Entrades
Educació ambiental a l’institut
/0 Comments/in Batxillerat, En classe /by Institut l'AlzinaMembres de la Fundació Submon han vingut a l’institut a fer una xerrada a 1r i 2n de Batxillerat en el marc del projecte EDUCAMARES.
El projecte té l’objectiu de divulgar, entre l’alumnat d’educació secundària i batxillerat, els espais Natura 2000 marins, donant-los a conèixer i posant en valor la seva importància com a eina per aconseguir conservar la biodiversitat marina. L’activitat va ser molt interessant i molt enriquidora per l’alumnat.
Olimpíades de Biologia
/0 Comments/in Batxillerat, En classe /by Institut l'AlzinaProjecte 1r d’ESO: Nosaltres i l’Univers
/0 Comments/in En classe, ESO /by Mireia CebrianDurant aquest trimestre, les i els alumnes de 1r d’ESO a Projectes hem estat diverses setmanes treballant un projecte titulat: Nosaltres i l’Univers. Ha sigut un projecte en el qual hem après un munt de coses relacionades amb l’Univers. I és que l’Univers és un lloc del que quasi no en sabem res, perquè encara que coneixem que existeixen galàxies, planetes, forats negres i forats blancs, l’Univers és infinitament més gran, i segueix sent inexplicable. Vam començar llegint un text sobre l’Observatori Fabra i fent un glossari, que és un recull de conceptes del tema. Vam estar explorant una aplicació, Solar Walk, que serveix per navegar pel Sistema Solar i es poden veure planetes, satèl·lits, estrelles, meteorits, etc. Amb grups de tres vam fer una presentació d’un planeta del Sistema Solar. Vam conèixer les fases de la Lluna i vam fer el model del Sistema Solar amb plastilina. Fet això vam poder comprovar com era la distància i la mida real dels planetes.
També ens va agradar molt el vídeo final del projecte, ja que ens ho vam passar molt bé amb els nostres grups i va ser molt xulo de realitzar el vídeo. En aquest projecte hem après coses noves sobre l’Univers molt interessants, i en general ens han agradat bastant totes les activitats i ens ho hem passat molt bé.
Text: Simona Martínez i Paula Ibáñez
“La pandèmia i jo”, el mural de 1r d’ESO
/0 Comments/in En classe, ESO /by Mireia CebrianL’alumnat de 1r d’ESO de l’institut L’Alzina vam començar el curs treballant la pandèmia causada pel coronavirus i les emocions que ens provoca.
Els nois i noies de primer vam realitzant un mural il·lustrant com la pandèmia ens ha canviat i ens està canviant la vida i sobre les emocions que vam sentir durant el confinament causat per la Covid-19.
Primer vam escriure una reflexió individual i després a cada classe ens vam dividir en quatre grups per tractar els següents temes: Com hem començat el curs? Com ha canviat el meu dia a dia? Com han canviat les meves relacions? Què em funciona quan m’entristeixo o m’angoixo?
Cadascú de nosaltres es va dibuixar a si mateix i va escriure en una bafarada el seu missatge, relacionat amb el tema treballat en grup. Van sortir coses com la mascareta obligatòria o que ara hem d’anar més d’hora a l’institut, que hem d’estar separats als patis o que no podem jugar a pilota.
Després vam enganxar aquests personatges en un mural molt bonic, ple de colors, per compartir-ho amb altres alumnes i professors.
Podeu veure a les fotos el nostre resultat.
Redacció: Aarón Aragundi i Milena Usmanova
Fotografies: Alba Ramos, Laura Endrino, Iker Garrido, Pol Fernández, Marc Alsina, Adrián Ballesteros, Jordi Guevara i Karl de Miguel.
Setmana de la ciència
/0 Comments/in Batxillerat, En classe /by Mireia Cebrian
El jardí somiat- Setmana de l’arquitectura
/0 Comments/in En classe, ESO, Famílies /by Mireia CebrianHem treballat la proposta el Jardí somiat amb l’arquitecte especialitzat en paisatgisme Miquel Vidal, al qual volem agrair la seva dedicació. Haviem de dissenyar un jardí inspirat en l’obra de Joan Miró. Hem après molt de jardins, com estan dissenyats, quins elements podem trobar-hi… i amb aquests dies de confinament, els hem trobat a faltar molt a la ciutat i ara, els observem i els valorem d’una altra manera. Podeu llegir la memòria de l’activitat en el document adjunt.
La Setmana d’Arquitectura està impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Fundació Mies van der Rohe, en col·laboració amb Barcelona Building Construmat i ARQUIN-FAD.
Fotografies pòetiques. Projectes 2n ESO
/0 Comments/in Confinament, En classe, ESO /by Mireia CebrianAquests treballs formen part del projecte de 2n d’ESO. A partir de l’estudi de les fotografies de l’artista CHEMA MADOZ, vam proposar als alumnes fer lliurement les seves pròpies fotografies poètiques seguint algunes de les característiques del treball d’aquest artista.
Us mostrem en aquest vídeo les fotografies tant interessants i plenes de sensibilitat que han fet els nostres alumnes.
Creadors en Residència | visita del actor professional Jordi Llovet
/0 Comments/in En classe, ESO /by Mireia CebrianEl 17 de febrer els alumnes de l’optativa de 3r Creadors en Residència van gaudir de la visita del actor professional Jordi Llovet durant la sessió dels dilluns a la Sala Garcilaso.
Al blog, podeu conèixer molt més detalls: http://