Entrades

Preinscripció batxillerat internacional

Benvolgudes famílies,

Ens sap greu no haver pogut admetre tothom. Les 25 persones seleccionades heu estat informades per correu electrònic i heu confirmat la plaça.

El pas següent és fer la preinscripció fins al 17 de maig.

És el mateix formulari en línia que han d’emplenar les famílies que fan el batxillerat estàndard. La diferència és que a la primera pantalla, a la part d’observacions, és molt important que feu constar: “He estat admès/a al batxillerat internacional”. 

https://preinscripcio.gencat.cat/ca/estudis/batxillerat/inici/

Vídeo explicatiu de com has de fer la preinscripció escolar en línia i quina documentació hi has de presentar

Aquest any la sol·licitud de preinscripció l’has d’emplenar i presentar en línia. Pots fer-ho des de qualsevol ordinador, tauleta o mòbil amb connexió a Internet.

En el vídeo t’expliquem com ho has de fer! https://www.gencat.cat/big/visormedia/base/index.html?type=default&idBig=7997472117050820&idNice=7a37b0e4e2a41d3a3582&subt=true

 

Informacions rellevants preinscripcions 1r ESO 20-21

Ja teniu disponible en aquest enllaç https://www.alzina.cat/preinscripcions/  tota la informació refent a les preinscripcions a 1r d’ESO pel curs 2020-2021.

 

 

 

Preinscripcions Batxillerat 2020-2021

Com ja sabeu, s’ha anunciat la preinscripció dels ensenyaments obligatòris i postobligatòris del curs 2020-21.

Per als postobligatoris, es podrà realitzar del 27 de maig al 3 de juny en el cas de batxillerat; del 2 al 8 de juny els cicles de grau mitjà d’FP i d’arts plàstiques i disseny; i del 10 al 17 de juny en el cas dels cicles de grau superior d’FP i d’arts plàstiques i disseny

Aquí teniu l’enllaç de la nota de premsa on es recull el que es va dir.
No aporten informació sobre els  PFI, ni  les proves d’accés al GM o les específiques d’arts plàstiques i disseny, ni d’esports. Tampoc indica dates de la preinscripció dels graus d’esport.
Encara no s’ha actualitzat la informació a l’Estudiar a Catalunya. Quan la tinguem us la farem arribar.
Salutacions

Preinscripció alumnes 1r ESO curs 2020-2021

(Pla parcial de desconfinament i obertura dels centres educatius per a la realització del procediment de preinscripció i matrícula escolar)

La preinscripció escolar per l’educació infantil, primària i ESO serà entre el 13 i el 22 de maig

 • Es podrà fer de manera telemàtica des del dia 13 fins al 22 de maig
 • Ateses les actuals circumstàncies extraordinàries per la covid-19, es podrà fer de forma presencial només amb cita prèvia, entre el 19 i el 22

Nota de premsa del Govern

Benvolgudes famílies,

S’ha publicat un decret on es preveu un desconfinament parcial per a poder realitzar  alguns tràmits del procés de preinscripció i matrícula als centres docents.

La manera de preinscriure’s al centres educatius serà telemàtica de forma prioritària. També es podrà fer presencialment els següents tràmits:

 1. Presentació de la sol·licitud amb la documentació;
 2. Consulta dels llistats de resultats als taulers d’anuncis del centre;
 3. Presentació de reclamacions;
 4. Matrícula.

L’opció presencial es reserva per a les famílies que no puguin per alguna raó fer el tràmit telemàtic. Garantirem que en els tràmits presencials es respectin les mesures de seguretat demanades pel Departament de Salut.

Com es farà la preinscripció?

 1. Telemàtica: Caldrà emplenar i enviar la sol·licitud.  S’elimina la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre, i queda substituïda per l’enviament del resguard de la sol·licitud i la documentació necessària, escanejada o fotografiada, mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció. En aquest cas, la sol·licitud de preinscripció es considera formalitzada amb l’enviament del correu electrònic, amb el resguard i la documentació acreditativa adjunta. El centre ha de contestar aquest correu justificant la recepció de la sol·licitud per a què el sol·licitant en tingui constància. Cal recordar que el període per presentar el resguard i la documentació finalitza un dia més tard que el període de presentació de sol·licituds.
 2. Presencial:  De manera excepcional, per als casos en què els sol·licitants no puguin fer la presentació telemàtica, els centres hauran d’organitzar la presentació de sol·licituds assignant una cita prèvia per a l’accés al centre. Aquesta assignació es gestionarà amb una eina corporativa que es posarà a disposició dels centres i els usuaris, o per telèfon. La finalitat de la cita prèvia es gestionar els períodes d’atenció al públic i evitar cues i aglomeracions. Els properes dies s’informarà al Portal de centres de les instruccions per a la utilització de la nova eina telemàtica de gestió de les cites prèvies. Els centres han de preveure la gestió telefònica de les cites prèvies, des de primer dia del termini de presentació telemàtica de les sol·licituds, per aquelles persones que no puguin fer ús de l’eina telemàtica. Cada centre determinarà el seu horari d’atenció al públic, segons les necessitats.

