Entrades

Diploma de francès DELF

Tres alumnes de l’Alzina han obtingut de diploma de francès DELF, nivell B1, a la convocatòria de 2021,  amb molt bones notes. Es tracta de  Dàlia AhmedGerard Espiérriz, ambdós ja a 1r de  Batxillerat (a la foto). També l’ha obtingut la Nerea Trioni, ex-alumna nostra, actualment cursant el Batxillerat artístic a la Llotja de Sant Andreu.   

À tous les trois, nos félicitations !  

 

 

Lliurament dels diplomes DELF SCOLAIRE 2018

El passat 13 de febrer 2019 va tenir lloc a l’Institut Français de Barcelona l’acte de lliurament dels diplomes DELF, que certifiquen el nivell de coneixement de llengua francesa.

A la cerimònia van assistir representants del Consorci d’Educació de Barcelona, del Departament d’Educació i del mateix Institut Français.

19 alumnes de francès (segona llengua estrangera) del nostre institut de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat van presentar-se el curs passat a les proves de nivells A2 i B1 amb un 100% d’èxit. Aquests diplomes són reconeguts a tot el món.

En aquest acte es van presentar també els vídeos guanyadors del concurs DELF, un dels quals havia estat elaborat per una alumna del nostre institut.

Aquí teniu la imatge d’alguns dels alumnes que van poder assistir a l’acte.

Taller de crêpes

Tal com demana la tradició francesa al febrer, per la “Chandeleur”, es preparen crêpes.

Així que un any més, amb els alumnes de 4t d’ESO de francès, vam reconvertir el laboratori de ciències en una cuina improvisada i vam cuinar i menjar crêpes.

Bon appétit!

Aquí teniu algunes imatges.

Masterclass de teatre en francès

El passat dimecres 10 d’octubre 2018 els alumnes de 4t d’ESO de francès van participar en una masterclass de teatre en francès dirigida per la Marta Gil Polo, actriu i directora de teatre.

A través d’eines teatrals com l’escalfament corporal, jocs de concentració i d’interacció i entrenament actoral, els alumnes van haver de seguir les instruccions en francès així com utilitzar la llengua.

Per als alumnes va ser una experiència positiva i van viure una classe diferent on tothom va haver de participar de manera activa.

L’auxiliar de conversa de francès

Donem la benvinguda a la Ludivine Verhaeghe, la Lulú, l’auxiliar de conversa de francès. La Lulú és francesa i ve de la ciutat de Lille.

Ha arribat a principis d’octubre  i fins pràcticament final de curs estarà amb nosaltres per ajudar-nos a treballar i millorar l’expressió oral dels alumnes de francès; de vegades estarà a l’aula amb la professora de francès i d’altres en grups reduïts d’alumnes.

Estem molt contents de poder gaudir de la seva feina i pensem que en traurem molt de profit.

Li desitgem una bona estada entre nosaltres.