Entrades

XI Festival de Clipmetratges de Mans Unides

Hem estat premiats en l’edició catalana de l’XI Festival de Clipmetratges de Mans Unides.

Ens omple d’alegria informar que els alumnes de 3r del crèdit variable de Revista Digital, Celia Cánovas, Jordi Gracia, Naïm Olivé i Alicia Serban, han estat uns dels guanyadors del XI Festival de Clipmetratges de Mans Unides de Catalunya d’enguany.

L’entrega de premis es realitzarà el dijous 2 d’abril al CaixaForum de Barcelona.

Aquí us deixem el clipmetratge premiat:

Concurs problemes a l’Esprint de matemàtiques

En aquesta edició de 2020 els nostres alumnes de batxillerat han obtingut una molt meritòria tercera posició a tot Catalunya.
Es tracta d’una competició per equips on els alumnes col·laboren per resoldre 10 problemes de força dificultat en el mínim temps possible.
Podeu veure una crònica (ara hi ha una petita informació que detallaran més endavant) a la web: http://www.cangur.org/esprint/febrer20batx/
Departament de Matemàtiques
Institut l’Alzina

Programa CIÈNCIA CIUTADANA – MOSQUITO ALERT i ASPB

Aquest curs 2018-2019, el nostre institut ha participat en el programa CIÈNCIA CIUTADANA – MOSQUITO ALERT i ASPB. El programa es basa en l’ús de l’aplicació per a mòbils i tauletes (mosquitoalert). Té l’objectiu d’unir ciutadans, científics i gestors en la lluita contra els mosquits que transmeten malalties.

L’estructura del programa separa les activitats en tres blocs. Un primer bloc de treball a l’aula on l’alumnat entra en contacte amb els coneixements i habilitats necessaris per participar en el projecte de ciència ciutadana. Un segon bloc d’us de l’aplicació a camp.

Un tercer bloc d’anàlisis conclusions i debat sobre els resultats del mapeig realitzat amb l’aplicació.

El passat divendres 14 de juny es van lliurar els premis del Concurs de de Barcelona 2019 als nois i noies que han participat al programa escolar del . Molt contents per la implicació i per la feina feta! https://www.aspb.cat/noticies/prevencio-del-mosquit-tigre-a-lescola/

Enhorabona als guardonats Sofía el Karkeri, Keila Azuaga i Adam el Bakkali de 1r d’ESO

Treballs de mèrits a la mostra de Treballs de Recerca

Aquest any hem presentat dos treballs de mèrit a la mostra de TRs del districte de Sant Andreu. Us envio un parell de fotos per tal que pugueu identificar l’alumnat i professorat implicat.

Si us trobeu al Joan Gas (2n batx A) o a la Laura Garcia (2n batx B) feliciteu-los. El seu treball ha estat seleccionat amb altres tres del districte per anar a la mostra del Premi Ciutat.
 
 

El nostre ex alumne Xavier Moya, premi al millor físic jove experimental espanyol

Fa aproximadament un any, ja vam parlar en aquesta web (https://www.alzina.cat/premi-talento-emergente-2017/), que el nostre ex-alumne Xavier Moya havia obtingut el premi al millor Talent Emergent a Londres (https://sruk.org.uk/es/xavier-moya-recibe-premio-talento-emergente-2017) tal com vam poder llegir, també, en la contraportada de La Vanguardia (https://www.lavanguardia.com/ciencia/20171218/433651486934/xavier-moya-premio-talento-emergente-2017-ceru-reino-unido.html).

Fa uns dies ha fet una visita al nostre centre i ens hem assabentat que, l’any 2016, Xavier va rebre un altre premi, almenys tan important com l’anterior: el premi al millor físic jove experimental espanyol. Premi concedit per la Reial Societat Espanyola de Física i patrocinat pel BBVA (https://gefes-rsef.org/2016/01/26/xavier-moya-premio-rsef-fundacion-bbva-2015/).

Volem expressar aquí nostra més sincera alegria per la trajectòria d’èxit professional del nostre ex alumne i el més profund orgull per haver contribuït a la seva formació acadèmica i

La investigadora del món quàntic

La nostra ex alumna de Batxillerat, Alba Cervera, ha estat premiada en els IBM Q Awards pel seu treball en computació quàntica

Compartim amb vosaltres l’article de “El Periódico”

https://www.elperiodico.com/es/ciencia/20180603/alba-cervera-investigadora-computacion-cuantica-6852419

Premi “Talento Emergente 2017”

Benvolgudes families

Avui ens hem assabentat que en Xavier Moya Raposo, exalumne de l’Alzina, i ara investigador físic a la Universitat de Cambridge, ha obtingut a Londres el premi “Talento Emergente 2017”

Aquí teniu la notícia publicada.

 

Premis i reconeixements

A la recta final del mes de juliol, tancant ja organització del proper curs, no volem deixar d’acomiadar-nos de tota la comunitat educativa de l’INS l’Alzina i desitjar-vos un bon estiu.

Aquest ha estat un curs ple de satisfaccions i creiem que, en el context actual en que massa sovint és notícia la notícia negativa, val la pena aturar-se un moment i destacar aquelles fites assolides que ens han encoratjat a continuar amb la bona feina que fan tots els professionals que formen part d’aquest col·lectiu.

Ha estat un curs ple de reconeixements a aquesta feina.

Proves cangur:  La participació en la prova CANGUR d’aquest curs ha estat, com sol passar amb l’alumnat del nostre centre, excel·lent, tot i que no dediquem cap temps dins de l’horari de les classes per preparar la prova. Aquest any també hem pogut gaudir del fet que tres dels nostres alumnes han tret un resultat que està dins del 1% dels millors participants de la prova del seu nivell. Aquest tres alumnes han estat: David Víctor Juanas (1r d’ESO), Victor Rodríguez Matas (3r d’ESO) i Guillermo Abad López (2n Batxillerat).

The Fonix: Laia Fernández Villanueva: 2n Premi Fonix de 2n de Batxillerat de Catalunya.

Finalistes al premi UPF al millor treball de recerca sobre les llengües i el llenguatge pel seu treball de recerca: The role of a translator in a literary work: Analysis of the translation of Harry Potter into Catalan:Laia Fernández Villanueva i Daryl Félix Orellana.

Seleccionats per participar al concurs Juvenes Translatores de la Comunitat Europea: Marc Prat, Laia Fernández, Michael Gabriel Cabrera.

També des de fa dos cursos som centre preparador per al First Certificate i tots els alumnes han aprovat.

DELF: la nota mitjana és un 9,05. La nota més alta és un 9,8, Anna Gámez.

Jocs florals: Daniel Mota de -1rbat- 3r premi poesia Jocs Florals de Sant Andreu i Laia Fernàndez de -2nA bat- 1r premi poesia Jocs Florals de Sant Andreu.

40a edició dels premis Coca- Cola: Júlia Aguilar Garcia, alumna de l’Institut l’Alzina, ens hi va representar, i hi ha obtingut el tercer premi del nostre sector

Bojos per la ciència: felicitem a les alumnes Irene Ji Mata Ribes (Bojos per la Natura) i Mei Torrecillas Cisa (Bojos per la salut i l’alimentació) que han estat seleccionades per a participar en aquests programes excel·lència per alumnes de batxillerat.

XXèTrialtó: Erika Robleda 1ª en categoria femenina, Berta Pardo 15ª i Sara Izagouhen 25ª.

Obtenció d’una beca Amancio Ortega: La Carlota Ontangas ha aconseguit una beca Amancio Ortega per fer estudis al Canadà.

1r Premi Jove de Còmic Sant Martí: Mayra Vives

Selectivitat i distinció a les PAU: el 100% de l’alumnat presentat ha aprovat i a més, per nota superior a 9, hem obtingut una Distinció a les PAU (Laia Fernández Villanueva)

Moltes felicitats a tots i totes per la feina feta i pels reptes assolits.

Que tingueu un bon estiu!

l’Equip Directiu

Menció honorífica a les proves Cangur. Felicitats!!!

Aquest any hem tingut tres alumnes premiats amb menció honorífica al CANGUR:

Guillermo Abad López (lloc 32 de 3748 alumnes de 2n BAT)
David Víctor Juanas (lloc 39 de 20463 alumnes de 1r ESO)
Víctor Rodríguez Matas (lloc 60 de 16709 alumnes de 3r ESO)
L’any passat estàvem molt contents perquè hi va haver una menció honorífica al centre, aquest any s’han superat i n’hem obtingut tres!
                                                     

Enhorabona, Mayra (guanyadora del 1r Premi Jove de Còmic Sant Martí)

escanear0002 escanear0003 escanear0004 escanear0005

 

El passat mes de novembre La MAYRA VIVES de 4t B va ser guanyadora del 1r premi de categoria B(menors de 16 anys)del II PREMI JOVE DE CÒMIC SANT MARTÍ PER A LA PREVENCIÓ I ERRADICACIÓ DE LA VIOLÈNCIA MASCLISTA.

El 29 de novembre vam assistir a l’acte de lliurament dels premis a l’auditori de Sant Martí. L’acte va ser molt maco i emotiu. la Mayra va guanyar un lot de material gràfic valorat en 200 euros, un lot de còmics i un curs intensiu a l’escola Joso.

Volem felicitar a la Mayra en nom de tot l’institut i animar-la a continuar amb la seva passió.

ENHORABONA MAYRA!!!!

Departament de dibuix