Entrades

L’escriptor Pablo Martín Sánchez dialoga amb l’alumnat de l’IB sobre la veritat a la novel·la històrica

En una xerrada adreçada als alumnes de la matèria de Teoria del Coneixement de 1r i 2n de Batxillerat Internacional, l’autor i traductor Pablo Martín Sánchez ha reflexionat entorn als conceptes de veritat i versemblança en la novel·la històrica, així com sobre la capacitat predictiva de la ciència ficció.
L’escriptor de Reus, que acaba de rebre el premi de traducció Ángel Crespo, ha publicat les novel·les El anarquista que se llamaba como, Tuyo es el mañana i Diario de un viejo cabezota, totes elles a l’editorial Acantilado. És autor també del llibre de relats Fricciones i de l’obra Ágatha, escrita en col.laboració amb Sara Mesa.
A més, és traductor al castellà de noms com Marcel Schwob, Wajdi Mouawad, Marta Carnicero, Adeline Dieudonné, Delphine de Vigan, Joan Benesiu o Hervé Le Tellier.

Procés de preinscripció Batxillerat internacional

Benvolgudes famílies

Us informen de les dates de les portes obertes i del procés de preinscripció del Batxillerat internacional pel curs 2023-2024.

En el següent enllaç trobareu tota la informació ib.alzina.cat

CALENDARI

 • Portes obertes: dimarts 14 de febrer 2023, en format presencial, a les 18:30 h. INSCRIU-TE
 • Preinscripció proves: 20 febrer al 4 de març 2023.
 • Proves d’accés: dissabte 11 de març 2023.
 • Proves de contingència: dimecres 22 de març 2023.
 • Publicació aspirants que passen a entrevista: durant la segona quinzena de març 2023.
 • Entrevistes: durant la segona quinzena de març 2023.
 • Publicació admesos: pendent.

 

Visita al CSIC de Química

Aquesta setmana els alumnes de segon de batxillerat internacional han visitat les instal·lacions de l’Institut de Química avançada de Catalunya (IQAC) al CSIC a Barcelona.

Els/les experts/es responsables de cada servei els han explicat el funcionament de les tècniques i els aparells, les mesures que hi realitzen i les diferents aplicacions i funcions. Han pogut veure el servei de calorimetria, de microanàlisi, de detecció de dioxines en aliments, el servei d’espectrometria de masses, el servei de ressonància magnètica (RMN) i l’estabulari.

Ha estat una experiència molt interessant i enriquidora!

 

Activitats Biblioteca 2n IB

Els alumnes de 2n curs del Batxillerat Internacional han intercanviat el rol amb la professora. Ells i elles són els professorat; no només expliquen el temari sinó que també decideixen les activitats que la professora-alumna haurà de respondre i l’acabaran avaluant.
A la classe d’avui han explicat la Guerra d’Independència d’Irlanda. 

I Trobada de Biorecerca IB

L’alumnat de 1r de batxillerat d’IB dels instituts Broggi, Pedralbes i Alzina han participat en la “I Trobada de Biorecerca IB“.
La trobada ha començat amb una xerrada sobre el mètode científic a càrrec de la doctora Sílvia Lope Pastor i ha seguit amb les exposicions sobre Avaluacions Internes de Biologia a càrrec d’estudiants de 2n d’IB dels instituts participants.
Finalment s’ha fet una posada en comú entre tot l’alumnat per compartir dubtes i propostes. Ha estat una trobada molt educativa i un bon espai on l’alumnat IB dels instituts públics de Barcelona ha pogut conèixer-se i aprendre conjuntament.

Visita Celler de Can Roda

Dimarts passat l’alumnat de 1r de Batxillerat Internacional va fer una visita al Celler de Can Roda a Santa Maria de Martorelles.
La sortida forma part del Projecte del Grup 4, un projecte interdisciplinari de les matèries de ciències amb un enfocament global, i que està inclòs al currículum de l’IB.
La visita va ser molt completa i profitosa. Per una banda van conèixer la història de la masia, el celler, l’entorn, la gestió ecològica de la finca i l’empresa familiar. Per altra banda van aprofundir en el procés d’elaboració del vi, així com en la pràctica de diferents proves químiques que fa l’enòleg al llarg del procés.
Una prova consistia en mesurar la quantitat de sucre que té el raïm en cada moment, i per tant el grau d’alcohol probable d’aquell most, per a poder decidir el moment òptim per a fer la verema.
Una altra prova, ja del vi, servia per conèixer-ne l’acidesa (pH), doncs l’equilibri entre dolçor i acidesa definiran cada vi. I per últim, un seguit de proves relacionades amb el sulfurós, necessari per aturar la fermentació dels llevats.
A la visita no hi va faltar un bon tast de most!

LA TRENA, AL TEATRE GOYA

El dijous passat, l’alumnat de Batxillerat Internacional va assistir a l’adaptació teatral de la novel·la La trena (2017) de l’autora francesa Laetitia Colombani. Les actrius Carlota Olcina, Marta Marco, Cristina Genebat (sota la direcció i narració de Clara Segura) interpreten magistralment la història de tres dones que han nascut en països diferents però que lluiten i afronten els embats de la vida amb la mateixa força i tenacitat.

“A les que estimen, crien, esperen,
cauen mil vegades i es tornen a aixecar.
Que es dobleguen però no sucumbeixen.
Conec les seves lluites,
comparteixo les seves llàgrimes i les seves alegries.
Cadascuna d’elles és una mica jo.”

Laetitia Colombani

Preinscripció al procés de selecció Batxillerat internacional

Benvolgudes famílies,

Us recordem que el passat 1 de març es va obrir el formulari per inscriure’s al procés de preinscripció d’alumnat del Batxillerat Internacional.

Accés al formulari https://forms.gle/y1rL7JVPevaqf1Xs7

Teniu tota la informació en el següent enllaç https://ib.alzina.cat/proces-seleccio/

 

 

 

Taller criptografia i espionatge

Avui, l’Òscar Font, ens ha fet un taller de 2 h de criptografia i espionatge relacionades amb les matemàtiques.

Ens ha portat una màquina Enigma original restaurada i ens ha ensenyat com funciona.

Hem parlat també de seguretat informàtica i passwords.

Batxillerat internacional 2022-2023

JORNADA DE PORTES OBERTES: 

ACTUALITZAT!

A causa de la situació actual, finalment les portes obertes es faran telemàticament.

Es realitzaran dos torns: 18 i 19:30 h. No hi haurà portes obertes el dissabte 12.

Dimecres 9 de febrer de 2022 a les 18h
Dimecres 9 de febrer de 2022 a les 19.30h

Formulari d’inscripció: https://forms.gle/ujjth424j98xbkZ88

INSCRIPCIÓ PROVES D’ACCÉS: de l’1 al 12 de març de 2022 

Després de les portes obertes, obrirem el formulari per la inscripció.

La documentació que s’haurà d’aportar:

 • Certificat de nota mitjana de 1r a 3r d’ESO (numèrica). L’alumnat interessat a cursar l’IB ha d’acreditar una qualificació mitjana de 1r a 3r d’ESO d’un 8 o superior.
 • DNI per les dues cares
 • Certificat d’anglès (si s’escau)
 • Carta de motivació

Passats uns dies de realitzar la preinscripció, rebreu al vostre correu un codi d’aspirant.

PROVES D’ACCÉS: Dissabte 19 de març de 2022

9.00 a 9.30h | Rebuda

9.30 a 10.30h  | Prova de català

11.00 a 12.30h | Prova de matemàtiques