Entrades

Sorteig Consell Escolar 2021

Benvolgudes famílies,
Tal com estava previst al calendari d’actuacions per a les eleccions del Consell Escolar, que es va fer públic el dia 3 de novembre, avui s’ha fet el sorteig per a la selecció dels membres de les meses de les famílies i l’alumnat. Hem revisat el cens i a través de l’aplicació sortea2.com hem extret els números que corresponen a sis membres del sector famílies i a dos alumnes. En els propers dies ens posarem en contacte amb vosaltres per tal de constituir les meses.
Volem recordar-vos la importància de participar en el procés selectiu i de formar part del Consell Escolar del centre per contribuir conjuntament a l’educació dels vostres fills i de les vostres filles.
L’equip directiu

Servei JIP

Què és el servei JIP? 

És un servei de informació i dinamització per l’alumnat de l’ESO. Ens trobeu un cop per setmana al pati del centre i ens podeu preguntar qualsevol cosa!

Ens trobareu també a les aules fent càpsules informatives sobre sexualitat, gènere, salut, sostenibilitat …i també podeu participar de les activitats de diades internacionals en el pati: el dia per la eliminació de la violència en vers les dones, per la pau i no violència, contra el racisme, contra la LGTBIfòbia …entre d’altres. 

També fem acompanyament a les delegades i conselleres del centre, comissions d’alumnes i assembles!

A més si tens alguna idea o proposta d’activitat no ho dubtis i comparteix-la amb nosaltres! Intentarem trobar la manera de portar a  terme la teva idea!

Si tens qualsevol consulta, inquietud o vols conèixer que t’ofereix Barcelona no ho dubtis i pregunta’ns! Ens trobes a l’hora del pati!

 

Renovació Consell Escolar 2021

Benvolgudes famílies,

Avui 3 de novembre s’inicia el procés electoral per renovar alguns membres del consell escolar del nostre centre.

Del de famílies es renoven dos representants.  Aquelles persones que estigueu interessades a presentar-vos com a candidats elegibles, us podeu posar en contacte amb el centre

Hem penjat al hall de l’escola el cens electoral, per tal de comprovar que les vostres dades siguin  correctes; si no podreu esmenar-les entre avui dia 3 i divendres dia 5 de novembre.

Calendari del procés electoral:

  • Inici del procés: a partir del dia 2 de novembre de 2021.
  • Constitució de les meses electorals: abans del dia 11 de novembre de 2021.
  • Votacions: entre els dies 22 i 26 de novembre de 2021, ambdós inclosos.
  • Constitució del consell escolar i presa de possessió dels seus membres: no més tard del dia 20 de desembre de 2021.

 

Per més informació podeu consultar el següent enllaç del Departament d’Educació:

https://educacio.gencat.cat/ca/arees-actuacio/centres-serveis-educatius/centres/consells-escolars-centres/

Gràcies per la vostra participació!

L’intercanviador, sinergies amb l’Alzina a l’Espai Jove Garcilaso

Renova la roba!
Aprofitant que a l’Alzina estem celebrant la setmana del Medi Ambient, us recomanem l’activitat d’avui dimecres a l’Intercanviador de l’Espai Jove Garcilaso.
A les 17.15h tenen el Renova la Roba amb un taller de com llegir etiquetes de la roba per saber d’on ve i el procés que ha passat la roba que comprem.
Després hi haurà una obra de teatre sobre la indústria tèxtil a càrrec dels i les joves de l’Espai Jove de la Fontana i acabaran amb un fòrum on debatran
les conclusions que hagin sorgit al llarg de la tarda.
Més enllà del TRAP
A més a més, la comissió Ecofeminista també us proposem l’activitat que realitzaran divendres. Aquest divendres 18 a les 17.45h
als Jardins de Virginia Woolf (la plaça on se situa l’Espai Jove Garcilaso) hi haurà un micro obert de joves de la comunitat LGTBIQ+ vinculadis a
l’Intercanviador i un concert d’una banda queer de pop-rock on podrem preguntar a les persones artistes el que vulguem sobre la seva trajectòria
 i la seva música per aprendre més sobre ellis.
Us adjuntem els cartells de les activitats amb tota la informació. Cal inscriure-s’hi.
intercanviador

Bones festes 2020

Benvolgudes famílies,

Malgrat la incertesa i les inquietuds amb què iniciàvem aquest curs tan atípic podem felicitar-nos com a comunitat educativa per haver mantingut el centre obert durant aquest primer trimestre.

