Títol llibre: Wonder

Autora: R.J. Palacio

Editorial: La Campana (català) | Nube de Tinta (castellà)

Gènere: Contemporània

Any d’edició: 2012

“No penso descriure la meva cara. Segur que és molt pitjor que tot el que us esteu imaginant”. Així comença aquest magnífic llibre. L’August, Auggie pels amics, té una estranya malaltia hereditària de nom impronunciable i, com a conseqüència, té la cara deformada. Ell és el protagonista de la història, la qual explica un dels reptes més grans que ha d’afrontar l’Auggie: el primer dia d’escola, als 10 anys, ja que fins ara havia estat educat a casa per la seva mare.

A part del que suposa ser un nen amb una malaltia estranya a la cara, el llibre també explica el punt de vista de la Via, la germana de l’Auggie, dels pares o d’alguns companys d’escola.

Però hi haurà algú especial que farà que el seu pas per l’escola sigui més agradable i que gaudeixi i no tingui por a res.

Wonder és, entre moltes altres coses, un llibre ple de referències. Totes les seccions del llibre s’obren amb alguna cita; o bé de la lletra d’alguna cançó o bé d’algun llibre. La música i el cinema tenen un paper destacat en diverses escenes de la història, i l’August es refereix contínuament a personatges d’Star Wars, El senyor dels anells i Harry Potter.

A mi m’ha agradat perquè es un llibre que et fa reflexionar sobre coses que mai no havies pensat abans, et poses en la dura situació del pare, de la mare, de la germana i dels amics però sobretot de l’Auggie. També m’ha impressionat perquè la escriptora es va inspirar en una nena que té una deformació i va imaginar la seva història. Aquest llibre el que transmet és que siguem com siguem podem ser feliços d’alguna manera, sobretot si tens gent al teu voltant que et valora tal i com ets, que no l’importa el teu físic, no l’importa de quina raça siguis. La gent que t’estima només valora allò més important que són els teus sentiments i les emocions.

Aquest llibre té moments divertits i moments d’aventures que passa l’Auggie amb els seus amics. Si t’has quedat amb ganes de llegir, ja saps, et recomano aquest llibre (es pot trobar fàcilment en llibreries o a la biblioteca).

Suvisha Tomás, 1r d’ESO

Leave a Reply

Your email address will not be published.