Entrades

Creació d’un espectacle

Durant el curs 2019-2020, el dramaturg Marc Artigau i Queralt ha treballat amb un grup d’alumnes de 3r d’ESO de l’Institut l’Alzina el procés de creació d’un espectacle.
Ara presentem el resultat d’aquest procés, que duu per títol Cinc mil dies.
Tothom qui vulgui assistir com a públic al col·loqui ho podrà fer seguint aquest link: https://us02web.zoom.us/j/83658301407
Tots els espectadors podran fer preguntes a través del xat de zoom.
Com funcionarem el divendres?
És important que mantinguem la càmera encesa tota l’estona i el micròfon apagat, excepte quan volguem dir alguna cosa.
Un moderador (Víctor)  introduirà les preguntes del xat.
Us recomanem que us instal·leu l’aplicació de zoom i us hi familiaritzeu.

Projecte transversal a les matèries d’Història,Tecnologia i Biologia sobre les epidèmies del món.

Els alumnes de 3r d’ESO han realitzat un projecte transversal a les matèries d’Història,Tecnologia i Biologia sobre les epidèmies del món.

Han fet una selecció d’entre 4 propostes i ens han fet arribar tota la informació en format de Telenoticies.

Aquests petits talents han desmostrat treballar amb rigorositat i excel.lència. Felicitats!!

 

Projecte divulgatiu sobre el COVID-19

Durant aquests dies de confinament i des de la matèria de Biologia, l’alumnat de 3r de l’ESO ha realitzat el projecte “Com podem lluitar contra el COVID-19?“.
En aquest projecte havien de fer una campanya divulgativa per explicar a la població com el nostre cos lluita contra el virus i com el podem ajudar.
Els productes finals han estat diversos: vídeos, infografies, pòsters, presentacions, fullets informatius…
Agraïm l’esforç de l’alumnat i aplaudim la seva creativitat!

 

Reptes durant els dies de confinament

Aquests son alguns dels reptes que els nostres alumnes de 3r han fet durant els dies de confinament.

Enhorabona a tots i totes, ens heu fet passar moments fantàstics!

 

PDF La mona de pasqua – Gal·la Ripoll Jordà 3r B ESO

Creadors en Residència | visita del actor professional Jordi Llovet

El 17 de febrer els alumnes de l’optativa de 3r Creadors en Residència van gaudir de la visita del actor professional Jordi Llovet durant la sessió dels dilluns a la Sala Garcilaso.

Al blog, podeu conèixer molt més detalls: http://blocsenresidencia.bcn.cat/alzina1920/

XI Festival de Clipmetratges de Mans Unides

Hem estat premiats en l’edició catalana de l’XI Festival de Clipmetratges de Mans Unides.

Ens omple d’alegria informar que els alumnes de 3r del crèdit variable de Revista Digital, Celia Cánovas, Jordi Gracia, Naïm Olivé i Alicia Serban, han estat uns dels guanyadors del XI Festival de Clipmetratges de Mans Unides de Catalunya d’enguany.

L’entrega de premis es realitzarà el dijous 2 d’abril al CaixaForum de Barcelona.

Aquí us deixem el clipmetratge premiat:

Creadors en residència visita el Teatre Nacional

Avui els alumnes de Creadors en residència hem fet una visita al Teatre Nacional.
Durant el matí hem vist una obra de teatre a la sala tallers i hem participat del col·loqui. Després ens han ensenyat el Teatre per dintre i a la tarda hem fet tres hores de formació teatral a càrrec d’una actriu, Mònica Almirall.
Un dia intens i molt enriquidor.

I tu, quina petjada deixes?

L’alumnat de la revista digital 3r ESO participa en el festival de Clipmetratges organitzat per Mans Unides.

És una activitat que fomenta el treball en equip i és una manera divertida i participativa d’implicar-se en un problema global.

En aquesta edició es vol sensibilitzar l’alumnat sobre el canvi climàtic i les seves conseqüències en les zones més pobres del planeta. Han gravat un clipmetratge mostrant el seu punt de vista sobre la temàtica.

Aquests són els vídeos que presenten al concurs! Si us agraden, voteu-los!

https://www.clipmetrajesmanosunidas.org/videos/plastic-chips/

Treballem la fusta

Els alumnes de 3r curs han dissenyat aquestes maquetes de forma lliure. Des de la matèria de tecnologia se’ls va demanar enginy, utilitzant la fusta com a matèria primera i aquests han estat els resultats. Enhorabona!

Creadors en residència | Optativa 3r ESO

Des del 2009, l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) desenvolupen Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts de Barcelona, un programa —pioner en el nostre entorn— que introdueix la creació contemporània als centres públics d’educació secundària a través del contacte directe i continuat d’un creador amb els estudiants. EN RESiDÈNCiA, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu, proposa als artistes que concebin una obra específicament pensada per ser duta a terme juntament amb un grup d’estudiants d’educació secundària obligatòria (ESO). Al llarg de tot el curs i dins l’horari lectiu, els alumnes participen en la seva concepció i realització.

Els creadors intervenen en els instituts com a autors, desenvolupant una obra pròpia, i la transmissió es dóna fonamentalment a través de la participació, el diàleg i el contacte directe amb l’obra i amb el seu creador. La reflexió i l’anàlisi també són parts molt importants del procés d’aprenentatge. Amb la finalitat de concretar-los i compartir-los s’han creat els blogs.

A través d’aquesta posada en contacte directe entre art i educació, l’objectiu del projecte és triple:

  • Propiciar que els alumnes descobreixin els processos propis de la creació contemporània a partir del contacte i el diàleg continuat amb un creador, i que reflexionin sobre l’art a partir de l’experiència pròpia.
  • Promoure i generar situacions i contextos que estimulin la innovació i la creativitat artístiques.
  • Afavorir que els instituts esdevinguin de manera activa espais per a la cultura, l’art i el pensament, lloc d’acollida de la creació i espai per a l’experimentació i la innovació artístiques.

L’èxit d’aquesta experiència, tant per als creadors com per als docents i els estudiants, ha consolidat el projecte com un espai clau a la ciutat per articular el lligam entre la creació contemporània i els adolescents, i ha generat noves formes i contextos de creació.

L’institut l’Alzina s’hi ha adherit com ha participant en el projecte durant el curs 2019-20  en la especialitat d’arts escèniques vinculat amb l’àmbit lingúístic del centre.

Creadors en residència és una optativa en que l’alumnat podrà gaudir i experimentar de la creació d’una producció artística de la mà d’un professional en arts escèniques. Aquest professional,

Marc Artigau i Queralt, durà a terme com autor un projecte acompanyat dels alumnes. Es crearà al llarg del curs i el producte final es mostrarà.

Es potenciarà la part creativa i artística de l’alumnat: dramatúrgia, escriptura, interpretació, creació d’una obra de teatre, visites a diferents teatres…

https://www.enresidencia.org/ca/noticies/l11a-edicio-den-residencia-es-presenta-en-un-acte-que-inclou-dialeg-i-reflexio

https://www.enresidencia.org/ca/residencia/marc-artigau-linstitut-lalzina/autor-institut