Entrades

Déus, herois i mites

L’alumnat de primer d’ESO ha realitzat la visita guiada “Déus, herois i mites” al Museu d’Arqueologia de Catalunya. Hem fet un recorregut pel museu i hem conegut com els grecs explicaven els fenomens naturals a través de la mitologia, les diferents generacions de déus, i fins i tot ens han fet una dinàmica en la que cada grup havia de demanar el favor dels déus, i més d’una s’ha sentit molt poderosa!

L’activitat forma part del projecte sobre mitologia grega que estem treballant aquest trimestre.

En aquesta visita hem aprofitat per visitar els jardins del teatre grec, un espai molt especial de la muntanya de Montjuïc.

 

Taller realitzat pel col·lectiu Ruido Photo

Els grups de 3r d’ESO de l’Alzina han participat en un taller realitzat pel col·lectiu Ruido Photo que denuncia problemàtiques socials i violacions dels drets humans a través de fotografies i vídeos.

En un taller de 2 hores, l’alumnat ha treballat, a través de fotografies, l’afectació de la deforestació dels boscos primaris en la natura i les comunitats locals a Àfrica, Brasil i Borneo, reflexionant sobre la relació d’aquesta explotació natural amb els patrons de consum dels països del nord global, com és el cas de Catalunya.

Sortida Planetari municipal

Sortida de l’alumnat de 1r ESO al Planetari Municipal en el marc del projecte sobre l’univers .També es va visitar els Jardins del Doctor Pla i Armengol.

Hoy mi clase  y yo hemos ido al planetario que está en la Escuela del Mar. Hemos ido caminando desde el instituto hasta ahí.

Estábamos yendo para el planetario,
Caminando y nos paramos en un parque y desayunamos. Después jugamos al pañuelo y a la araña peluda.
Luego seguimos el camino hasta el planetario y llegamos.
El Jaume fue quien nos explicó cosas del universo y también como estaba el cielo en esa hora y también como estará de noche.
También nos explicó los proyectos que la Nasa está haciendo y los que haràn en el futuro. Luego cuando se acabó volvimos al instituto. Llegamos sobre las 13,25h. En la excursión me lo pasé bien y también miestras estábamos en el planetario.
Redacció per Samuel Hernández de 1r B”

Ajuts menjador curs 2022-2023

 • S’atorguen ajuts ordinaris del 70% (pendent de resolució el preu de menjador) i també extraordinaris fins un màxim del 100% (pendent de resolució el preu de menjador) per a les rendes més baixes.
 • Es pot sol·licitar l’ajut en base als ingressos familiars corresponents a la renda 2021.
 • S’estableix un llindar per sobre del qual no es poden sol·licitar ajuts a fi de dedicar els ajuts als trams de rendes més baixes. Es pren com a referència el llindar de la pobresa establert a l’IDESCAT. Aquesta mesura va ser aprovada pel Parlament de Catalunya a la Resolució 11/17.

PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS

Les sol·licituds es presentaran a través d’un formulari telemàtic adreçat a l’alumnat que estigui matriculat o preinscrit per al curs 2022-2023, en un període inicial i quatre períodes oberts de sol·licituds:

 • Període de juny 2022: entre el 16 de maig i el 15 de juny, ambdós inclosos. El termini per presentar les sol·licituds signades al centre amb documentació, si escau, és fins al 17 de juny.
 • Un cop finalitzat el període de juny, s’establiran períodes oberts de presentació de sol·licituds (noves peticions, alumnat nou vingut i situacions sobrevingudes)
   • Primer període obert de presentació de sol·licituds: entre el 5 i el 25 de setembre de 2022, ambdós inclosos.
   • Segon període obert de presentació de sol·licituds: entre el 26 de setembre i el 30 de novembre de 2022, ambdós inclosos.
   • Tercer període obert de presentació de sol·licituds: entre l’1 de desembre de 2022 i el 28 de febrer de 2023, ambdós inclosos
   • Quart període obert de presentació de sol·licituds: entre l’1 de març de 2023 i el 27 d’abril de 2023, ambdós inclosos.

SUPORT A LES FAMÍLIES

FER LA SOL·LICITUD TELEMÀTICA

NORMATIVA CONVOCATÒRIA 2022-2023

  • RESOLUCIÓ Núm. 8635 – 28.3.2022 per la qual es fa públic l’Acord del Consell de Direcció, de 2 de març de 2022, pel qual s’aproven les bases reguladores per a l’atorgament d’ajuts individuals de menjador adreçats a l’alumnat escolaritzat en qualsevol dels cursos dels ensenyaments del segon cicle d’educació infantil, d’educació primària i d’educació secundària obligatòria, en centres educatius de la ciutat de Barcelona sufragats amb fons públics.
  • RESOLUCIÓ Núm. 8659 – 3.5.2022 per la qual es fa públic l’Acord del Consell de Direcció del Consorci d’Educació de Barcelona, de 30 de març de 2022, pel qual s’aprova la convocatòria per al curs escolar 2022-2023, per a l’atorgament d’ajuts individuals de menjador adreçats a l’alumnat d’ensenyaments obligatoris i de segon cicle d’educació infantil de centres educatius sufragats amb fons públics de la ciutat de Barcelona (ref. BDNS 622428).

Preinscripció al procés de selecció Batxillerat internacional

Benvolgudes famílies,

Us recordem que el passat 1 de març es va obrir el formulari per inscriure’s al procés de preinscripció d’alumnat del Batxillerat Internacional.

Accés al formulari https://forms.gle/y1rL7JVPevaqf1Xs7

Teniu tota la informació en el següent enllaç https://ib.alzina.cat/proces-seleccio/

 

 

 

Jornada portes obertes Batxillerat

Benvolgudes famílies,

Si voleu conèixer com treballem a l’institut L’Alzina us convidem a la Jornada de Portes Obertes.

SESSIÓ INFORMATIVA I VISITA GUIDADA dimecres 6 d’abril de 2022, de 18h a 20h

El formulari d’inscripció el trobareu en el següent enllaç www.alzina.cat/portes-obertes-batxillerat-22/

Jornada de portes obertes ESO 2022

Benvolgudes famílies,

Si voleu conèixer com treballem a l’institut L’Alzina us convidem a la Jornada de Portes Obertes.

SESSIÓ INFORMATIVA VIRTUAL

Dimarts 1 de març de 2022, dos torns 18h  i 19.30h

VISITA GUIADA

Dijous 3 de març 2022, de 18h a 20h

El formulari d’inscripció el trobareu en el següent enllaç https://www.alzina.cat/jornada-de-portes-obertes-2022/

Batxillerat internacional 2022-2023

JORNADA DE PORTES OBERTES: 

ACTUALITZAT!

A causa de la situació actual, finalment les portes obertes es faran telemàticament.

Es realitzaran dos torns: 18 i 19:30 h. No hi haurà portes obertes el dissabte 12.

Dimecres 9 de febrer de 2022 a les 18h
Dimecres 9 de febrer de 2022 a les 19.30h

Formulari d’inscripció: https://forms.gle/ujjth424j98xbkZ88

INSCRIPCIÓ PROVES D’ACCÉS: de l’1 al 12 de març de 2022 

Després de les portes obertes, obrirem el formulari per la inscripció.

La documentació que s’haurà d’aportar:

 • Certificat de nota mitjana de 1r a 3r d’ESO (numèrica). L’alumnat interessat a cursar l’IB ha d’acreditar una qualificació mitjana de 1r a 3r d’ESO d’un 8 o superior.
 • DNI per les dues cares
 • Certificat d’anglès (si s’escau)
 • Carta de motivació

Passats uns dies de realitzar la preinscripció, rebreu al vostre correu un codi d’aspirant.

PROVES D’ACCÉS: Dissabte 19 de març de 2022

9.00 a 9.30h | Rebuda

9.30 a 10.30h  | Prova de català

11.00 a 12.30h | Prova de matemàtiques