Al centre ha de venir el menor nombre possible de persones a fer les gestions (preferiblement, una sola persona);

 • cal recordar que han de portar la documentació per a poder-la escanejar o fotocopiar i, si pot ser, la sol·licitud emplenada des de casa. En el cas que el centre prevegi que farà emplenar la sol·licitud en paper, convé recomanar que portin el seu propi bolígraf;
 • recordar la recomanació de portar mascareta i guants;
 • no han d’acudir al centre les persones de grups d’especial vulnerabilitat o en període de confinament, o que presentin símptomes; en aquest cas, poden autoritzar per escrit a una altra persona a portar la sol·licitud i la documentació.

Quines són les dates de preinscripció?

Per al segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria, s’estableixen els calendaris següents:

 • Període de presentació de sol·licitud de preinscripció: 13 a 22 de maig
 • Matrícula: 13 a 17 de juliol

Quin serà l’horari de l’institut?

Matins: de 9:00 a 13:30h

Tardes de dimarts i de dijous: de 15:00 a 18:00h

Tant aviat com disposem dels detalls concrets del procés us ho farem saber. Estigueu atents a la web.

On podeu exposar els vostres dubtes?

Per correu electrònic a8039057@xtec.cat

Per telèfon mòbil 637358836

Per a més informació visiteu la web

Estudiar a Catalunya

 

 

Ajornament preinscripció ESO 2020-2021

El Departament d’Educació ajorna tots els tràmits relacionats amb el procediment de preinscripció i matriculació de l’alumnat de tots els ensenyaments, en totes les etapes.

El Departament està treballant per tal que els diferents processos de preinscripció i matriculació es puguin dur a terme amb totes les garanties. Al mateix temps, es treballa per tal d’adequar els tràmits pensant en les circumstàncies actuals.

​S’informarà sobre el nou calendari d’actuacions tant aviat com sigui possible.​

Jornada Portes Obertes ESO 2020

El proper dissabte 21 de març es realitzarà la jornada de portes obertes de l’ESO.

Hi haurà dos torns de visita, un a les 11h i un altre a les 12h.

La xerrada informativa sobre el projecte educatiu es realitzarà a la sala d’actes del Casal de Barri Congrés- Indians (c. Manigua, 25) i en finalitzar recorregut guiat o lliure pels espais del centre.

Teniu més informació en aquesta pàgina www.alzina.cat/jornada-portes-obertes-2020/

Estarem encantats d’atendre-us !!

 

Recordatori famílies de 4t d’ESO

Benvolgudes famílies,
Aquest any la preinscripció de batxillerat ja no es fa amb formulari en paper, sinó telemàtica.
Només han de presentar la sol·licitud de preinscripció les persones que volen accedir al batxillerat de qualsevol modalitat en un centre diferent del que s’està cursant l’ESO.
L’alumnat que està estudiant 4t d’ESO a l’Alzina té plaça assegurada per fer batxillerat a l’Alzina. 
Per tant, els alumnes de 4t d’ESO de l’Alzina no ho han de fer. Es matricularan directament al juliol:
1r de batxillerat: 9 i 10 juliol 2019
2n de batxillerat: 11 i 12 juliol 2019
Si en aquestes dates, la família interessada estarà fora i no la poden lliurar personalment, podeu autoritzar a un tercer per poder lliurar-nos tota la documentació necessària per a la formalització de la matrícula pel curs 2019-2020.

Xerrades Informatives adreçades a les famílies sobre els nous Batxillerats i la preinscripció electrònica

Us fem arribar aquesta informació adreçada a les famílies sobre els nous models de Batxillerat i la Preinscripció electrònica  que es farà el proper dia 13 de maig de 2019 a l’Espai Jove Les Basses (carrer Teide, 20) a les 18:30.

 

 

 

Preinscripció Batxillerat 2018-2019 (alumnes nous)

Del 14 al 24 de maig de 2018, ambdós inclosos (es pot presentar la documentació fins al 28 de maig de 2018)

Els alumnes que estan fent 4t d’ESO al centre i desitgen fer batxillerat tenen plaça assegurada a l’Alzina. Els alumnes rebran un full a tutoria per fer la tria de matèries optatives.

