Entrades

“La pandèmia i jo”, el mural de 1r d’ESO

L’alumnat de 1r d’ESO de l’institut L’Alzina vam començar el curs treballant la pandèmia causada pel coronavirus i les emocions que ens provoca.

Els nois i noies de primer vam realitzant un mural il·lustrant com la pandèmia ens ha canviat i ens està canviant la vida i sobre les emocions que vam sentir durant el confinament causat per la Covid-19.

Primer vam escriure una reflexió individual i després a cada classe ens vam dividir en quatre grups per tractar els següents temes: Com hem començat el curs? Com ha canviat el meu dia a dia? Com han canviat les meves relacions? Què em funciona quan m’entristeixo o m’angoixo?

Cadascú de nosaltres es va dibuixar a si mateix i va escriure en una bafarada el seu missatge, relacionat amb el tema treballat en grup. Van sortir coses com la mascareta obligatòria o que ara hem d’anar més d’hora a l’institut, que hem d’estar separats als patis o que no podem jugar a pilota.

Després vam enganxar aquests personatges en un mural molt bonic, ple de colors, per compartir-ho amb altres alumnes i professors.

Podeu veure a les fotos el nostre resultat.

Redacció: Aarón Aragundi i Milena Usmanova

Fotografies: Alba Ramos, Laura Endrino, Iker Garrido, Pol Fernández, Marc Alsina, Adrián Ballesteros, Jordi Guevara i Karl de Miguel.

Mural sobre les dones de l’Antiguitat grega

Safo de Lesbos, Diòtima, Olímpia d’Èpir, Teano de Crotone i Aspàsia de Milet són algunes de les dones de l’Antiguitat grega els noms de les quals han arribat, malgrat la invisibilització i la desautorització històriques, fins a nosaltres.

Amb l’objectiu de conèixer-les una mica més i de valorar les seves aportacions en àmbits com la política, la literatura, la filosofia i la ciència en una època que solia confinar el sexe femení a l’espai domèstic, els i les alumnes de la matèria de Cultura clàssica de 2n de l’ESO han realitzat un petit treball de recerca sobre aquests personatges, que amb el seu exemple ens mostren que, fins i tot en els moments històrics més adversos, sempre hi ha hagut dones que han trobat un espai de llibertat.

El resultat es pot veure en el mural del Departament de Socials, al segon pis del nostre institut.