Entrades

Visita al refugi antiaeri 232

L’alumnat de 2n. de Batxillerat va visitar el refugi antiaeri 232 de la Plaça del Diamant al barri de Gràcia per l’assignatura d’Història, com exemple dels 1.400 que es van construir a la ciutat. Van veure com la població barcelonina es defensava dels cruels i constants atacs de l’aviació italiana al llarg del 1938, i quines mesures i serveis es van realizar per fer-los front i, d’aquesta manera, anar “teixint la supervivencia”.

 

Pepa Edo

Departament de Ciències Socials

Exposició Art i cinema. 120 anys d’intercanvis

L’alumnat de 2n. de Batxillerat va visitar l’exposició “Art i cinema. 120 anys d’intercanvis” que parla principalment sobre el deute del cinema amb la resta de les arts i sobre la inspiració que el cinema ha significat per a totes les arts visuals. La mostra estava estructurada en nou apartats que permetien fer un tràveling per dècades, des del cinema primitiu fins el cinema digital i la imatge construida.

 

Pepa Edo

Departament de Ciències Socials

Les cares de Barcelona

Mai heu tingut la curiositat de saber com veuen i senten Barcelona les persones que la visiten per primera vegada?

Això és el que va poder fer l’alumnat de primer de Batxillerat que fa l’assignatura optativa de Sociologia, a partir d’una visita a l’Exposició “Les cares de Barcelona”: http://ajuntament. barcelona.cat/museuetnologic/ ca/avan%C3%A7ament-exposicio- barcelones.

L’exposició que acull el Museu etnològic de Montjuïc, ens proposa que ens alliberem de les imatges de la ciutat que coneixem i que donem un cop d’ull nou i fresc, convidant-nos a repensar Barcelona a partir d’algunes dels seus elements: la gent, els missatges, les festes, els carrers, els edificis o les cultures.

Esther Rams

Departament de Ciències Socials

Itinerari urbà: Raval

L’alumnat de 2n de Batxillerat de Geografia va realitzar un recorregut urbà pel Raval, apropant-se a la història del seu passat industrial i a la del seu present. L’ itinerari a peu va permetre redescobrir la seva transformació urbana i humana. Actualment, el barri és un mosaic hetereogeni on podem trobar vestigis del passat i arquitectures d’avantguarda, comerços i museus, espais públics de qualitat i turistes de tots els continent, equipaments de barri i centres universitaris, etc..

Pepa Edo

Departament de Ciències Socials

Xerrades fotoperiodistes

En Albert Giró, periodista de l’Associació de fotoperiodistes de Barcelona, ha ofert dues xerrades a tot l’alumnat de 2n. de Batxillerat. Una sobre “Els refugiats” i l’altra sobre “El Sàhara Occidental” al llarg del segon trimestre.   Pretenia donar a conèixer la problemàtica tan punyent avui dia a la Unió Europea des d’una perspectiva històrica i sobretot humana. Pel que fa al Sàhara, l’antiga colònia espanyola, també va exposar la realitat històrica i actual d’aquest poble que avui dia encara està a l’espera del referèndum pactat per la comunitat internacional..

Les xerrades van suscitar l’interès de l’alumnat per la visió de la guerra en primera persona, per la claredat en la seva argumentació sobre els seus orígens i conseqüències, i per la influència d’aquesta experiència en la seva vida posterior.

Pepa Edo

Departament de Ciències Socials