Entrades

Mosquito alert

L’alumnat de 1r d’ESO està participant en el programa Mosquito Alert de ciència ciutadana.
S’estan formant per ajudar als científics en el control de l’expansió dels mosquits que més problemes de salut estan comportant.
Aquesta setmana han estat al laboratori observant mosquits adults, en fase de larva i en fase de pupa.
Era difícil perquè les larves es mouen ràpid! L’Ariadna, científica del projecte, ens ha explicat moltes coses del mosquit tigre i han estat tots i totes molt interessades.

Promovent la ciència i la tecnologia

L’alumnat de biologia de 2n de batxillerat ha estat realitzant unes pràctiques competencials en el marc de les activitats oferides pel programa AMGEN Transferciència, que té com a objectiu el foment de les vocacions cientificotècniques entre l’alumnat de secundària i batxillerat.
En aquesta activitat s’han transformat bacteris E.coli amb un plasmidi que conté una proteïna fluorescent.
Alba Rubio Canalejas, investigadora l’IBEC, ha tutoritzat aquestes pràctiques al laboratori de biologia de l’institut, les quals han estat molt profitoses i interessants.
Des de l’institut, volem agrair totes les iniciatives que s’estan duent a terme des de diferents institucions i fundacions per tal de fomentar vocacions científiques i fer activitats interessants per l’alumnat.

Senzills experiments per fer ciència | 2n ESO

Us convidem a veure els videos que algunes alumnes de 2n d’ESO han gravat amb senzills experiments per fer ciència i relaxar-se alhora.
Aquesta activitat parteix de la Càpsula d’experiments de relaxació “Resquiesque curarum” de @lesluciferases

Implosió d’una llauna real

Els alumnes de 2n ESO han implosionat llaunes de refresc per observar el diferent comportament de les partícules amb la temperatura. Hem treballat la teoria cineticomolecular observant què poden fer les molècules encara que no les veiem. A més, ho han explicat així de bé


#alalzinaparlemdeciencia

23ª Setmana de la Ciència

Taller de creació d’idees, el dijous 15 de novembre a les 18h a l’edifici LEITAT (C/ Pallars 179-185), dirigit a nois i noies d’entre 10 i 16 anys.

“Tens imaginació? Ets creatiu/va? T’agrada la tecnologia? T’apassionaria transformar el món? No t’ho pensis més i vine a aquest taller! Podràs idear noves tecnologies i descobrir com poden ajudar a la societat, tot fixant-te en els reptes actuals. L’enginyeria TIC té un component social i humanitari que moltes vegades s’invisibilitza i nosaltres el considerem rellevant per a poder inspirar vocacions científiques entre els/les més joves.

La dinàmica de l’activitat inclourà brainstorming, treball en grup, creativitat i la vivència i experiència de les Young IT Girls, per fomentar la ciència i tecnologies entre les més joves.”

Més informació i registre a http://setmanaciencia.fundaciorecerca.cat/frontend/detall_activitat.asp?ID=2014