Entrades

Xerrada Sensellarisme

Avui l’alumnat de 4rtESO ha rebut la visita de l’Alba i l’Albert, integradora social i voluntari de Sant Joan de Déu Serveis Socials.

Amb el seu valuós testimoni sobre la feina i implicació diària en el suport i acompanyament a les persones sense llar, hem pogut reflexionar sobre les causes d’aquesta problemàtica social sovint invisible en la nostra societat.

La matèria de llengua anglesa ha treballat la tipologia textual de l’article d’opinió i els alumnes escriuran el seu propi article. Els articles seleccionats seran publicats a la revista digital del centre Alzina Report.

Moltes gràcies SJDD SS per la vostra tasca de sensibilització a les aules.

 

Xerrada persones refugiades

Amb l’objectiu de seguir sensibilitzant l’alumnat de l’Alzina entorn a les diferents discriminacions que existeixen a la societat (racisme, xenofòbia, sexisme, LGTBIfòbia…), els i les estudiants de 4t de l’ESO van poder escoltar la impactant història de vida del colombià Óscar Guerrero, que fa poc més d’1 any va haver de fugir del seu país degut a la persecució patida per la seva condició d’homosexual.

La xerrada va estar contextualitzada per personal de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR), que va explicar a l’alumnat, entre d’altres qüestions, els motius pels quals la llei espanyola reconeix el dret d’asil a les persones que fugen del seu país.

Construcció i Representació de les Identitats Culturals de la Universitat de Barcelona

Avui han vingut dues alumnes de Màster de Construcció i Representació de les Identitats Culturals de la Universitat de Barcelona . A través de pel·lícules i sèries de moda com “Élite”, “Euphoria”, “Sex Education” i d’altres, ens han ajudat a analitzar i reflexionar sobre els processos de construcció cultural de les idees de identitat en les representacions culturals com la literatura, el cine, el teatre i altres medis.


Ens trobem en una societat canviant que evoluciona cap a la coexistència de llengües i cultures diferents tot generant nous processos de construcció d’identitats. Aquesta nova realitat es veu reflectida en l’expressió artística i cultural del moment que pot llançar missatges, no sempre massa evidents, sobre les noves dinàmiques dels processos multiculturals. Com a grans consumidors que som de l’art en les seves diferents representacions -audiovisual, música, literatura…- és important identificar situacions de discriminació i la seva normalització i estereotipatge.

 

Xerrada de prevenció de l’alcoholisme

Durant la primera i la segona setmanes de novembre, l’alumnat dels quatre grups de 4t ESO va participar en una xerrada de prevenció de l’alcoholisme impartida per la Fundació Alcohol i societat.
Aquesta activitat s’emmarca en la línia del PAT relacionada amb el foment d’hàbits saludables i la prevenció de situacions de risc.

Xerrada sobre el dret a l’asil de les persones refugiades

L’alumnat de 4t d’ESO participa en una xerrada sobre el dret a l’asil de les persones refugiades

Seguint la línia del Pla d’Acció Tutorial consistent a sensibilitzar el nostre alumnat respecte al racisme i la xenofòbia, els quatre grups de 4t d’ESO van participar el dijous 21 d’octubre en una activitat relacionada amb el dret a l’asil de les persones refugiades. Per apropar els alumnes a aquesta realitat, es va projectar un breu documental realitzat per Toni Gassó, de l’Espai Jove Garcilaso, que recull les experiències de quatre persones refugiades, entre elles Carolina Murcia, que va haver de fugir del seu país natal, Hondures, pel perill que corria degut a la seva condició de dona transsexual, i que va venir a l’institut a explicar les seves vivències en primera persona. A més, també ens va apropar a aquesta realitat Rodrigo Araneda, president de l’associació Acathi, que treballa amb persones refugiades del col·lectiu LGTBI. L’alumnat de 4t va participar activament en l’espai destinat al col·loqui fent preguntes als ponents.

 

Xerrada Alcohol i Societat

Benvolgudes famílies,

Dins el Pla d’Acció Tutorial (PAT) l’alumnat de 4t d’ESO participa en uns tallers a càrrec de la Fundación Alcohol y Sociedad. La Fundació ens ofereix la possibilitat de fer una xerrada informativa a les famílies.