Malauradament la COVID-19 també ens ha afectat i hem tingut força grups en quarantena, tot i així, les proves de cribratge han demostrat que el contagi dins les aules és pràcticament inexistent. D’aquí que les mesures de seguretat i higiene, recollides en el Pla d’organització del centre, siguin tan importants de seguir (distància, mascareta, mans, entrades i sortides esglaonades, neteja dels espais compartits, etc.).

Som conscients que per als vostres fills i les vostres filles no és ni ha estat fàcil. Per als joves és molt important assistir presencialment al centre, relacionar-se amb els companys, sentir que formen part del grup i saber-se acompanyats en tot moment. Estan fent un esforç molt important en benefici de tots i totes, per tant, volem fer-los arribar el nostre agraïment i reconeixement.

Com ja ha anunciat el Departament d’Educació la tornada a les aules després de Nadal serà el dia 11 de gener.

Desitgem que amb les últimes campanades de 2020 s’acabi aquest any que ens ha mostrat la seva cara més fosca, però que alhora ens ha ensenyat a ser resilients, solidaris i a sentir-nos acompanyats malgrat la distància.

Us desitgem bones festes,

Nadal és un temps de retorn a la la màgia i a la il·lusió de la nostra infantesa, a les mirades d’afecte i tendresa, a l’escalfor de les llars i a l’olor que deixen escapar les cassoles. 

Nadal és mirar enlaire i embadalir amb els llums, veure passar carrosses, fer cagar el tió i sorprendre’s en trencar l’embolcall d’un regal. 

Nadal és tornar a ser un nen i recordar que les petites coses de la vida són les més essencials.

Atentament,

L’equip directiu

Mig milió d’agraïments

Amb aquest lema el Consorci d’Educació de Barcelona vol agrair i reconèixer la tasca de tots els i les professionals d’Educació per mantenir els centres oberts durant aquest primer trimestre.
No ha estat una tasca fàcil i som conscients que sense la dedicació i l’esforç dels docents i l’adaptació a les noves circumstàncies educatives marcades per la pandèmia (mascareta, distància, mans, entrades i sortides esglonades, ventilació, presa de temperatura, etc.) no hauria estat possible mantenir la il·lusió per l’ensenyament.
Desitgem que el 2021 ens permeti continuar trepitjant les aules i fent la feina que ens apassiona.
www.migmiliodagraiments.cat

Associació esportiva escolar L’Alzina

Us comuniquem que l’Associació Esportiva l’Alzina ha establert un conveni de col·laboració amb el Fòrum de salut mental i addiccions. Per a fer-ne la presentació i publicitar-ho celebrarem plegats ben aviat (5 de desembre) en una Jornada amb competicions diverses i equips mixtos. D’alumnes a partir de 16 anys (inclosos).

A l’adjunt hi trobareu més informació sobre la finalitat de les jornades, el procés d’inscripció, el reglament i el funcionament de les competicions.

Si són alumnes de l’Alzina la inscripció serà gratuïta. També està obert a joves del  barri.

Si hi esteu interessats podeu escriure o trucar a Justi 675454132, aeealzina@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

JornadaEsportiva_AEEaLZINA

Curs DEA 2020

Dimarts passat un grup de persones de l’Institut L’Alzina i de l’Escola Ferran i Clua vam fer un curs de primers auxilis i d’utilització del desfibril·lador automàtic (que tenim a l’Alzina). La seguretat de l’alumnat és essencial per a nosaltres.

Esperem no haver-lo de fer servir mai!!!!!

Aquí teniu algunes fotografies.

Tríptic-SVB-Covid-19-CAT

Tríptic-SVB-Covid-19-Pagina2 CAT-V2

iPad compte d’apple

Per a poder utilitzar l’iPad a l’institut no cal tenir un compte d’Apple. Des de l’institut instal·lem els programes necessaris.

Però si voleu instal·lar altres programes cal tenir activat un compte d’Apple.

Per a crear aquest compte Apple cal que la persona que el crea sigui major de 14 anys i a més hem de proporcionar les dades de la targeta de crèdit. Encara que mentir en l’edat es una temptació molt gran, deixar que el nostre fill faci servir la targeta de crèdit ja no ho és tant.

La solució correcta és que un adult crei un compte d’Apple, activi l’opció “En família” i després aquest adult creï el compte del menor. Aquest procés es pot fer amb el mateix IPad de l’alume.

Apple ho té molt ben explicat:

Aquesta opció té també molts altres avantatges com són controlar quins programes insta·la el vostre fill, localitzar l’iPad, compatir calendaris…

Generació Zirc | L’Ateneu Popular 9 Barris

Us compartim cursos gratuïts de circ per adolescents a l’ateneu de nou barris

https://ateneu9b.net/noticies/generacio-zirc-0