Entrades

Cosmocaixa

El grup de 2n d’ESO ha visitat el Cosmocaixa per explorar i experimentar amb la llum i el color treballat durant el 1r trimestre a l’assignatura de projectes. A part, hem pogut visitar l’exposició de dinosaures, la zona univers i finalment una ruta guiada sobre dones científiques. Un dia ple de ciència.

Piloto ¡AH∀! I can code

Des de l’assignatura d’Informàtica de 4t d’ESO, hem participat en un programa pilot de La Caixa anomenat “Piloto ¡AH∀! I can code“, amb la finalitat d’aprendre a programar amb Python.

La jornada presencial ha tingut lloc al @CosmoCaixa, amb dinar inclòs! Hem començat resolent un cub de Rubik de 2×2 en el menor temps possible, hem recordat conceptes teòrics de programació amb Python, per acabar programant un robot Arduino controlat per l’alumnat.
Estem molt agraïdes a La Caixa per aquesta oportunitat!

Visita al Cosmocaixa

Dijous passat 25 d’abril, l’alumnat de 4t va fer una visita al Cosmocaixa per participar en el taller de reaccions químiques. Van participar activament i algunes de les reaccions que varen fer van ser força espectaculars. Vam gaudir també de la visita al bosc inundat i de les exposicions especialment de la dels miralls. Xulíssima!!

Sortida CosmoCaixa 2n ESO

L’alumnat de 2n ESO ha visitat el CosmoCaixa de Barcelona per fer dues activitats: un taller sobre la pressió atmosfèrica i una observació del pèndol de Foucault. El dia 30 de gener va ser el torn de 2n A i al taller es van viure moments espectaculars…

Sortida Cosmocaixa

El passat dia 25 d’octubre l’alumnat de 1r de Baxtillerat que cursa les màteries de Biologia i/o Química van participar en l’activitat “Investiga com es fan els medicaments” organitzada pel CosmoCaixa de Barcelona.
Van descobrir les diferents fases de la síntesi de fàrmacs, des de la idea inicial fins que es posen a la venda. Com a tancament de l’activitat van fer una pràctica de laboratori que va consistir a fer una reacció química, aïllar el producte obtingut i caracteritzar-lo per cromatrografia.
Van treballar en equip de la mateixa manera que es fa en un laboratori real. Va ser un matí molt profitós.
Carme Estellés

Maria Esteban
Departament de Ciències Naturals