària en la qual el/la jugador/a ha de localitzar els diferents punts geogràfics reals de la ciutat per on transcorre l’acció d’un llibre. Una vegada geolocalitzat cada indret, i després de resoldre una prova o un enigma, el jugador/a és recompensat/ada amb una nova informació i pot seguir jugant. Al final de cada itinerari, el jugador/a rep premis i recompenses. S’hi pot jugar després d’haver llegit el llibre, per demostrar tot el que s’ha après de la lectura, o bé abans o després a fi de resoldre enigmes que van més enllà del relat de la novel·la per ampliar l’experiència lectora.
L’institut l’Alzina participa del programa proposat pel CEB i l’ICUB que pretén, d’una banda, que l’alumnat faci ús de l’aplicació i, de l’altra, que sigui creador de continguts; és a dir, que proposi un itinerari alternatiu als existents o bé que en creï un de nou a partir d’una lectura del centre.
Des del mes d’octubre hem anat fent diverses activitats: lectura del Els dies que ens separen de Laia Soler; trobada amb la bibliotuber Mixa, sessions sobre la novel·la detectivesca, etc.
D’aquestes activitats n’heu tingut notícia via twitter, Instagram, però avui n’iniciem un recull al bloc del centre. Estigeu atents i atentes, és una aventura emocionant!
Departament de llengua catalana i literatura
Esther Sobré i Mercè Torres
Deixa una resposta
Vols unir-te a la conversa?No dubtis a contribuir!