Conscients que les famílies desenvolupen una tasca primordial a l’hora de prevenir el consum en menors, la Fundación Alcohol y Sociedad ha dissenyat formacions dirigides a elles, amb l’objectiu de facilitar les eines necessàries per fer front al consum d’alcohol per part dels fills menors d’edat. A més oferim consells útils per abordar situacions quotidianes relacionades amb l’educació dels seus fills, així com una informació rigorosa sobre l’alcohol i l’adolescència.

Metodologia i materials: Els monitors de la Fundació imparteixen una sessió d’una durada aproximada d’1 hora i mitja. Cada assistent rep una Guia com a complement a la informació i formació facilitades.

La xerrada es farà el dia 10 de març a les 18 hores a la Biblioteca de l’Institut. I tindrà una durada d’1.30 h.


PER PARTICIPAR EN LA XERRADA US HEU D’INSCRIURE EN EL SEGÜENT FORMULARI. GRÀCIES.

Adolescentes rebeldes: ¿Qué podemos hacer?

CHARLA PARA FAMILIAS | Gratuita

Jueves 20 de febrero de 2020 | De 18:30 a 19:30 h

Hospital Sant Joan de Déu Barcelona

La adolescencia es una etapa llena de cambios físicos y psicológicos, en la que la relación entre padres e hijos se vuelve más difícil. En muchas ocasiones, el comportamiento de los jóvenes se termina volviendo desafiante, imprudente y necio. Los adolescentes buscan su propia personalidad y, sobre todo, independencia.

Aunque pueda parecer una tarea imposible, los padres pueden valerse de algunas estrategias y técnicas para educar a sus hijos de mejor manera durante la pubertad.

 

Xerrada alcohol i societat

Des de l’Escola de Famílies de l’Alzina i la Fundación Alcohol y Sociedad compartim la seva preocupació i la de les autoritats sanitàries davant els problemes derivats del consum d’alcohol en menors. Per aquest motiu, volem oferir-li el nostre assessorament, fruit de l’experiència de més de déu anys treballant en la prevenció del consum en menors, a través d’una sessió teòric pràctica a la que li oferim pautes i eines d’utilitat per abordar situacions derivades del consum d’alcohol en adolescents.

Ser adolescente hoy: factores de riesgo y de protección

CHARLA PARA FAMILIAS | Gratuita
Jueves 28 de febrero de 2019 | De 18:30 a 19:30 h


Hospital Sant Joan de Déu Barcelona

La charla gratuita para familias Ser adolescente hoy: factores de riesgo y de protección te aportará las claves para entender qué cambios está viviendo, a qué tiene que hacer frente y cómo podemos ayudarle.

CONTENIDOS
1 | ¿Qué cambios se producen en el cerebro del adolescente?
2 | Principales riesgos que pueden afectar al adolescente.
3 | Desde el ámbito familiar, ¿cómo podemos ayudarle?

PONENTE

José Ángel Alda
Psiquiatra infantil y juvenil en el Hospital Sant Joan de Déu Barcelona

ME INTERESA

 

Preguntas y respuestas sobre los trastornos respiratorios del sueño y otros trastornos de sueño

CHARLA PARA FAMILIAS | Gratuita

Jueves 31 de enero de 2019 | De 18:30 a 19:30 h

Hospital Sant Joan de Déu Barcelona

Conoce los trastornos respiratorios del sueño y sus consecuencias durante toda la etapa pediátrica con la charla gratuita: Preguntas y respuestas sobre los trastornos respiratorios del sueño y otros trastornos de sueño.

CONTENIDOS

1 | Trastornos respiratorios del sueño.

2 | Consecuencias de los trastornos respiratorios del sueño.

3 | Diagnóstico y tratamiento.

4 | Otros trastornos del sueño.

5 | El sueño en pediatría, desde los primeros meses hasta la adolescencia.

6 | Recomendaciones para conseguir hábitos saludables en el sueño.

PONENTE

Helena Larramona

Neumóloga pediátrica. Departamento de Neumología Pediátrica de la Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell.