Entrades

Punt JIP en funcionament!

Estimat alumnat,

Durant el confinament el Punt JIP estarà actiu per atendre les vostres consultes i resoldre dubtes.

En Xavi, l’informador del nostres centre, us atendrà de dilluns a divendres, de 10 a 13 hores.

 

Hi podeu contactar a través del correu electrònic o via WhatsApp:

 

 

A més els punts “Aquí t’escoltem” així com el Centre per famílies, estan en actiu, oferint atenció individual per tal de potenciar el benestar emocional dels adolescents i famílies amb fills i filles adolescents en la situació de confinament actual. Per aquest motiu, a part dels canals habituals que s’utilitzen en cada districte a través dels mòbils i e-mail de cada Aquí t’escoltem (ATE), s’ha activat un nou telèfon, el 601 641 056, per tal de poder acollir demandes d’adolescents i famílies durant la situació de confinament, actiu de dilluns a divendres de 10h-14h i de 16h-19h.

 

Obre l’espai “Konsulta’m”, un servei de suport psicològic per a joves i adolescents

El servei Konsulta’m té com a objectiu detectar i atendre de forma preventiva el patiment psicològic, així com els problemes de salut mental en adolescents i joves.

L’ Ajuntament de Barcelona posa en funcionament l’ espai Konsulta’m, un servei de suport psicològic per a adolescents i joves d’entre 12 i 22 anys i d’assessorament a professionals en matèria de salut mental.

El servei és obert una tarda a la setmana en un casal o centre cívic amb activitats juvenils dels districtes i atén els adolescents i joves que necessiten una resposta especialitzada, àgil i immediata al seu malestar o patiment així com els familiars que requereixen una orientació i recolzament especialitzats.
Aquest espai també s’adreça a professionals que treballen amb grups d’adolescents i/o joves (monitors/es de menjador, monitors/es d’esplais, professorat, personal d’equipaments municipals, etc.) i que necessiten un assessorament sobre casos o situacions concretes que es poden trobar durant l’exercici de la seva tasca professional diària. De moment, ja està en funcionament als districtes de Ciutat Vella, Sant Andreu, Nou Barris i Sants-Montjuïc.

L’Ajuntament de Barcelona ha prioritzat l’abordatge de la salut mental de la ciutadania, és per aquest motiu que es va elaborar el Pla de salut mental de Barcelona 2016-2022, que té com a missió promoure, prevenir i millorar la salut mental de la població.

El Pla de Salut Mental de Barcelona té com a principi prioritzar la “població infantil, adolescent i adulta jove”, ja que, segons l’informe “La salut mental a Barcelona 2016” de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, s’observa un increment de la prevalença de patiment psicològic en els adolescents i joves l’any 2016 en comparació amb el 2012. També es detecta la necessitat dels professionals que treballen amb aquest col·lectiu, de rebre suport en temes de salut mental. És en aquesta línia que neix Konsulta’m. Amb aquest dispositiu es vol accedir als i les adolescents i joves abans de què el malestar psicològic s’agreugi o es converteixi en un problema de salut mental. Per una altra, es vol potenciar una tipologia de servei que s’adeqüi més als hàbits, dinàmiques i pràctiques que tenen els i les adolescents i joves per facilitar la vinculació i l’atenció.

L’espai Konsulta’m esdevé un servei de fàcil accés per les i els adolescents i joves, el qual es situa en un casal de joves o espai de proximitat amb activitat juvenil i al que es pot accedir sense derivació ni cita prèvia.

Durant els mesos de juny i juliol s’han posat en marxa quatre dispositius a la ciutat, als districtes de Ciutat Vella (al casal de joves Palau Alòs), Sant Andreu (a l’espai Via Barcino), Nou Barris (al centre cívic Zona Nord) i Sants-Montjuïc (a La Marina). La previsió és que d’aquí a l’any que ve, s’aniran obrint altres espais de manera que s’acabi cobrint tota la ciutat.

Els horaris d’atenció directe i els contactes són els següents:

  • Ciutat Vella (casal de joves Palau Alòs): c/ Sant Pere Més Baix, 55
    Horari: dijous de 16:30 a 20:30 hores.
    Correu electrònic: konsultam_CV@parcdesalutmar.cat
  • Sant Andreu (espai Via Barcino-Centre Cívic Trinitat Vella): Via Barcino, 75
    Horari: dimecres de 16 a 20 hores.
    Telèfons: 652588686 (joves) i 652588678 (professionals)
    Correu electrònic: consultajovesantandreu@fetb.org
  • Nou Barris (centre cívic Zona Nord): c/ Vallcivera, 14
    Horari: dimecres de 16 a 20 hores.
    Telèfon: 686791271
    Correu electrònic: konsultam@csm9b.com
  • Sants-Montjuïc (La Marina): c/ Mare de Déu del Port, 344
    Horari: dimecres de 14 a 17:30 hores
    Telèfons: 661708941 – 934317162
    Correu electrònic: consultajove@fhspereclaver.org

 

Decret d’Alcaldia per al qual es garanteix el dret de les persones transsexuals i transgènere i les persones intersexuals

Us informem que el passat dimecres 13 de març es va publicar al BOPB l’aprovació provisional del Decret d’Alcaldia per al qual es garanteix el dret de les persones transsexuals i transgènere i les persones intersexuals a ser tractades i anomenades d’acord amb el nom i el gènere amb els quals s’identifiquen, signat el 27 de febrer.

És per aquest motiu que s’ha obert  un període d’exposició pública de 30 dies hàbils perquè el conjunt de la ciutadania pugui dur a terme aportacions i/o les al.legacions que es considerin oportunes.

Les aportacions s’hauran de realitzar mitjançant instància al registre municipal del 14 de març al 17 d’abril.

Us adjuntem copia del decret provisional i de l’anunci del BOPB , on es fa constar que l’expedient 267/19 romandrà exposat al públic per a la seva consulta de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores a la Direcció de Serveis de Secretaria General de l’Ajuntament de Barcelona (Plaça Sant Miquel, 4-5, l’edifici Novíssim 4a planta).

Decret nom sentit – aprovació inicial 27febrer19

anunci-BOPB130319

Inauguració del nou centre LGTBI de Barcelona

Benvolgudes i benvolguts,

El Centre LGTBI de Barcelona ja és una realitat. Després d’anys de reivindicacions, Barcelona compta amb un equipament públic que serà el punt de referència en l’atenció municipal de la diversitat sexual i de gènere; un espai plural, obert, compartit i inclusiu, adreçat a tota la ciutadania i a les persones lgtbi.

Gràcies a aquest nou equipament, les persones LGTBI disposaran d’un espai d’atenció directa i d’un ampli catàleg de serveis d’informació i orientació. Per al seu funcionament, el Centre LGTBI comptarà amb un equip de professionals multidisciplinari, i el suport i experiència d’entitats LGTBI de Barcelona.

Obrir el Centre LGTBI de Barcelona és un motiu d’orgull col·lectiu i de celebració. Per això estem preparant una Jornada de Portes Obertes que tindrà lloc el proper dissabte 19 de gener, a partir de les 12 h, a la seu del Centre LGTBI, ubicada al número 22 del carrer Borrell. Serà una festa ciutadana que omplirà el Centre d’activitats, tallers i instal·lacions artístiques fins ben entrat el vespre; una eclosió de talent, creativitat i il·lusió per celebrar l’inici d’aquest espai comunitari que neix de l’esforç i el treball de totes i tots.

En nom de l’Ajuntament de Barcelona, i en especial de la Regidoria de Feminismes i LGTBI ens agradaria convidar-te a participar d’aquesta festa popular.

Esperem comptar amb la teva presència.

Salutacions,

Secretaria tècnica del Consell de les Dones de Barcelona
Departament de Promoció dels Drets de les Dones i LGTBI
Ajuntament de Barcelona

Girls Hack Day – Universitat Pompeu Fabra

Girls Hack Day – Universitat Pompeu Fabra

Des de les Enginyeries@UPF, amb la col·laboració de Barcelona Activa de l’Ajuntament de Barcelona, us proposem un Girls Hack Day a la Universitat Pompeu Fabra, emmarcat en el projecte de Foment de la creativitat amb l’ús de les tecnologies: noves activitats per centres de secundària. Convidem a noies (de 14 a 17 anys) a participar en un dels nostres tallers gratuïts a escollir entre els quatre que us proposem.


Inscriu-te al teu! No t’ho perdis!

Tallers: 

Taller 1: Tinta conductiva i arduino

En aquest taller farem servir pintura conductora de l’electricitat com a substitut de cables a un circuit elèctric! Amb una placa d’Arduino i alguns components electrònics (interruptors, buzzers, LEDs…) transformarem els nostres dibuixos en autèntics projectes tecnològics. Vine a posar a prova els teus dons artístics i científics!

Taller 2: Descobrint Internet de les coses

Mitjançant Arduino té com a objectiu oferir als alumnes una primera aproximació pràctica al món de l’IoT. La sessió es basa en la realització d’un miniprojecte per part dels assistents per veure les funcionalitats que pot oferir la plataforma Arduino.

Taller 3: Hack me if you can! Taller de Ciberseguretat

Un dels primers nivells de seguretat a l’hora d’accedir a un sistema és l’autenticació. Aquesta autenticació està sovint suportada per un nom d’usuari i una contrasenya, la qual és important que sigui realment segura per tal d’evitar que sigui descoberta per un atacant que vulgui entrar als serveis que utilitzem. Per això, aprendrem com escollir contrasenyes segures, i quines altres opcions de seguretat hem de considerar.

Taller 4: Sound Catchers

Amb targetes de colors plenes d’endevinalles i amb l’ajuda de gravadores i de micròfons diferents, ens submergeixen en la troballa de sons amagats als llocs més inesperats de la nostra Universitat. Apuntat a buscar sons i a captar-los amb nosaltres! Som Sound Catchers !
 Quan?
Dissabte 19 de maig de 2018.
Hora d’inici del taller: 11:30
Durada de cada taller: 1:30h
Hora de tancament: 13:00
Campus Ciutadella de la UPF
Imprescindible venir acompanyat per un adult.


Organitza: 


Col·labora: