IPad Limitacions VPN

Els alumnes han vist aquestes darreres setmanes que el seu iPad queda bloquejat quan s’utilitzen programes VPN. Per què?

A l’institut la connexió a Internet està limitada per qüestions legals, ja que la major part dels usuaris són menors d’edat. En aquest cas el Departament d’Educació limita la connexió impedint l’accés a pàgines amb contingut il·legal o pornogràfic.

La connexió també està limitada per qüestions tècniques. A principi de curs vam veure que el tràfic a Instagram era molt gran, amb una diferència brutal respecte a qualsevol altre servei. Tant era el tràfic que en ocasions arribava a bloquejar la connexió de nous equips a la xarxa. Un cop tallat l’accés a Instagram tot ha funcionat molt millor.

Una VPN substitueix la connexió normal a Internet per una connexió xifrada a un servidor i d’aquest servidor a Internet saltant-se les possibles restriccions de la connexió normal. Quan els alumnes utilitzen una VPN es salten les limitacions anteriors. Però també es posen en perill. Les VPN que utilitzen són alternatives gratuïtes que obtenen els beneficis vigilant les dades que envien els usuaris, posant anuncis propis i venen les dades dels usuaris.

Però finalment el que ens ha portat a limitar les VPN és que quan es perd un iPad és imprescindible saber on està connectat per trobar-lo. Però si l’iPad està connectat a una VPN la localització deixa de funcionar.

Per sort les connexions VPN es poden detectar amb facilitat de forma automàtica i bloquejar l’iPad que les utilitza.

A Internet podeu trobar molta més informació sobre les VPN, per exemple a Omicrono: Los inconvenientes del VPN que podrían acabar con él mismo i  a MediaTrens: Qué es una VPN y por qué deberías tener una: ventajas e inconvenientes.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *