Entrades

Taller Plantes aromàtiques i culinàries, de la llavor al plat

L’alumnat de 3r d’ESO, a través de la matèria de biologia, ha participat en el taller “Plantes aromàtiques i culinàries, de la llavor al plat” dirigit per Nerea Iraragorri, @eljardimedicinalamalur.

En aquest taller, l’alumnat ha pogut treballar els òrgans dels sentits per identificar, reconèixer i tastar plantes que utilitzem habitualment com a remeieres o culinàries (romaní, farigola, sàlvia o orenga), així com a olorar els seus olis essencials i preparar receptes de cuina utilitzant-les.

Ha estat una experiència molt enriquidora i dinàmica, enmarcada en l’estudi i experimentació amb el sistema nerviós, que forma part del temari de 3r de l’ESO.

Taller criptografia i espionatge

Avui, l’Òscar Font, ens ha fet un taller de 2 h de criptografia i espionatge relacionades amb les matemàtiques.

Ens ha portat una màquina Enigma original restaurada i ens ha ensenyat com funciona.

Hem parlat també de seguretat informàtica i passwords.

Taller sobre pantalles segures

Durant el mes de novembre, a les tutories de 1r d’ESO, dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona ens han visitat per a realitzar un taller sobre Pantalles Segures, és a dir, sobre conductes de risc i addiccions a les xarxes socials.
Han explicat a l’alumnat les mesures de seguretat que han d’adoptar quan accedeixen a internet en general i, en particular, quan fan servir  un perfil a les diferents xarxes socials i a d’altres aplicacions (identitat digital saludable).  També els han parlat dels factors de risc en accedir a internet, com ara el ciberbullying, el grooming, el sexpreading, etc.. Ha estat una xerrada molt interessant i clarificadora.

Taller ús correcte del patinet

Us compartim fotos del taller “ús correcte del patinet”, impartit per la Guàrdia Urbana, a 4t A (el taller s’està fent cada dimecres als diferents grups de 4t).
Ha anat molt bé i ha estat molt útil per conèixer la normativa sobre els VMP (vehicles de mobilitat personal).

Taller “per a què serveix la literatura”

El 29 de gener tots els alumnes de 1r de batxillerat han assistit al taller “per a què serveix la literatura” dins del programa compartim idees, organitzat per alumnes de 4 de filologia catalana de la UB.

 

Taller sobre l’alcohol amb 1r de batxillerat

Estudiants de 5è de farmàcia han vingut a fer un taller per conèixer els efectes de l’alcohol a curt i llarg termini. Ha estat formatiu i molt interessant.

Taller de crêpes

Tal com demana la tradició francesa al febrer, per la “Chandeleur”, es preparen crêpes.

Així que un any més, amb els alumnes de 4t d’ESO de francès, vam reconvertir el laboratori de ciències en una cuina improvisada i vam cuinar i menjar crêpes.

Bon appétit!

Aquí teniu algunes imatges.

Taller per a nois: Repensant la masculinitat

L’alumnat masculí de batxillerat de l’Institut L’Alzina ha participat en un taller impartit per l’Associació Candela, per treballar el tema de la masculinitat. Què vol dir ser un home? Com ha de ser un home? Les dinàmiques els han semblat tan interessants que s’han compromès a fer aquest taller ells mateixos a d’altres nois de l’institut. Moltes gràcies a tots!!

En aquest taller revisarem els paràmetres de la masculinitat tradicional i les seves conseqüències negatives en la vivència de la sexualitat i l’afectivitat dels joves. Proposem un espai de reflexió i debat on els nois expressin els seus dubtes, pors i necessitats, per a trencar amb els valors associats a la masculinitat estereotipada i el masclisme, i potenciar la comunicació fluïda amb els companys basada en el respecte, cura dels altres, comunicació no-violenta i assertivitat, aspectes bàsics de l’educació emocional.

OBJECTIUS

Compartir dubtes, experiències i necessitats.
Revisar els paràmetres de la masculinitat tradicional i les seves conseqüències negatives en la vivència de la sexualitat i l’afectivitat dels
joves.
Analitzar els valors associats a la masculinitat estereotipada i el masclisme.
Potenciar la comunicació fluïda amb els companys basada en el respecte, cura dels altres, comunicació no-violenta i assertivitat.
Compartir estratègies de canvi dirigides a l’equitat de gènere.

23ª Setmana de la Ciència

Taller de creació d’idees, el dijous 15 de novembre a les 18h a l’edifici LEITAT (C/ Pallars 179-185), dirigit a nois i noies d’entre 10 i 16 anys.

“Tens imaginació? Ets creatiu/va? T’agrada la tecnologia? T’apassionaria transformar el món? No t’ho pensis més i vine a aquest taller! Podràs idear noves tecnologies i descobrir com poden ajudar a la societat, tot fixant-te en els reptes actuals. L’enginyeria TIC té un component social i humanitari que moltes vegades s’invisibilitza i nosaltres el considerem rellevant per a poder inspirar vocacions científiques entre els/les més joves.

La dinàmica de l’activitat inclourà brainstorming, treball en grup, creativitat i la vivència i experiència de les Young IT Girls, per fomentar la ciència i tecnologies entre les més joves.”

Més informació i registre a http://setmanaciencia.fundaciorecerca.cat/frontend/detall_activitat.asp?ID=2014