Entrades

L’intercanviador, sinergies amb l’Alzina a l’Espai Jove Garcilaso

Renova la roba!
Aprofitant que a l’Alzina estem celebrant la setmana del Medi Ambient, us recomanem l’activitat d’avui dimecres a l’Intercanviador de l’Espai Jove Garcilaso.
A les 17.15h tenen el Renova la Roba amb un taller de com llegir etiquetes de la roba per saber d’on ve i el procés que ha passat la roba que comprem.
Després hi haurà una obra de teatre sobre la indústria tèxtil a càrrec dels i les joves de l’Espai Jove de la Fontana i acabaran amb un fòrum on debatran
les conclusions que hagin sorgit al llarg de la tarda.
Més enllà del TRAP
A més a més, la comissió Ecofeminista també us proposem l’activitat que realitzaran divendres. Aquest divendres 18 a les 17.45h
als Jardins de Virginia Woolf (la plaça on se situa l’Espai Jove Garcilaso) hi haurà un micro obert de joves de la comunitat LGTBIQ+ vinculadis a
l’Intercanviador i un concert d’una banda queer de pop-rock on podrem preguntar a les persones artistes el que vulguem sobre la seva trajectòria
 i la seva música per aprendre més sobre ellis.
Us adjuntem els cartells de les activitats amb tota la informació. Cal inscriure-s’hi.
intercanviador

Bones festes 2020

Benvolgudes famílies,

Malgrat la incertesa i les inquietuds amb què iniciàvem aquest curs tan atípic podem felicitar-nos com a comunitat educativa per haver mantingut el centre obert durant aquest primer trimestre.

Malauradament la COVID-19 també ens ha afectat i hem tingut força grups en quarantena, tot i així, les proves de cribratge han demostrat que el contagi dins les aules és pràcticament inexistent. D’aquí que les mesures de seguretat i higiene, recollides en el Pla d’organització del centre, siguin tan importants de seguir (distància, mascareta, mans, entrades i sortides esglaonades, neteja dels espais compartits, etc.).

Som conscients que per als vostres fills i les vostres filles no és ni ha estat fàcil. Per als joves és molt important assistir presencialment al centre, relacionar-se amb els companys, sentir que formen part del grup i saber-se acompanyats en tot moment. Estan fent un esforç molt important en benefici de tots i totes, per tant, volem fer-los arribar el nostre agraïment i reconeixement.

Com ja ha anunciat el Departament d’Educació la tornada a les aules després de Nadal serà el dia 11 de gener.

Desitgem que amb les últimes campanades de 2020 s’acabi aquest any que ens ha mostrat la seva cara més fosca, però que alhora ens ha ensenyat a ser resilients, solidaris i a sentir-nos acompanyats malgrat la distància.

Us desitgem bones festes,

Nadal és un temps de retorn a la la màgia i a la il·lusió de la nostra infantesa, a les mirades d’afecte i tendresa, a l’escalfor de les llars i a l’olor que deixen escapar les cassoles. 

Nadal és mirar enlaire i embadalir amb els llums, veure passar carrosses, fer cagar el tió i sorprendre’s en trencar l’embolcall d’un regal. 

Nadal és tornar a ser un nen i recordar que les petites coses de la vida són les més essencials.

Atentament,

L’equip directiu

Mig milió d’agraïments

Amb aquest lema el Consorci d’Educació de Barcelona vol agrair i reconèixer la tasca de tots els i les professionals d’Educació per mantenir els centres oberts durant aquest primer trimestre.
No ha estat una tasca fàcil i som conscients que sense la dedicació i l’esforç dels docents i l’adaptació a les noves circumstàncies educatives marcades per la pandèmia (mascareta, distància, mans, entrades i sortides esglonades, ventilació, presa de temperatura, etc.) no hauria estat possible mantenir la il·lusió per l’ensenyament.
Desitgem que el 2021 ens permeti continuar trepitjant les aules i fent la feina que ens apassiona.
www.migmiliodagraiments.cat

Associació esportiva escolar L’Alzina

Us comuniquem que l’Associació Esportiva l’Alzina ha establert un conveni de col·laboració amb el Fòrum de salut mental i addiccions. Per a fer-ne la presentació i publicitar-ho celebrarem plegats ben aviat (5 de desembre) en una Jornada amb competicions diverses i equips mixtos. D’alumnes a partir de 16 anys (inclosos).

