Girls Hack Day

Tallers interactius. Inscriu-te al teu!

Des de les Escola d’Enginyeria@UPF, amb la col·laboració de Barcelona Activa de l’Ajuntament de Barcelona, us proposem un Girls Hack Day a la Universitat Pompeu Fabra, emmarcat en el projecte de Foment de la creativitat amb l’ús de les tecnologies: noves activitats per centres de secundària.

Convidem a noies (de 12 a 17 anys) a participar en un dels tres itineraris gratuïts que oferim.

¡No t’ho perdis!

Quan?

Quan? Programa: 

Dissabte 10 de Novembre de 2018.

Registre:  09:30h

Inici taller 1: 10:00h

Pausa esmorzar 11:30-12:00 

Inici taller 2: 12:00h

Tancament: 13:30h

Campus Poblenou de la UPF

Objectius i competències

3 itineraris disponibles! Tria el teu!

 

Itinerari 1: 

Taller 1: Aletes de pollastre. Aula 54.008

L’activitat consisteix en conèixer una de les estructures més fascinants del sistema cardiovascular, l’orelleta esquerra. Per familiaritzar-se amb aquesta estructura, es presentaran diversos models impresos en 3D, on els participants al taller hauran de classificar la seva forma segons quatre categories diferents, que seran presentades prèviament. A més a més s’estudiaran aquestes geometries amb els ordinadors mitjançant programaris d’accés lliure per a la visualització de models 3D.

Taller 2: Descobrint l’Internet de les coses. Aula 54.009

Mitjançant Arduino té com a objectiu oferir als alumnes una primera aproximació pràctica al món de l’IoT. La sessió es basa en la realització d’un mini-projecte per part dels assistents per veure les funcionalitats que pot oferir la plataforma Arduino.

 

Itinerari 2: 

Taller 1: Hack me if you can! Taller de Ciberseguretat. Aula 54.003

Un dels primers nivells de seguretat a l’hora d’accedir a un sistema és l’autenticació. Aquesta autenticació està sovint suportada per un nom d’usuari i una contrasenya, la qual és important que sigui realment segura per tal d’evitar que sigui descoberta per un atacant que vulgui entrar als serveis que utilitzem. Per això, aprendrem com escollir contrasenyes segures, i quines altres opcions de seguretat hem de considerar.

Taller 2 : Sons de Barcelona: Aula 54.084

Amb targetes de colors plenes d’endevinalles i amb l’ajuda de gravadores i de micròfons diferents, ens submergeixen en la troballa de sons amagats als llocs més inesperats de la nostra Universitat. Apuntat a buscar sons i a captar-los amb nosaltres! Som Sound Catchers !

 

Itinerari 3:

Taller 1: Introducció a la Intel·ligència Artificial

L’objectiu és entendre què és la intel·ligència artificial, què fa i quines són les seves limitacions. Al taller es presentaran una sèrie de problemes, que es poden resoldre de diferents maneres: manualment, programant, o aplicant les eines de la intel·ligència artificial. La solució a cada problema s’ha d’expressar en un format predeterminat, i s’utilitzarà una aplicació per corregir les solucions dels participants i verificar quines són les correctes.

Taller 2 : Tinta conductiva i arduino. Aula 54.004

En aquest taller farem servir pintura conductora de l’electricitat com a substitut de cables a un circuit elèctric! Amb una placa d’Arduino i alguns components electrònics (interruptors, buzzers, LEDs…) transformarem els nostres dibuixos en autèntics projectes tecnològics. Vine a posar a prova els teus dons artístics i científics!

 

dirigit a

Dirigit a

Noies de 12 a 17 anys.

NO és necessari portar ordinador

Màxima puntualitat, es prega  arribar 15 minuts abans de l’hora d’inici del taller.

Places limitades a 25 participants per taller.

Cada itinerari inclou dos tallers.

Les noies menors d’edat (14 anys) han de venir acompanyades d’un adult o adjuntar aquesta autorització, degudament emplenada i signada a la inscripció.

Activitat gratuïta


Organitza:
Col.labora:

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *