Entrades

PLA DE REOBERTURA DE L’INSTITUT L’ALZINA

Benvolgudes famílies:

El Consorci d’Educació de Barcelona i la junta de directors i directores dels centres educatius, acorden que cada escola i institut elaborarà un Pla d’obertura amb la clara voluntat d’atendre i prestar el millor servei a l’alumnat i, partint del coneixement de la realitat de cada entorn, adoptant-se a les mesures sanitàries i organitzatives que millor s’ajustin a cada situació en cada una de les etapes educatives. Aquests plans, comptaran amb l’assessorament i acompanyament de la Inspecció Educativa. Tots els centres s’obriran el 8 de juny, en el moment que estiguem a la fase 2.

Us presentem el pla d’obertura del nostre institut:

DIA

 

HORA

DILLUNS 8 DIMARTS 9 DIMECRES 10 DIJOUS 11 DIVENDRES 12
de 9.00 a 10.30 ADEQUACIÓ D’ESPAIS

 

GESTIÓ

DE VISITES

ESO 4t BATX 1r ESO 3r ESO 4t
d’11.00 a 12.30 BATX 2n ESO 2n ESO 1r BATX 2n
DIA

 

HORA

DILLUNS 15 DIMARTS 16 DIMECRES 17 DIJOUS 18 DIVENDRES 19
de 9.00 a 10.30 BATX 1r ESO 3r ESO 4t BATX 1r

ESO 2n

TANCAMENT CURS

 

TUTORIA TELEMÀTICA

d’11.00 a 12.30 ESO 2n ESO 1r BATX 2n ESO 3r

ESO 1r

 

El professorat referent es posarà en contacte amb vosaltres, el dilluns dia 8 de juny, per tal d’acordar dia i hora en el que podran venir els vostres fills i filles, sempre de manera voluntària, per part vostra.

Us informem que per assistir a l’institut en les dates indicades cal sol·licitar visita prèvia, enviant un correu a l’adreça electrònica del centre a8039057@xtec.cat

– escrivint a l’assumpte “DECLARACIÓ RESPONSABLE”;

– identificant al cos el nom i el curs de l’alumne/a;

– indicant el motiu de la visita:

– orientació acadèmica;

– assessorament emocional;

– atenció tutorial;

– recollida de pertinences de l’armariet;

– altres (especifiqueu-les);

– adjuntant obligatòriament la següent documentació:

– la declaració responsable (document adjunt);

– una fotografia del carnet de vacunacions actualitzat.

 

Les actuacions educatives al centre tindran únicament un caràcter tutorial, sempre seran atencions individuals i en un temps no superior a 20 minuts per tal d’atendre les necessitats de cada alumne/a i/o família.

El curs, a nivell lectiu, continuarà igualment fins el 18 de juny. Les classes, en aquest període, continuen sent telemàtiques.

El tancament del curs es realitzarà el divendres 19 de juny amb una sessió de tutoria grupal i que serà convocada telemàticament per cada tutor/a de grup i de seguiment.

Per si voleu més detalls del procés, aquí us adjuntem el PLA DE REOBERTURA DE CENTRE_INSTITUT_ALZINA (en revisió).

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

 

Atentament,

L’equip directiu.

Barcelona a 5 de juny de 2020

Projecte transversal a les matèries d’Història,Tecnologia i Biologia sobre les epidèmies del món.

Els alumnes de 3r d’ESO han realitzat un projecte transversal a les matèries d’Història,Tecnologia i Biologia sobre les epidèmies del món.

Han fet una selecció d’entre 4 propostes i ens han fet arribar tota la informació en format de Telenoticies.

Aquests petits talents han desmostrat treballar amb rigorositat i excel.lència. Felicitats!!

 

1r ESO | Cartes i dibuixos hospitals

Aquest mes de maig, hem enviat a diferents hospitals de Barcelona, cartes i dibuixos que han fet els nois i noies de primer d’ESO, com una de les tasques de projectes.

La nostra intenció era agrair als professionals de la salut la seva dedicació i també donar ànims als pacients que estan ingressats i dir-los que no estan sols.

En les cartes, el nostre alumnat ha demostrat molta empatia i sensibilitat cap a les persones més afectades per aquesta situació i ens ha agradat molt llegir-les.

Els hospitals ens han donat les gràcies per fer-los arribar aquests missatges, i que expressar el que sentim ens ajuda a cuidar-nos i protegir-nos.

A continuació teniu una mostra de les cartes i dels dibuixos enviats.

Equip de projectes

Cartes escrites per l’alumnat de projectes de 1r ESO

Ús responsable de les videotrucades

Benvolgudes famílies,
La correcta gestió de la identitat digital és una competència essencial per al futur dels vostres fills i filles, per la qual cosa us volem demanar a les famílies que els en parleu i que ens feu costat en aquesta demanda. Malauradament no podem fer les classes presencials com ens agradaria, però gràcies al desplegament de diferents plataformes digitals, estem utilitzant tots els recursos al nostre abast per arribar a vosaltres i poder seguir estant en contacte. Ens interessa saber com esteu i poder acompanyar-vos en aquests dies de confinament.

La tecnologia és una eina molt útil per a connectar les persones i per això us volem fer arribar aquesta infografia que recolza les idees que us vam fer arribar en forma de text ja fa uns dies. 

Prototip de cotxe elèctric

L’alumne Ruslan Kurpita de 3r A ha creat el seu prototip de cotxe elèctric. Un projecte que haviem començat abans del confinament.
Tot i estar a casa, i amb els recursos limitats, en Ruslan, ha transmès la seva passió per la tecnologia i ens fa partícips del seu treball i recull  d’imatges
Enhorabona Ruslan, has fet una bona feina!

Fotografies pòetiques. Projectes 2n ESO

Aquests treballs formen part del projecte de 2n d’ESO. A partir de l’estudi de les fotografies de l’artista CHEMA MADOZ, vam proposar als alumnes fer lliurement les seves pròpies fotografies poètiques seguint algunes de les característiques del treball d’aquest artista.

Us mostrem  en aquest vídeo les fotografies tant interessants i plenes de sensibilitat  que han fet els nostres alumnes.

 

Senzills experiments per fer ciència | 2n ESO

Us convidem a veure els videos que algunes alumnes de 2n d’ESO han gravat amb senzills experiments per fer ciència i relaxar-se alhora.
Aquesta activitat parteix de la Càpsula d’experiments de relaxació “Resquiesque curarum” de @lesluciferases

Dibuixos durant el confinament | 2n d’ESO

Hem proposat als  alumnes de segon  d ‘ESO que fessin dibuixos durant aquest dies de confinament. Els hem donat diferents temes:
1.- Què veig des de la meva finestra?
2.- Com em sento?
3.- Dibuix lliure.
Aquí teniu els dibuixos que ens han enviat.
GRÀCIES a tots els artistes que han participat

Nou web ASPB amb informació sobre la COVID-19

Benvolgudes famílies,
Us fem arribar un Nou web ASPB amb informació sobre la COVID-19

Des de l’inici de l’epidèmia de la COVID-19, l’Agència de Salut Pública de Barcelona proporciona informació actualitzada relativa a la malaltia i a les mesures de prevenció i control de la infecció, basada en les fonts oficials.

Destaquem les preguntes i respostes sobre la COVID-19, la web #COVID19aldiaBCN amb dades interactives, i informació periòdica sobre la contaminació de l’aire durant l’estat d’alerta, entre altres. Tota aquesta  informació generada per l’ASPB en relació a la COVID-19 es pot consultar a través del nou web ASPB per la COVID-19.

Cuideu-vos molt. 

Reptes d’art | 1r ESO

Els reptes que sovint es popularitzen a les xarxes socials aquests dies s’han convertit en un dels passatemps preferits de molta gent. Des de fa unes setmanes amb el confinament el repte de moda és imitar obres d’art des de casa. Molts museus han facilitat l’accés als seus arxius digitals per tal que tothom que vulgui pugui fer una visita virtual i gaudir de les seves obres d’art.

Hem convidat a l’alumnat de primer d’ESO a participar-hi. Han escollit un  obra d’art, i amb el que tenien per casa l’han recreat. En el següent vídeo podreu veure les obres de l’alumnat que les ha volgut compartir a la web amb vosaltres (moltes gràcies artistes!). Trobareu des de Dalí, Bansky i Van Gogh a Edvard Munch i El Greco, totes les tendències hi són representades.

Aquesta activitat ens ha permès, a més d’expressar la nostra creativitat, i acostar-nos a l’art d’una manera lúdica, aprendre a descriure les obres, apropar-nos al patrimoni cultural conservat en diferents museus del món i valorar la seva importància.