Entrades

Propostes de lectures per a joves i adults

Benvolguts i benvolgudes,

Arriba l’estiu, i després d’aquest període de confinament i amb el retorn progressiu a la normalitat, pensem que és un bon moment per redescobrir el plaer de la lectura, i per tornar a reenamorar-nos de la vida i dels carrers, i redescobrir de nou els llibres, les llibreries i els llibreters.

Des de Llegir en Català us proposem un seguit de lectures per a joves i adults perquè les pugueu compartir amb tota la comunitat educativa.

Hem seleccionat els nostres títols més recents per a joves. Es tracta de llibres que els proporcionen bones històries que fomenten la reflexió i l’esperit crític. També hem inclòs novetats per a adults. Són una mostra del que publiquem des de les editorials de l’associació i esperem que us agradin i us ajudin a descobrir nous universos literaris.

Llegir en Català està formada per 8 editorials independents de Catalunya i el País Valencià (Alrevés/Crims.cat, BiraBiro, Saldonar, Les Hores, L’Avenç, Raig Verd, Sembra Llibres i Tigre de Paper) que treballem per fer arribar als lectors els millors llibres en català. Si en voleu saber més o voleu contactar-nos podeu visitar el web:
https://llegirencatala.cat/

Posem la nostra feina i tota la nostra il·lusió a favor de la cultura i la literatura en llengua catalana.

Bon estiu i bones lectures!

LLEGIR EN CATALÀ
Associació d’Editorials Independents
www.llegirencatala.cat
info@llegirencatala.cat
@llegirencatala

facebook.com/llegirencatala

Llibres interessants

Benvolguts estudiants, durant el confinament és bo que llegiu llibres interessants que us faran viure noves aventures i descobrir nous mons.
Us proposem unes quantes lectures que segurament us agradaran.
Consulteu el següent enllaç que us dirigirà al blog de la biblioteca de l’institut i a la llista de lectures proposades.
Cuideu-vos molt.
Espero que estigueu tots bé!
Laura Clarasó

I tu, interrogues o converses sobre l’escola amb els teus fills?

Font: https://edubarometre.cat/i-tu-interrogues-o-converses-sobre-lescola-amb-els-teus-fills/

 

La veu de les famílies és clara:  acompanyar l’escolaritat dels fills i filles des de casa és important. L’edubaròmetre ens permet conèixer de primera mà què fan les famílies a casa.

Analitzant les respostes ens adonem que més de la meitat dels pares i mares afirmen que troben una estona de forma regular per conversar sobre com ha anat l’escolaels ajuden a planificar l’estudi o deuresparlen sobre llibres, programes o pel·lícules i, a més, llegeixen o motiven la lectura. Totes elles són activitats claus que fomenten el vincle, però també són importants tant a nivell emocional com cognitiu, ja que faciliten el desenvolupament i l’èxit educatiu.

Per això, no només es tracta del fer, sinó de com fer-ho. En aquest sentit… quan més d’un 83% de les famílies afirmen que cada dia comenten “com ha anat l’escola”, em pregunto: I aquelles que no ho fan de forma regular, conversen sobre altres temes? I les que sí pregunten, ho fan en forma de conversa o d’interrogatori?

No és el mateix fer preguntes obertes  del tipus “Com t’ha anat el dia a l’escola?” que faciliten que l’infant o el jove puguin expressar el que els sembli més important, que fer un interrogatori: “tens deures?”; “t’has portat bé?”; “t’ho has menjat tot?”; “espero que hagis estat atent a classe…”, al final el que rebem són respostes monosil·làbiques del tipus: “siiií”, “noooo”, “no séee” acompanyades d’un cert to de cansament i desinterès.

I tu, interrogues o converses amb els teus fills?

T’oferim tres infografies molt pràctiques per tenir bones converses amb els teus fills: Abraça’l i parla-li de tuLes preguntes sorpresaPreguntes xerraires.