Entrades

Dia de la dona i la nena en la ciència

En commemoració al dia de la dona i la nena en la ciència, l’alumnat de 1r de batxillerat de l’optativa de Biologia va anar a les aules de primària  (3r, 4t i 5è) de l’escola Ferran i Clua a llegir 3 contes sobre dones científiques: Ameenah Gurib-Fakim, Marie Curie i Ann Makosinksi. 

Aquesta activitat va ser una iniciativa de les alumnes per animar a que més noies es dediquin a la ciència i parlar sobre els estereotips de gènere i discriminacions sexistes que envolten el món científic (en el qual encara trobem importants limitacions perquè les noies estudiïn carreres de ciències). Menys d’una de cada vint alumnes adolescents consideren estudiar una carrera STEM. 
L’activitat va ser molt enriquidora, tant per l’alumnat de batxillerat que s’ho va passar molt bé, com pel de primària, que va ser molt participatiu i en molts casos, ja estan molt conscienciats gràcies a la feina que es fa a l’escola.

Compartim idees

Els alumnes de 1r de batxillerat han participat en un taller, organitzat per estudiants de 4t curs del grau de Biologia de la UB, sobre la maduració i canvis del cervell i com moltes característiques del comportament adolescent hi estan relacionades.

 
 

Quants éssers vius hi ha a l’Alzina?

Els alumnes de primer d’ESO han estat buscant éssers vius per a estudiar-los i catalogar-los. Els han fet fotografies i els han descrit seguint criteris científics.

Els objectius més importants de de l’activitat han estat:
  • Perdre la por a les classificacions científiques.
  • Observar amb deteniment el nostre entorn.

Han fet molt bona feina tots. Felicitats!!!

Aquí teniu els treballs realitzats.

                                        

Departament de ciències.

Visita al servei de Microscòpia de la UB

L’alumnat de 1r de Batxillerat va fer una visita al servei de Microscòpia de la Facultat de Medicina de l’UB per ampliar els seus coneixements sobre els diferents tipus de microscopis. Van tenir l’ocasió de seguir les explicacions de metges, biòlegs, físics i ajudants de laboratori que treballen conjuntament en l’obtenció, preparació, observació i identificació de diferents tipus de mostres d’organismes, òrgans, teixits, cèl·lules.

M. Antònia Roca

Departament de Ciències Naturals

Sortida al Delta del Llobregat

Els alumnes de primer hem fet avui una sortida per a identificar ocells i conèixer el parc natural. Tot fent una passejada relaxada i agradable ens han explicat per exemple què fan les plantes que estan a la platja per poder trobar aigua dolça. Per què els mascles dels ocells tenen els colors més vistosos que les femelles. D’on vénen els sediments que conformen el delta i per què es van acumular tant de pressa. Ara podem identificar un cabusset i una fotja i…. :-)

En acabar la visita al parc hem dinat a la platja de les Filipines.

Aquí us deixem unes fotografies.