Per als alumnes nous, la preinscripció serà del 14 al 24 de maig (ambdós inclosos).

Lliurament de la documentació a la secretaria del centre. L’horari d’atenció de secretaria és de dilluns a divendres 9 a 14h i les tardes de dimarts i dijous de 15.30h a 18h.

 1. Imprès de sol·licitud degudament complimentat.
 2. Original i fotocòpia del DNI de l’alumne/a o de la targeta de residència on consta el NIE en el cas d’alumnat estranger o passaport.
 3. Original i fotocòpia del llibre de família o altres documents relatius a la filiació (document d’identitat, passaport o llibre de família del país d’origen)
 4. Original i fotocòpia del DNI de la persona sol·licitant (pare, mare o tutor/a o guardador/a de fet) o de la targeta de residència on consta el NIE si es tracta de persones estrangeres.
 5. Certificat de la qualificació mitjana dels estudis que permeten l’accés al batxilleratcalculada amb dos decimals.
 6. Documentació acreditativa de criteris complementaris (família nombrosa o monoparental, malaltia crònica, discapacitat, renda mínima inserció)

Trobareu més informació en aquesta pàgina https://www.alzina.cat/preinscripcions/

 

 

PREINSCRIPCIÓ DE BATXILLERAT ( només per a alumnes nous)

Preinscripció de batxillerat 2017-2018 del 16 al 24 de maig de 2017, ambdós inclosos

Els alumnes que estan fent quart d’ESO al centre i desitgen fer batxillerat tenen plaça assegurada a l’Alzina. Els alumnes rebran un full a tutoria per fer la tria de matèries optatives.
Per als alumnes nous, la preinscripció serà del 16 al 31 de maig (ambdós inclosos). L’horari d’atenció de secretaria és de 9.00h a 14.00h i les tardes de dimarts 16, dijous 18 i dimarts 22 de 15:00 a 17:00h.

(lliurament de la documentació: a la secretaria del centre)

 1. Imprès de sol·licitud degudament complimentat.
 2. Original i fotocòpia del DNI o de la targeta de residència on consta el NIE en el cas d’alumnat estranger o passaport.
 3. Original i fotocòpia del llibre de família o altres documents relatius a la filiació (document d’identitat, passaport o llibre de família del país d’origen)
 4. Original i fotocòpia de la TSI (targeta sanitària individual).
 5. Original i fotocòpia del DNI de la persona sol·licitant (pare, mare o tutor/a o guardador/a de fet) o de la targeta de residència on consta el NIE si es tracta de persones estrangeres.
 6. Certificat de la qualificació mitjana dels estudis que permeten l’accés al batxillerat calculada amb dos decimals.
 7. Full tria de matèries de modalitat i optatives del batxillerat que l’alumne vol fer.
 8. Original i fotocòpia del carnet de família nombrosa o monoparental
 9. Alumnes amb malalties cròniques que afectin al seu sistema digestiu, endocrí o metabòlic, inclosos els celíacs, informe emès per un metge del sistema públic de salut o certificat mèdic oficial amb signatura legalitzada pel col·legi de metges de la demarcació corresponent que indiqui expressament que l’alumne té diagnosticada la malaltia i indiqui quina és.
CALENDARI DE PREINSCRIPCIÓ BATXILLERAT 2017/2018
Presentació de sol·licituds del 16 al 24 de maig
La tramesa de sol·licituds per internet es pot fer fins el dia 24 de maig i presentar la documentació en paper al centre que es demana en primer lloc fins el 26 de maig.
Publicació de la llista de sol·licituds amb el barem provisional 6 de juny
Presentació de reclamacions del 7 al 9 de juny
Publicació de la llista amb el barem un cop resoltes les reclamacions 14 de juny
Sorteig públic del número de desempat 15 de juny
Publicació de les llistes ordenades definitives 19 de juny
Publicació de les llistes d’admesos 3 de juliol
Període de matriculació o confirmació de matrícula del 4 a l’11 de juliol
Període de matriculació extraordinària pels pendents d’exàmens de setembre prèvia reserva de plaça Abans de l’inici del curs vinent

Aquí us podeu descarregar la informació i la documentació necessària.
I per a més informació, consulteu la web del Consorci d’Educació de Barcelona, secció Famílies.

BTX Full informatiu pares – documentació
Preinscripció Batxillerat.

BATX – cartell 2017-2018

Sol·licitud de preinscripció batxillerat

full tria matèries 1r BTX

full tria matèries 2n BTX