Desfibril·lador

Benvolgudes famílies

Des del dia d’avui disposem a les instal·lacions de l’Institut d’un desfibril·lador, això ens permetrà actuar de forma eficient en cas de parada cardiorespiratòria.

Està instal·lat a la Segona Planta, al costat de les escales.

Què és i per què serveix?

Un desfibril·lador extern automàtic (DEA) és un aparell electrònic portàtil que diagnostica i tracta l’aturada cardiorespiratòria (que es detecta quan una persona està inconscient i no respira normalment) causada per una fibril·lació ventricular (llavors el cor té una activitat elèctrica alterada que provoca que no hi hagi efectivitat mecànica) o una taquicàrdia ventricular sense pols (en què hi ha activitat elèctrica i en aquest cas el bombament sanguini és ineficaç). Aquest aparell genera una descàrrega elèctrica que aplicada abans dels deu minuts de l’aturada cardiorespiratòria pot reactivar la funció cardíaca. Sincronitzat amb l’electrocardiògraf, col·locant els elèctrodes sobre la caixa toràcica, provoca una descàrrega de corrent continu a una tensió de 200 a 400 volts durant unes mil·lèsimes de segon.

Aquests aparells, a causa de la seva simplicitat, ens permeten ser capaços d’utilitzar-lo amb èxit, ja que el mateix aparell ens facilita les indicacions en forma de missatges sonors.

 

Empresa instal·ladora

Espais Cardioprotegits Catalunya http://dea.cat/

Presentació desfribril·lador PDF

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Leave a Reply