Us vull parlar d’un paradís mig desconegut que tenim al costat de casa nostra, el Parc de Collserola, i de l’ús que en fem els ciclistes.

Es tracta d’un espai verd enorme que separa/uneix Barcelona del Vallès Occidental (Cerdanyola, Sant Cugat) i del Baix Llobregat (Sant Feliu, Molins del Rei, El Papiol) on hi podem trobar un munt de meravelles: poblats ibèrics, rieres i salts d’aigua, dos pantans, dos aqüeductes, diverses ermites, alguns castells, més d’una dotzena de grans masies, més de 200 fonts…

 Salt d'aigua de la Rierada-alzina-aluzina

                El salt d’aigua de la Rierada a la riera de Vallvidriera.
 
 
Pantà de Vallvidirera-alzina-aluzina
El pantà de Vallvidriera

Amb diferents amics he recorregut gran part del laberint format per centenars de pistes i corriols. És molt agradable estar envoltat de calma i tranquil·litat, sentir el contacte amb la natura, notar com millora la condició física i la salut, respirar aire pur, escoltar el cant dels ocells, veure com es creua pel mig de la pista un esquirol o un conill…

Pista per Can Codina i riera de Can Coll

Camí de Can Codina a Can Coll i al costat riera de Can Coll
 
 

En aquest espai coincidim ciclistes, corredors i passejants. Amb la bicicleta es pot triar entre recorreguts curts de 25-30km que poden durar entre 2 i 3 hores i grans distàncies com les rutes que recorren el parc de punta a punta i que poden arribar a superar el 80km i les 8 hores. També es pot triar entre fer rutes amb poca ascensió com el passeig de les aigües,  que té una vista privilegiada de la ciutat de Barcelona, o rutes que poden superar el 2000m de desnivell acumulat amb contínues pujades i baixades passant pels diferents cims del parc.

ruta circular jpg-aluzina-alzina

        Una imatge d’una ruta on vam fer la volta completa a Collserola
 
 

Si quedeu captivats per la bicicleta i la muntanya, sabeu que també podeu gaudir de magnífiques rutes per la Serralada de la Marina i una mica més lluny teniu El Garraf, Sant Llorenç de Munt i L’Obac, el Montseny, El Montnegre i el Corredor. Al web www.wikiloc.com podeu veure milers de rutes enregistrades amb GPS amb mapes, fotos i diferents informacions de cada una.

Antonio Torrecillas, professor de Matemàtiques

Leave a Reply

Your email address will not be published.