Desaprenent. Una mirada feminista a l’etapa secundària

El 28 de març vam assistir a la presentació de la guia “Desaprenent. Una mirada feminista a l’etapa secundària
La guia és estèticament molt agradable i bonica. El contingut està redactat amb cura i amb respecte i al final ens ofereix molts recursos per passar de les idees i les bones paraules a l’acció.
Us passem un resum de les idees força que ens van transmetre.
  • Que s’han aconseguit guanys i que encara hi ha molta feina a fer.
  • Que com més aviat comencem a incidir en les escoles (que són un entorn divers on es poden visibilitzar, detectar i incidir en totes les discriminacions) molt millor.
  • Que costa molt de fer venir les famílies en l’àmbit de secundària.
  • Que l’alumnat és receptiu i combatiu, sovint ens sorprenem molt agradablement de la seva conscienciació .
  • Que el professorat sovint necessita ajut i guiatge per detectar i combatre els seus propis estereotips.
  • Que les administracions sovint fan feina separadament i que millor unir esforços i treballar conjuntament de forma transversal per treballar l’afectivitat i el respecte a la diversitat (Departament d’Educació, Consorci i Agència de Salut pública).
  • Que estiguem atents a la convocatòria de la xarxa de centres per la diversitat que sortira a l’abril (a l’Alzina ja havíem pensat d’afegir-nos-hi).
  • Que des dels centres anem fent taca d’oli, com estem ja fent a l’Alzina, que qualsevol acció que aconsegueixi canviar la mirada de l’alumnat i sentir-se acollit i reconegut ja paga la pena.

Potser no podrem canviar el món, però sí que podem començar canviant el nostre propi cap i l’entorn proper. Com deia el capità enciam, els petits canvis són poderosos.

http://candela.cat/wp-content/uploads/2019/04/guia_def_02.pdf

1 resposta
  1. Nuria Hernández
    Nuria Hernández says:

    Acabo de veure aquesta publicació i en nom del districte de l’Eixample, us dono les gràcies per assistir a la presentació i per aquesta valoració tan positiva de la Guia Desaprenent. Enhorabona per la vostra implicació i tant de bo que ja us hagueu pogut adherit a la Xarxa d’Escoles per la Igualtat i la Diversitat. Nuria Hernández. Tècnica de feminismes i LGTBI del districte de l’Eixample.

    Respon

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *