Us presento en Serj Tankian, un cantant i compositor d’origen armeni del qual us en vull parlar perquè té un punt de vista sobre la vida molt interessant. La majoria de les seves lletres estan relacionades amb els genocidis, els animals i en contra del sistema.
Aquest últim aspecte es veu majoritàriament amb el seu antic grup “System of a Down” (SOAD). Dintre dels seus àlbums m’agradaria destacar les cançons de “Toxicity”, la qual parla sobre la contaminació de les ciutats; “B.Y.O.B” on el seu missatge principal ens diu “Perquè sempre envien els pobres a les guerres?” Finalment vull destacar la cançó “Science” on es qüestiona si la ciència ha fet més danys a la Terra que beneficis. System of a Down ha col·laborat en diferents manifestacions en contra del govern com es pot veure en el videoclip de “Boom!” on parla en contra de l’antic president dels EE.UU. G. Bush.
Després que SOAD es separés, Serj Tankian va seguir amb la seva carrera musical, però va ajuntar un estil de rock alternatiu amb una mena de cant d’òpera. El guitarrista Daron Malakian, juntament amb John Dolmayan, el bateria, van crear un grup anomenat “Scars on Broadway” on parlava de com seria el futur de la Terra com es veu en la cançó “3005”. El baixista Shavo Odadjian va seguir amb uns amics seus tocant rap.
De la carrera en solitari de Serj Tankian voldria parlar del seu últim projecte cantat (perquè seguidament ha tret a la venda diversos àlbums amb orquestra), s’anomena “Harakiri”. L’harakiri era una pràctica comuna entre els samurais, que consideraven la seva vida com una entrega a l’honor de morir gloriosament, per impedir la mort natural. En la seva principal cançó, anomenada com el propi àlbum, ens parla i ens dóna diverses dades com, per exemple, el nombre aproximat d’éssers vius morts pel petroli que es vessa als mars i oceans i que afecta tant la vida marina com la vida de les aus dels voltants. Per això ens diu “The Black birds, they fell in thousands from the sky”, és a dir, “queien centenars d’ocells (merles) del cel”, degut a la impregnació del petroli sobre les ales. Una frase que m’agrada molt d’aquesta cançó és: “Crec que ells (els animals) seran lliures quan el seu temps hagi passat”.
També voldria parlar de la cançó “Uneducated Democracy”. Ens representa, en un videu fet amb ninots d’argila, com és la nostra societat. Els ninots tenen fils lligats a les seves mans que els controlen. Els únics ninots que no tenen fils, són tancats en cases de maons que representen les presons. Al final de la cançó els ninots s’alliberen de les cordes produint una revolució. En el videoclip s’esmenten alguns dictadors, i es mostren imatges del tipus de govern de Japó.
Finalment la cançó de “Borders Are”, ens mostra, en el seu videoclip, un planeta Terra on van desapareixent les seves fronteres i els països s’unifiquen entre ells amb igualtat. Altrament en moltes altres de les seves cançons ens parla de la Utopia.
Us afegim aquí uns vincles per tal que pugueu escoltar algunes de les seves cançons:
Harakiri: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=PQtRXqBQETA
Toxiciti (SOAD):
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=dUa5yJNaLBs
Armand Alsedà Plana

Leave a Reply

Your email address will not be published.