A l’adjunt hi trobareu més informació sobre la finalitat de les jornades, el procés d’inscripció, el reglament i el funcionament de les competicions.

Si són alumnes de l’Alzina la inscripció serà gratuïta. També està obert a joves del  barri.

Si hi esteu interessats podeu escriure o trucar a Justi 675454132, aeealzina@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

JornadaEsportiva_AEEaLZINA

Curs DEA 2020

Dimarts passat un grup de persones de l’Institut L’Alzina i de l’Escola Ferran i Clua vam fer un curs de primers auxilis i d’utilització del desfibril·lador automàtic (que tenim a l’Alzina). La seguretat de l’alumnat és essencial per a nosaltres.

Esperem no haver-lo de fer servir mai!!!!!

Aquí teniu algunes fotografies.

Tríptic-SVB-Covid-19-CAT

Tríptic-SVB-Covid-19-Pagina2 CAT-V2

iPad compte d’apple

Per a poder utilitzar l’iPad a l’institut no cal tenir un compte d’Apple. Des de l’institut instal·lem els programes necessaris.

Però si voleu instal·lar altres programes cal tenir activat un compte d’Apple.

Per a crear aquest compte Apple cal que la persona que el crea sigui major de 14 anys i a més hem de proporcionar les dades de la targeta de crèdit. Encara que mentir en l’edat es una temptació molt gran, deixar que el nostre fill faci servir la targeta de crèdit ja no ho és tant.

La solució correcta és que un adult crei un compte d’Apple, activi l’opció “En família” i després aquest adult creï el compte del menor. Aquest procés es pot fer amb el mateix IPad de l’alume.

Apple ho té molt ben explicat:

Aquesta opció té també molts altres avantatges com són controlar quins programes insta·la el vostre fill, localitzar l’iPad, compatir calendaris…

Generació Zirc | L’Ateneu Popular 9 Barris

Us compartim cursos gratuïts de circ per adolescents a l’ateneu de nou barris

https://ateneu9b.net/noticies/generacio-zirc-0

Curs de Català per joves de 12–17 anys

Benvolguts, benvolgudes,

L’Associació Sociocultural La Formiga organitza un curs de Català per  joves de 12 – 17 anys  de l’ 2 d’octubre  de  2020 al 18 de juny de 2021.

Hi haurà els següents nivells:  A0  i A1.

El curs serà  divendres de 17:30 a 19:30 al Centre Cívic El Sortidor (Plaça El sortidor, 12, Poble Sec, 08004 Barcelona).

El preu de tot el curs és de 30 euros ( inscripció).

Les inscripcions es faran del 28 al 15  de Octubre de 2020 a la seu de La Formiga (c/ Elkano, 74, 08004 Barcelona), de dilluns a dimarts , de 16:00  a 18:00 h.

 

El dia de la inscripció caldrà portar:

– document d’identitat

– 30 euros en efectiu (import exacte)

 

CAL DEMANAR CITA PRÈVIA TRUCANT A AL TELÈFON 934 428 207

Les places són limitades. Per tant, demanem que es faci la inscripció el més aviat possible.

Qualsevol pregunta que tingueu, podeu contactar-nos a l’adreça de correu info@laformiga.org o bé trucar al 93 443 82 07.

 

Associació Sociocultural La Formiga
c/ Elkano, 74
08004 Barcelona

Tel. 934 438207
www.laformiga.org

Activitats per a joves i adolescents

Aquest estiu els barris de Barcelona s’omplen d’activitats per a joves i adolescents!

Prop de 200 activitats gratuïtes adreçades a adolescents i joves de 12 a 18 anys durant els mesos de juliol i agost, que es duran a terme seguint les recomanacions sanitàries vigents per a la contenció de la covid-19.

