Guia pràctica “La Celiaquia a l’escola”

Des de l’Associació Celíacs de Catalunya, i amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Celiaquia (16 de maig ) i del Dia Nacional del Celíac (27 de maig), volen sensibilitzar a la població general sobre les patologies relacionades amb la ingesta de gluten que afecten a un 7% de la població, sent un 1% celíacs i un 6% sensibles al gluten no celíacs, el que és tradueix en més de 475.000 afectats a Catalunya.

També en faciliten la Guia pràctica “La Celiaquia a l’escola” que han elaborat com a eina a l’abast dels centres educatius per aconseguir una escola inclusiva i segura per l’infant celíac.

Us proposem que es faci lectura entre els més petits del conte “La Colla Celíaca”.  Aquest conte va adreçat a menors de 7 anys i és un recurs educatiu per explicar als companys de l’infant celíac perquè aquest no pot menjar el mateix que ells. En Lluc, l’Ona, l’Estel i l’Oriol faran entendre als infants quins símptomes tenien per ser diagnosticats com a celíacs i com han adaptat el seu dia a dia per gaudir de totes les activitats que els envolten.

Font: Associació Celíacs de Catalunya

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *