Entrades

Formació funcionament iPad famílies 1r ESO

Benvolgudes famílies de 1r ESO,

El proper divendres 26 de novembre de 18.30 a 20h farem un sessió pràctica per a les famílies de 1r d’ESO sobre el funcionament dels ipads. A través del tokapp rebreu l’enllaç meet.

Esperem la vostra participació.

Informació iPAD i entorn digital

Mediació entre iguals

Un grup de professors de l’Institut L’Alzina he participat en un programa de formació.

Es tracta d’un curs de 15 h del programa de mediació entre iguals de curs 19-20, impartit per Neus Ferrer i Cesc Notó.

Ha estat profitós i il·lusionant! I transmetrem a tot el claustre els aprenentatges que hem anat adquirint en aquestes sessions. I preparant ja un nou curs de formació per a nous alumnes mediadors!

Taller de cohesió grupal, lideratge compartit i proactivitat

Ahir vam començar la primera sessió del taller organitzat per Make It. Vam compartir desitjos, il·lusions, ancoratges, temors i punts de vista per debatre i consensuar una mateixa mirada sobre l’ensenyament, les metodologies,  la relació amb l’alumnat i la col·laboració amb l’entorn.

Taller de primers auxilis

Hospital Universitari Sant Joan de Déu Barcelona

Dissabte, 27 d’octubre de 2018 | De 9:30h a 13:00h

 

Aprèn les primeres mesures d’auxili en el cas d’un accident infantil amb l’equip del servei d’Urgències de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona

TEMARI
1 | Aprendre a actuar correctament en cas d’obstrucció respiratòria per un objecte estrany.
2 | Conèixer les primeres mesures de reanimació.
3 | Saber què fer davant un cop al cap.
4 | Formar-se en la realització de cures d’emergència i altres mesures a prendre en cas d’accident.

TALLERS
1 | Cures d’infermeria.
2 | Reanimació del lactant.
3 | Reanimació del nen escolar.

*PROGRAMA

No li expliquis, fes-li viure…

Com podem fer que les alumnes comprenguin , aprenguin s’emocionin i mostrin tot el seu interès?

Durant dos dimarts consecutius del mes de setembre, els professors de l’Alzina vam tenir l’oportunitat de fer un curs amb la formadora Maria Batet. És un taller intens en el qual s’aporta contingut teòric però sobretot es posa en pràctica maneres d’aconseguir presentar els continguts de forma atractiva, convincent, sorprenent i impactant.

Va ser tot una experiència. Molt enriquidora. Gràcies!

 

Ultima sessió del curs de mediació escolar

Dimecres 21 de febrer vam acabar el curs de mediació. Els nous mediadors estan engrescats, plens d’idees i projectes. Tots a punt.
Moltes gràcies a tots ells per la dedicació i el temps compartit.
Àlbum de fotos

Tercera sessió del curs en mediació escolar

Formació d’alumnes mediadors

El passat dimecres 24 de gener vam fer la tercera sessió del curs de formació d’alumnes mediadors.
Ja estem començant a simular casos pràctics per practicar les intervencions. Les sessions són dinàmiques i engrescadores. Aprenem molt amb la Neus!

Iniciem el curs en mediació escolar

El passat dia 28 vam iniciar la formació en mediació a càrrec de la Neus Ferrer.

Vam gaudir d’una jornada molt interessant amb activitats molt dinàmiques i divertides on vam entendre la importància de resoldre els conflictes de manera dialogada  i com un mediador ha de saber interpretar els diferents punts de vista que poden aparèixer en un conflicte.

Ens tornarem a veure al gener. Aquí teniu algunes fotografies.

Transformació educativa: formació i espais de reflexió

Aquest primer trimestre hem tornat a comptar amb l’expert Manel Sayrach per al curs de formació Creació i publicació de continguts amb Ipad que suposa un pas més cap a l’aprenentatge de les possibilitats pedagògiques que aquesta eina ofereix. L’any passat vam començar amb la implementació de l’Ipad a les aules de primer d’ESO, cosa que ens ha permès l’abandonament progressiu dels llibres de text i la creació i publicació de continguts propis, ja sigui a través de Moodle o de les diferents apps que ofereix l’Ipad com ara keynote, Pages, iMovie, Bookcreator, Creative Book Builder, etc.

A més, durant aquest trimestre també s’han dut a terme les reunions d’Innovació. En la primera vam comptar amb l’expertesa de professionals d’altres centres que ja fa temps que treballen per projectes: Natàlia Mayor i Magda González de l’Institut Montserrat Colomer de Sant Esteve Sesrovires i Ivan Clot de l’INS Calamot de Gavà. Vam poder posar en comú com des del centre plantegem i desenvolupem el projecte de primer: Sant Andreu, passat, present i futur, i de segon d’ESO: El llenguatge cinematogràfic. A més la nostra companya Mercè Ferré també ens va explicar l’experiència d’un projecte desenvolupat a l’Institut Quatre Cantons. Altres temes que s’han debatut i treballat a la Comissió d’Innovació són: els 30 minuts de lectura, la coordinació amb primària, les activitats TAC, el manteniment del Drive d’Innovació, les necessitats de formació, l’avaluació competencial, etc.

Esther Sobré.  Coordinació d’Innovació

Suport Vital Bàsic i ús del desfibril·lador

Dimarts 7 de novembre vam realitzar un curs de nou hores de formació en primers auxilis, centrat en l’ús del desfibril·lador i com actuar en casos d’emergència.

En cas d’aturada cardíaca, la velocitat de reacció és primordial per salvar una vida i l’entrenament de les persones implicades un factor decisiu.

Va ser un curs dinàmic i profitós.

Veieu les fotografies