Entrades

L’Alzina Report, premiada a la Gal.la RED

L’Alzina Report, premiada a la Gal.la RED, que reconeix els millors articles publicats a la xarxa de revistes escolars digitals.

L’entrevista “L’àmbit acadèmic hauria de reflexionar sobre el seu propi racisme”, realitzada a l’actriu i activista Sílvia Sopale per les alumnes de 3r de l’ESO Mariona Herrero i Laia Martínez ha estat premiada a la Gal.la RED, que reconeix els millors articles de la xarxa de revistes escolars digitals de Junior Report. A més, la redacció de l’Alzina tambe ha rebut una menció especial com un dels 6 centres, dels més de 80 que participen en aquest projecte, que millor han treballat en equip. Per altra banda, els estudiants Zhenjie Chen i Nil Borràs han estat finalistes, juntament amb els redactors i redactores d’altres 9 revistes de la xarxa, en la categoria de millor entrevista a un alcalde o alcaldessa pel seu article sobre Ada Colau.
La cerimònia d’entrega d’aquests guardons va tenir lloc el passat dimarts 21 de juny de 2022 i es va poder seguir en directe per streaming al canal de Youtube de Junior Report.

L’Alzina promou la lluita contra les fake news

Ha estat un plaer respondre les preguntes de la periodista Ana Torres de @elpaiseducacion  sobre la plataforma Verificat en què participa L’Alzina per lluitar contra les fake news.

Podeu llegir l’article sencer aquí: elpais.com/educacion/2021

 

XI Festival de Clipmetratges de Mans Unides

Hem estat premiats en l’edició catalana de l’XI Festival de Clipmetratges de Mans Unides.

Ens omple d’alegria informar que els alumnes de 3r del crèdit variable de Revista Digital, Celia Cánovas, Jordi Gracia, Naïm Olivé i Alicia Serban, han estat uns dels guanyadors del XI Festival de Clipmetratges de Mans Unides de Catalunya d’enguany.

L’entrega de premis es realitzarà el dijous 2 d’abril al CaixaForum de Barcelona.

Aquí us deixem el clipmetratge premiat:

I tu, quina petjada deixes?

L’alumnat de la revista digital 3r ESO participa en el festival de Clipmetratges organitzat per Mans Unides.

És una activitat que fomenta el treball en equip i és una manera divertida i participativa d’implicar-se en un problema global.

En aquesta edició es vol sensibilitzar l’alumnat sobre el canvi climàtic i les seves conseqüències en les zones més pobres del planeta. Han gravat un clipmetratge mostrant el seu punt de vista sobre la temàtica.

Aquests són els vídeos que presenten al concurs! Si us agraden, voteu-los!

https://www.clipmetrajesmanosunidas.org/videos/plastic-chips/