Entrades

FEMINISMES I COEDUCACIÓ

Programa d’Educació en Valors
Xerrada-taller
FEMINISMES I COEDUCACIÓ
13 de març de 2019, de 18 a 20 h

Escola Can Fabra · Sant Adrià, 20 · Barcelona

Els feminismes, com a moviments socials o corrents teòrics han estat fonamentals per assolir la igualtat de gènere. En l’àmbit educatiu i pedagògic els feminismes s’han expressat en la pedagogia coeducativa.

Aquesta proporciona tant a l’alumnat, com al professorat i a tota la comunitat educativa, estratègies que poden modificar les relacions de poder, d’abús i de limitacions estereotipades per a cada gènere.

En aquesta xerrada, l’objectiu és prendre consciència del pes que tenen les nostres creences i les pràctiques quotidianes en els rols de gènere. Una bona acció coeducadora tant a nivell de centre, com d’aula i entorn és fonamental per prevenir la violència masclista i LGTBIfòbica, per reduir conductes de risc i per facilitar la detecció prematura de relacions abusives.

 

PROGRAMA
18.00 h Benvinguda.

18.30 h Xerrada-taller “Feminismes i coeducació”, a càrrec de Cristina Sánchez Miret, doctora en sociologia i professora titular de la Universitat de Girona, i especialitzada en la investigació sobre la desigualtat social relacionada amb el gènere, l’edat i la classe social, i d’ Aida Rivas i Alba González, membre de la cooperativa Coeducacció, entitat que treballa per a la transformació educativa des d’una perspectiva de gènere.

20 h Cloenda.

 

Es prega confirmació d’assistència per garantir l’aforament a l’adreça electrònica imeb@bcn.cat

 

8M Dia internacional de la dona

24 libros para educar en igualdad

Cuentos con otra perspectiva, álbumes ilustrados, biografías o guías para docentes. Esta recopilación está plagada de títulos para enseñar y aprender con perspectiva de género.

https://www.educaciontrespuntocero.com/recursos/libros-educar-igualdad/73962.html

 

Cómo educar en el feminismo por Chimamanda Ngozi Adichie

En este breve libro de noventa páginas, Chimamanda plantea quince sugerencias a tener en cuenta para poder criar a una hija de forma feminista, siendo consciente de que en sí la crianza de cualquier hijo no es tarea fácil. A pesar de que muchos de sus consejos se basan en el mero sentido común y en enseñanzas tan básicas, como el respeto por los demás, una educación feminista no es algo sencillo. Esto se debe a que, como todo en el feminismo, exige una deconstrucción previa de la persona que va a educar, cuestionar la sociedad y desaprender muchas cosas que se interiorizan desde la infancia.