Entrades

2ndBatxB hold talks on social issues

Every Wednesday, the 2ndBatxB English students hold a series of talks on global social issues. After researching facts, figures and possible causes, they analyse a wide range of topics that are in the news every day. During these talks, we have learned a lot about the lack of social rights in the world we live in and the students have provided suggestions as to how these issues might be tackled. On Wednesday 2nd, they offered excellent presentations that provoked a lively class discussion about racism, substance abuse and refugees.
This series of talks will close the term dedicated to social rights.
Congratulations to them!

Sant Nicolau

La celebració de St. Nicolau el 6 de desembre és una tradició europea que ha pres diverses formes segons la latitud on ens trobem. A països centre europeus com Alemanya, Polònia, Suïssa o els Països Baixos el dia 5 de desembre totes les nenes i nens deixen les seves sabates amb un platet de galetes, pastanagues i un gotet de licor.

Per la nit passa St. Nicolau i omple les sabates dels infants de regals i llaminadures. El més sorprenent és que a les nenes i nens holandesos els diuen que St. Nicolau ve d’Espanya.

I als nostres infants els diem que els Reis Mags venen d’Orient i el tió menja mandarines. En el món màgic pur i genuí dels infants tot és possible.

 

 

 

 

ELS TRES PETITS INFANTS I SANT NICOLAU

Si n’eren tres petits infants,
varen anar a espigolar els camps.
Mireu el què va succeir:
Que es varen perdre pel camí!

Tirem per aquí, tirem per allà…
La nostra casa on serà?
Truquen al vespre a un carnisser:
Que ens obrireu, bon carnisser?

Entreu, entreu nois estimats,
que aquí hi ha lloc per a tots plegats.
Passar el portal només van fer
i els va matar aquell carnisser

Els va tallant en sis bocins
i al saler els posa com garrins
Set anys després passà per allí
Sant Nicolau tot fent camí

Al carnisser va anar a trucar:
Carnisser tens llit i sopar?
Sant Nicolau entreu,entreu
Que en aquí dins lloc trobareu,

Sant Nicolau així que entrà
ja demanava per sopar
Voleu pernil d’allò més bo?
No, en vull, que no és gens bo.

Voleu un tros de vedell xic?
No en vull, no en vull,que no és bonic
De la carn tendra menjaré
que fa set anys que és al saler.

El carnisser quan ho sentí
de casa seva va fugir.
Oh carnisser,no fugis,no,
Demana a Déu el teu perdó.

Sant Nicolau al saler va
picant tres voltes amb la mà.
Petits infants que en aquí estau
jo sóc el gran Sant Nicolau

I va estirar el Sant tres dits
i s’aixecaren els petits
El primer diu:-Que he dormit bé!
I el segon diu:-I jo també!

I fa per últim el tercer:
-Jo al mig del cel em creia ser!
Si n’eren tres petits infants,
varen anar a espigolar els camps.

 

Participació de l’institut a les APAC

El darrer 29 de gener l’institut va participar a la conferència anual que organitza l’APAC (Associació de Professors d’Anglès de Secundària). Sota el lema “Birds of a Feather Teach Together”, les conferències i els tallers d’enguany donaven a conèixer exemples de bones pràctiques en l’ensenyament virtual o híbrid. La professora d’anglès Mercè Vidiella va resumir l’experiència d’intercanvi virtual entre alguns alumnes nostres de 2n de batxillerat amb un grup de joves holandesos gràcies a SammTalk. 

SammTalk és una organització que posa en contacte escoles d’origen diferent amb la finalitat de crear un espai per poder practicar la comunicació oral en anglès. El programa consta de dues parts. En primer lloc, els alumnes es coneixen a través de videos que comparteixen en una plataforma creada per SammTalk, garantint la privacitat dels alumnes. Una vegada s’ha trencat el gel, els alumnes participen en converses virtuals mitjançant la plataforma Zoom. 

Els nostres alumnes van valorar molt positivament l’experiència d’intercanvi virtual, i les professores que hi van participar l’any passat, l’Anna Jané i la Mercè Vidiella, consideren que va ser una experiència molt enriquidora per a ells, ja que van poder conèixer nois d’un altre país mentre practicaven l’anglès sense moure’s de casa. Gràcies a aquesta bona acollida, l’institut torna a col·laborar amb el programa SammTalk aquest curs escolar. Fa unes setmanes que hem iniciat un nou intercanvi virtual entre alumnes de 1r de batxillerat i joves d’un institut a Suècia. Desitgem que els alumnes que hi participen enguany gaudeixin de l’experiència!