Entrades

Sessions formatives “Identificar i detectar l’assetjament escolar”

L’Associació Catalana per la Infància Maltractada, ha començat una sèrie de sessions formatives a primer d’ESO amb l’objectiu que l’alumnat aprengui a identificar i detectar l’assetjament escolar.

També hem vist un vídeo, que ens ha fet reflexionar sobre les causes del bulling i sobre com hem d’actuar si som testimonis d’una situació així, ja que si callem som còmplices. Cal combatre activament qualsevol mena de maltractament infantil.

Ens han donat el telèfon Antibulling, que ofereix atenció d’especialistes els 365 dies de l’any. 900 018 018

Enllaç de l’Associació Catalana per la Infància Maltractada http://www.acim.cat/

Després l’alumnat del Pompeu Fabra que ens ha visitat, ens ha fet una funció sobre aquesta temàtica.

https://photos.app.goo.gl/aJoioNoVSWdUSsFm6

UNICEF. Campanya contra el ciberassetjament

Vols saber què passa quan una celebritat penja una foto?

Què passaria si els likes fossin insults?

Aquest és el punt de partida de la nostra última campanya, juntament amb Playground, protagonitzada per l’actor Miguel Bernadeau i que insta els joves a promoure un canvi d’actitud per aturar l’assetjament i la violència a les aules.

La campanya #2entuclase alerta que gairebé el 7% dels estudiants del nostre país d’entre 12 i 16 anys han patit ciberassetjament en els últims dos mesos. Si traduïm aquestes dades a una classe qualsevol, actualment almenys 2 infants de cada aula s’han vist involucrats en situacions de ciberbullying.

Volem que els infants i adolescents coneguin el risc i rebutgin la violència a les aules, i és per això que des d’UNICEF creem entorns educatius de qualitat a través d’iniciatives com els programes Ciutats Amigues de la Infància i Educació en drets de infància.

El ciberassetjament pot causar un dany profund. La petjada que deixa, tan digital com en la vida de qui ho pateix, és molt difícil d’esborrar.

 

              No callem. No siguem còmplices. Coneix la campanya i ajuda’ns a difondre-la.

                                                    Pots veure el vídeo aquí

                                             UNICEF Comitè Catalunya 2019