Entrades

Dia internacional de les dones

El passat dijous, l’alumnat del centre va participar en un taller d’estampació de samarretes en motiu del dia de internacional de la dona, organitzat per la comissió ecofeminista. El vestíbul del centre es va convertir en un gran estenedor reivindicatiu.

La pandèmia ha agreujat la desigualtat entre homes i dones. Els confinaments, el teletreball, la docència i l’aprenentatge virtual han provocat un augment de les desigualtats entre homes i dones. L’assumpció de tasques domèstiques ha augmentat sobretot per a les dones, com mostra l’enquesta sobre els usos del temps i el confinament del Centre d’Estudis d’Opinió. Segons aquesta enquesta, el 64,2% de les persones que manifesten ocupar-se de les responsabilitats escolars de les criatures són dones. Per això la campanya institucional d’aquest any apel·la a la corresponsabilitat:

https://dones.gencat.cat/ca/ambits/campanyes/8m-dia-internacional-dones/

Us deixem un recull d’imatges del taller de samarretes.

Setmana de les dones

La setmana prèvia al 8 de març hem fet diferents activitats en el que hem anomenat la “Setmana de les dones”.
Actualment hi ha un marc legal que aposta per la coeducació com una eina clau per acabar amb la discriminació per sexe i per a eradicar la violència masclista.
Totes aquestes lleis posen l’èmfasi en l’educació. Des de la revisió dels textos i materials que es treballen a l’aula, la incorporació del saber de les dones al currículum, l’ús del llenguatge inclusiu, la inclusió de la perspectiva de gènere en l’orientació professional i educativa, etc…
En aquesta setmana hem dut a terme diferents accions.   Per una banda el  Punt Jip de Garcilaso ha organitzat  un taller de pancartes a les hores de pati, que hem penjat per l’institut.
D’altra banda la  Comissió de Coeducació ha convidat al professorat a fer alguna activitat en motiu del 8 de març a les aules. També les alumnes de primer d’ESO i segon d’ESO  han preparat un taller sobre piropos i l’han fet a l’hora de tutoria.
Moltes gràcies a tothom per la vostra participació per fer una societat més lliure !!!!!

8M Dia internacional de la dona

24 libros para educar en igualdad

Cuentos con otra perspectiva, álbumes ilustrados, biografías o guías para docentes. Esta recopilación está plagada de títulos para enseñar y aprender con perspectiva de género.

https://www.educaciontrespuntocero.com/recursos/libros-educar-igualdad/73962.html

 

Cómo educar en el feminismo por Chimamanda Ngozi Adichie

En este breve libro de noventa páginas, Chimamanda plantea quince sugerencias a tener en cuenta para poder criar a una hija de forma feminista, siendo consciente de que en sí la crianza de cualquier hijo no es tarea fácil. A pesar de que muchos de sus consejos se basan en el mero sentido común y en enseñanzas tan básicas, como el respeto por los demás, una educación feminista no es algo sencillo. Esto se debe a que, como todo en el feminismo, exige una deconstrucción previa de la persona que va a educar, cuestionar la sociedad y desaprender muchas cosas que se interiorizan desde la infancia.