Hem preparat activitats per a tots els gustos! en format presencial i virtual, masterclasses de danses urbanes, tallers de defensa personal i freestyle fútbol, teatre, beatbox i batucada, fotografia amb el mòbil, concursos de vídeos zombies, trobades feministes, graffitis antiracistes, còmic i manualitats en 3D, jocs de taula i de rol, videojocs, gimcanes… i fins i tot un “escape room”!

Consulteu tota la informació i activitats aquí: https://ajuntament.barcelona.cat/joves/ca/noticia/100-estiu-adolescent_964380 

 Trieu, remeneu i sobretot recordeu que és necessari fer la inscripció prèvia

Podeu fer la inscripció a la majoria de les activitats a través del formulari: https://inscripcions-ajuntament.barcelona.cat/index.php/395382?lang=ca 

Si no trobeu l’activitat que busqueu o voleu veure totes les activitats que tenen lloc al vostre districte, feu-li un cop d’ull a la GuiaBCN, on cada dia s’hi afegeixen de noves! https://guia.barcelona.cat/ca/llistat?tipuscerca=agenda&c=001200?002048000*

Per a qualsevol dubte o consulta, ens trobareu a joventut@bcn.cat

Ajuts menjador curs 2020-2021

  • S’atorguen ajuts ordinaris de 4’43€ i també extraordinaris fins un màxim de 6’33€ per a les rendes més baixes.
  • Es pot sol·licitar l’ajut en base als ingressos familiars corresponents a la renda 2019.
  • S’estableix un llindar per sobre del qual no es poden sol·licitar ajuts a fi de dedicar els ajuts als trams de rendes més baixes. Es pren com a referència el llindar de la pobresa establert a l’IDESCAT. Aquesta mesura va ser aprovada pel Parlament de Catalunya a la Resolució 11/17.

Presentació de sol·licituds

Les sol·licituds es presentaran a través d’un formulari telemàtic adreçat a l’alumnat que estigui matriculat o preinscrit per al curs 2020-2021, en dos períodes de sol·licituds:

  • Període de sol·licituds de juny 2020: entre el 23 de juny i el 9 de juliol, ambdós inclosos. El termini per presentar les sol·licituds signades al centre amb documentació, si escau, és fins al 10 de juliol.
  • Període de sol·licituds de setembre 2020: entre el 7 i el 20 de setembre, ambdós inclosos. El termini per presentar les sol·licituds signades al centre amb documentació, si escau, és fins al 23 de setembre.
  • Un cop finalitzats els períodes de juny i setembre, s’estableix un període obert de presentació de sol·licituds per atendre situacions sobrevingudes i per a l’alumnat de nova incorporació.

– Situació sobrevinguda que requereixi l’atenció de Serveis Socials

– Unitats familiars que la seva situació econòmica s’hagi vist greument afectada per causa de força major i degudament justificada. Aquesta petició ha d’anar acompanyada d’una valoració social.

En aquests casos correspondrà estudiar la nova situació i, en aquest sentit, caldrà que els sol·licitants exposin i acreditin documentalment els fets causants de la nova situació. Així mateix, caldrà demanar la documentació econòmica corresponent per tal de determinar els nous rendiments de la unitat familiar.

Fer la sol·licitud telemàtica

La sol·licitud es pot fer des de qualsevol dispositiu mòbil. Un cop emplenada la sol·licitud i enviada es generarà un resguard de la sol·licitud que caldrà  signar i lliurar al   centre amb la documentació que sigui necessària.

Suport a les famílies

Normativa

  • RESOLUCIÓ Núm 4841 – 05.06.2020 per la qual es fa públic l’Acord del Consell de Direcció del Consorci d’Educació de Barcelona, de 27 de maig de 2020, pel qual s’aproven les bases reguladores per a l’atorgament d’ajuts individuals de menjador adreçats a l’alumnat escolaritzat en qualsevol dels cursos dels ensenyaments del segon cicle d’educació infantil, d’educació primària i d’educació secundària obligatòria, en centres educatius de la ciutat de Barcelona sufragats amb fons públics.