Entrades

Xerrada Alcohol i Societat

Benvolgudes famílies,

Dins el Pla d’Acció Tutorial (PAT) l’alumnat de 4t d’ESO participa en uns tallers a càrrec de la Fundación Alcohol y Sociedad. La Fundació ens ofereix la possibilitat de fer una xerrada informativa a les famílies.

Conscients que les famílies desenvolupen una tasca primordial a l’hora de prevenir el consum en menors, la Fundación Alcohol y Sociedad ha dissenyat formacions dirigides a elles, amb l’objectiu de facilitar les eines necessàries per fer front al consum d’alcohol per part dels fills menors d’edat. A més oferim consells útils per abordar situacions quotidianes relacionades amb l’educació dels seus fills, així com una informació rigorosa sobre l’alcohol i l’adolescència.

Metodologia i materials: Els monitors de la Fundació imparteixen una sessió d’una durada aproximada d’1 hora i mitja. Cada assistent rep una Guia com a complement a la informació i formació facilitades.

La xerrada es farà el dia 10 de març a les 18 hores a la Biblioteca de l’Institut. I tindrà una durada d’1.30 h.


PER PARTICIPAR EN LA XERRADA US HEU D’INSCRIURE EN EL SEGÜENT FORMULARI. GRÀCIES.

Adolescentes rebeldes: ¿Qué podemos hacer?

CHARLA PARA FAMILIAS | Gratuita

Jueves 20 de febrero de 2020 | De 18:30 a 19:30 h

Hospital Sant Joan de Déu Barcelona

La adolescencia es una etapa llena de cambios físicos y psicológicos, en la que la relación entre padres e hijos se vuelve más difícil. En muchas ocasiones, el comportamiento de los jóvenes se termina volviendo desafiante, imprudente y necio. Los adolescentes buscan su propia personalidad y, sobre todo, independencia.

Aunque pueda parecer una tarea imposible, los padres pueden valerse de algunas estrategias y técnicas para educar a sus hijos de mejor manera durante la pubertad.

 

Xerrada alcohol i societat

Des de l’Escola de Famílies de l’Alzina i la Fundación Alcohol y Sociedad compartim la seva preocupació i la de les autoritats sanitàries davant els problemes derivats del consum d’alcohol en menors. Per aquest motiu, volem oferir-li el nostre assessorament, fruit de l’experiència de més de déu anys treballant en la prevenció del consum en menors, a través d’una sessió teòric pràctica a la que li oferim pautes i eines d’utilitat per abordar situacions derivades del consum d’alcohol en adolescents.

Ser adolescente hoy: factores de riesgo y de protección

CHARLA PARA FAMILIAS | Gratuita
Jueves 28 de febrero de 2019 | De 18:30 a 19:30 h


Hospital Sant Joan de Déu Barcelona

La charla gratuita para familias Ser adolescente hoy: factores de riesgo y de protección te aportará las claves para entender qué cambios está viviendo, a qué tiene que hacer frente y cómo podemos ayudarle.

CONTENIDOS
1 | ¿Qué cambios se producen en el cerebro del adolescente?
2 | Principales riesgos que pueden afectar al adolescente.
3 | Desde el ámbito familiar, ¿cómo podemos ayudarle?

PONENTE

José Ángel Alda
Psiquiatra infantil y juvenil en el Hospital Sant Joan de Déu Barcelona

ME INTERESA

 

Preguntas y respuestas sobre los trastornos respiratorios del sueño y otros trastornos de sueño

CHARLA PARA FAMILIAS | Gratuita

Jueves 31 de enero de 2019 | De 18:30 a 19:30 h

Hospital Sant Joan de Déu Barcelona

Conoce los trastornos respiratorios del sueño y sus consecuencias durante toda la etapa pediátrica con la charla gratuita: Preguntas y respuestas sobre los trastornos respiratorios del sueño y otros trastornos de sueño.

CONTENIDOS

1 | Trastornos respiratorios del sueño.

2 | Consecuencias de los trastornos respiratorios del sueño.

3 | Diagnóstico y tratamiento.

4 | Otros trastornos del sueño.

5 | El sueño en pediatría, desde los primeros meses hasta la adolescencia.

6 | Recomendaciones para conseguir hábitos saludables en el sueño.

PONENTE

Helena Larramona

Neumóloga pediátrica. Departamento de Neumología Pediátrica de la Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell.

 

Xerrada de la Marató de TV3

Avui els alumnes de 2n d’ESO han rebut una xerrada de la Marató de TV3. La metgessa Adriana Michavila els ha explicat què és el càncer i que poden fer per prevenir-lo. Li agraïm la seva explicació tan amena i entenedora.

Visita Guàrdia Urbana

La setmana passada els alumnes de 1r d’ESO han rebut la visita d’una treballadora de la guàrdia urbana per parlar dels perills de les xarxes socials.
Mitjançant representacions gràfiques de xarxes els ha conscienciat del fet que quan compartim una imatge, ja sigui a WhatsApp o a qualsevol altra xarxa, perdem el control d’aquesta ja que estem totalment connectats.
La visita ha acabat amb la visualització d’un vídeo sobre el perill de fer “amics” per internet.
El vídeo es diu “The dangers of social media” i aquí en teniu l’enllaç per si el voleu veure.

 

JORNADA GRATUÏTA: Taller Reanimació i Primers Auxilis

7a Edició Jornada de Promoció de la Salut dirigida, únicament, als alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius d’escoles de tota Catalunya.

La jornada tindrà lloc el dissabte, 14 d’abril de 2018, des de les 10.00h fins les 14.00h, en el Campus Sant Cugat de la Universitat Internacional de Catalunya.

De manera visual i pràctica els tallers que reben els alumnes volen situar els assistents en un escenari hipotètic, però real, a través del qual puguin aprendre tècniques de reanimació cardiopulmonar bàsica de primers auxilis i de com afrontar situacions derivades del lema “Què passa quan et passes?”. La Jornada començarà amb una performance a càrrec d’un grup de teatre. Els tallers seran impartits pels alumnes d’infermeria de la universitat afavorint l’aprenentatge entre iguals (Taller d’alcohol i drogues, Taller de Bullying i Maltracte, Taller de Reanimació Cardiopulmonar, Taller de Simulació, Taller de Primers Auxilis.

Vídeo resum de la jornada anterior: https://www.youtube.com/watch?v=y-ppZi9ZIuI

La jornada és gratuïta i els alumnes es poden inscriure a:

https://www.uic.es/es/estudios-uic/salud/6a-edicion-taller-reanimacion-y-primeros-auxilios-rcp